2010 Civic mi, 2015 i20 mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Le0n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Le0n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu konuda kararsız kaldım. Birkaç sorum olacak işin uzmanlarına.
2010 model 1.4 honda civic ve 2015 model 1.2 i20 arasında kaldım. Fiyatları birbirine yakın.
3 yaşında i20 mi mantıklı 8 yaşında civic mi. İlk arabam olacak. Eşimle birlikte kullanacağız. Bulunduğum yerde bol viraj ve yokuş var. Mersin Anamur. İ20 tasarım ve donanım olarak çok hoşuma gitti yeni kasaları. Civic de malum ayrı bir havalı.
Genelde evden işe işten eve hafta sonları piknik için geziler veya yılda bir iki kez uzun yolda kullanılacak.

Sizce hangisi. Sadece bu araçları kulananlar bilgi verirse sevinirim. Başka alternatif düşünmüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Zor bir karşılaştırma. Biri sedan diğeri hatcback. Sırf bu bile tercih konusunda ciddi bir kriter.
Civic kendini kanıtlamış bir araç lakin 8 yıl temiz kullanılmış bir tane bulmak ne kadar kolay?
1.2 motorlu i20’ye gelince yokuşu çok olan bir yerden bahsetmişsiniz, şunu söyleleyim düz yolda araç sizi ne kadar mutlu etse de yokuşa geldiğinizde açıkcası çok çok canınız sıkılacaktır. 120 ile girdiğiniz yokuşun sonunda 3. Vites 70 km’ye düşmek arabayı yokuşta kendiniz itiyormuş gibi hissetmek hiç hoş bir duygu değil.

Yokuşu çok olan bölgelerde açıkcası 1.5 dizel ya da 1,6 benzinlinin altı motorlu araçlar sürüş keyfini ciddi derecede etkiliyor.

Büyük motor saplantım yok.

Mersin - Adana şehir içinde kullanacak olsanız 1.0 bile sizi çok mutlu ederdi. Ama Mersin ilçelerine çıkmaya başlayınca yokuşlar keyfinizi kaçırır.

Le0n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sedan veya hatchback diye özel bir tercihim yok aslında ikiside olur. Yokuş dediğim full viraj zaten. Yani hızı ister istemez 60ı bırak bazen araçlar birbirini bekliyor keskin virajlarda.

Peki 1.3 dizel aurisler nasıldır yokuşta?
Zor bir karşılaştırma. Biri sedan diğeri hatcback. Sırf bu bile tercih konusunda ciddi bir kriter.
Civic kendini kanıtlamış bir araç lakin 8 yıl temiz kullanılmış bir tane bulmak ne kadar kolay?
1.2 motorlu i20’ye gelince yokuşu çok olan bir yerden bahsetmişsiniz, şunu söyleleyim düz yolda araç sizi ne kadar mutlu etse de yokuşa geldiğinizde açıkcası çok çok canınız sıkılacaktır. 120 ile girdiğiniz yokuşun sonunda 3. Vites 70 km’ye düşmek arabayı yokuşta kendiniz itiyormuş gibi hissetmek hiç hoş bir duygu değil.

Yokuşu çok olan bölgelerde açıkcası 1.5 dizel ya da 1,6 benzinlinin altı motorlu araçlar sürüş keyfini ciddi derecede etkiliyor.

Büyük motor saplantım yok.

Mersin - Adana şehir içinde kullanacak olsanız 1.0 bile sizi çok mutlu ederdi. Ama Mersin ilçelerine çıkmaya başlayınca yokuşlar keyfinizi kaçırır.