2010 Formula 1 Avustralya GP Sonuçları - 28.03.2010

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
2010 Formula 1 sezonunun oldukça heyecanlı geçen 2. yarışı Avustralya Grand Prix'te kazanan isim Mclaren Mercedes sürücüsü Jenson Button oldu.

avustralya_podyum_494509622.jpg

Yarışa 4. sıradan başlayan son şampiyon, yarışın yağmurlu geçen başında geçirdiği kazanın ardından geriye düşmesine rağmen yarıştaki olaylar ve doğru strateji ile yükselmeyi başararak bir anda kendisini üst sıralarda gördü.

Yarışın uzun bölümünü aynı set yumuşak lastiklerle götüren Jenson Button, 2009 Türkiye yarışının ardından damalı bayrağı ilk defa ilk gören isim oldu. Button ayrıca yeni takımı Mclaren'le de ilk kez kazanmış oldu.

Yarışa 9. sıradan başlayan Renault sürücüsü Robert Kubica, oldukça iyi start almasının ardından çok iyi bir yarış çıkardı ve zaman zaman gelen baskılara rağmen damalı bayrağı 2. sırada görerek yeni takımıyla çok iyi bir sonuç elde etti.

Ferrari'nin Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa, Avustralya GP'ye 5. sıradan başlamasına rağmen çok iyi bir start aldı ve 2.liğe yükseldi. Yarışın başlarında ön sıralardaki yerini koruyan Massa pit alanında arkasında kalan rakiplerine göre yavaş kaldı ve rakiplerinin gerisine düştü. Kazasız bir yarış geçirmeyi başaran Massa Bahreyn'deki 2.liğin ardından Avustralya'da 3. olarak podyumda kalmayı başardı.

Yarışın başında geçirdiği kazanın ardından 18. sıraya kadar gerileyen Ferrari pilotu Fernando Alonso, çok iyi yükselerek ön sıralara kadar yükseldi. Yarışın yağmurlu bölümünün bitmesinden sonra pite girip yumuşak lastikleri taktıran Alonso, yarışı bu lastiklerle tamamladı ve son bölümde daha hızlı olan Hamilton ve Mercedes GP sürücüsü Nico Rosberg'in baskı kurmasına rağmen baskıya çok iyi cevap vererek damalı bayrağı takım arkadaşının hemen arkasından 4. sırada gördü.

Rosberg yarışı 5. sırada tamamlarken yarışa arkalardan başlayan ve yaptığı önemli geçişleriyle heyecan katan isimlerden olan Hamilton, son anda Webber'in temasıyla pozisyon kaybetti. Hamilton yarışı ancak 6. sırada tamamlayabildi.

Force India'nın İtalyan sürücüsü Vitantonio Liuzzi, ilk yarışın ardından Avustralya'da da sessiz sedasız ilerleyerek 7. oldu ve takımına çok önemli puanlar kazandırdı. Onu Williams'ın Brezilyalı sürücüsü Rubens Barrichello takip etti.

Yarışta bir çok olaya karışan Mark Webber, kendi evindeki kötü sonuç geleneğini bozmadı ve son bölümdeki kazasının ardından pite girdi ve ancak 9. olabildi.

Yarışın başında geçirdiği kazanın ardından pite girmek zorunda kalan Michael Schumacher, gerilerden beklenen yükselişi gösteremedi ve yarışın büyük bölümünü Toro Rosso sürücüsü Jaime Alguersuari'nin arkasında geçirdi.

Schumacher Alguersuari ve son anda da Sauber sürücüsü Pedro De la Rosa'yı geçerek 10. oldu ve son puanı kazanan isim oldu.

Schumacher'i Alguersuari, De la Rosa, Kovalainen ve Chandhok takip ettiler ve 10 sürücü yarışı tamamlayamadı.

Sebastian Vettel, yarışın 27 turunu lider götürmesinin ardından pist dışına çıktı ve bir kez daha galibiyet şansını kaçırdı. Vettel, yarışın ardından yaptığı açıklamada fren sorunu yaşadığını söyledi.

Kobayashi ise yarışın ilk turunda büyük bir kaza geçirerek yarışa erken veda eden isimlerden birisi oldu.

2010 Formula 1 sezonunun 3. yarışı gelecek hafta Malezya'da koşulacak.

ojmtqs.jpg

hwbreo.jpg

2rxeg7t.jpg

KAYNAK

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
adamım massa bu sene şampiyonsun [Schmi den nefret edenler grubu :lol:]

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bugünkü yarış sabahın köründe olduğu için izleyemedim. Ama yağmur ve yağmurdan kaynaklanan kazalar yarışa damgasını vurmuş görünüyor.

Yoksa Alonso 4. olacak adam mı? :P

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Massa artık şampiyon olsun! :D

Ama Alonso için düşüncelerim çok kötü, adam ben şampiyon olamıyorsam takım arkadaşımda olmasın mantığında, kişilik biçimini sevmiyorum adamın...

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Berbat Bi Yarış Oldu Arabaların Yarısı Güme Gitti.. Alonso İçin Eh İyi Bi Sonuç.

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
ben bu massaya değil araba, bisiklet bile vermem sürmesi için.. yıllardır izliyom bu adamı kimseyi geçemiyo, geçmeyi braktım adamı tur bindirir gibi geçiyolar.. tek yarış kazanma şansı pole da başlayınca.. ferrarinin apaçık düşmanıdır bu massa.. webbere, hamiltona geçildi kolayca ama alonso bastırınca önüne kırıyo arabayı, deli etti beni sabah sabah.. defolsun gitsin de kurtulalım artık şundan..

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bu sene massa şampiyon.
schumi kayıplarda

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
vettel 'e kötü oldu ya. onu tutuyordum ben :(

siriusian

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence bu sene Vettel dayanıklılığı aşamazsa Alonso şampiyon..
Yarış bence baya güzeldi hele o son 5 turdaki heyecan çok güzeldi ben Hamilton zorlanmadan 2 Ferrariyi geçer diyordum ama Alonso ne kadar kaliteli bir pilot olduğunu bir kez daha kanıtladı ve arkasındaki iki rakibinide pist dışına çıkardı..