2017 Türkvizyon Şarkı Yarışması, Kazakistan’da düzenlenecek

Bu konuyu okuyanlar

TBM

Müdavim
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
turkvizyon-620x320.jpg


Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı, 2017 Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın ilk defa Kazakistan’da yapılacağını açıkladı.

Kazakistan İletişim Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın Kültür ve Sanat Bölümü Müdürü Almaz Nurazhan, Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın bu sene gerçekleştirilecek EXPO 2017 fuarı kapsamında başkent Astana’da düzenleneceğini duyurdu.

Yarışma organizatörleriyle anlaşma sağlandığını söyleyen Nurazhan, Türk dünyasındaki kültürel yakınlaşmayı arttırmak amacıyla yapılan Türkvizyon Şarkı Yarışması’nın ilk kez Kazakistan’da yapılacak olması 2017 yılına damga vuran olay olacağını belirtti.

Almaz-Nurazhan.jpg


Nurazhan ayrıca, daha önceki yarışmaları kazananların misafir olarak davet edildiğini kaydetti.

Diğer yandan, yarışmanın yapılacağı net tarih açıklanmadı.

EXPO 2017 fuarı ise, 10 Kulca(Haziran) ile 10 Kırküyek(Eylül) tarihleri aralığında düzenlenecek.

TMB TV’nin organizatörü olduğu Türkvizyon Şarkı Yarışması, Eurovision Şarkı Yarışması benzeri bir yarışma olarak ortaya çıktı. Türkçe konuşmaları ve Türk halklarından birisi olmaları, yarışma katılımcılarını belirleyen iki önemli unsur sayılıyor. Katılım şartlarında, Türkvizyon Şarkı Yarışması’na katılmak için belirli bir coğrafi bölgede yer alma veya herhangi bir organizasyona üye olma şartının aranmadığı belirtiliyor.

Türkvizyongenelkatılım.png


Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nin (TÜRKSOY) desteğiyle yapılan Türkvizyon’un ana amacı, Türk dünyasındaki kültürel yakınlaşmayı arttırmak; ortak müzik kültürünü, dilini, sanatını, gelenek ve göreneklerini geliştirmek, korumak, gelecek kuşaklara aktarmak ve kalıcı kılmak olarak belirlenmişti.

Daha önce, 2013 yılında ilk kez Eskişehir kentinde başlayan Türkvizyon Şarkı Yarışması, 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak kararlaştırılan Tataristan başkenti Kazan’da, 2015 yılında ise İstanbul’da düzenlenmişti.

2017 Türkvizyon Şarkı Yarışması, Kazakistan’da düzenlenecek -
 

KNMX

Müdavim
Katılım
2 Temmuz 2017
Mesajlar
6,936
Reaksiyon puanı
3,747
Puanları
113
Söylesem kulakları sağır ederim, aman aman uzaklaşayım buradan.
 

Son mesajlar

Üst