2000 TL Sistem Tavsiyesi

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
2.ooo tl var ve bununla oyun için gta 5 gibi oyunları oynaticak pc istiyorum ama toplamasını veya nasıl toplanacağını bilmiyorum parçaları alsam bile. monitör klavye mouse da takım olmasını istiyorum lütfen yardımcı olur musunuz bana kac yıldan beri bekliyorum hanimdan zar zor izin aldım zaten :)

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Biliyorum çok şey istiyorum ama gta 5 gibi oyunları orta seviyede oynasa bile çok çok güzel olur güveniyorum size çünkü siz baya baya anlıyorsunuz bu işten bir kaç yorum okuduktan sonra şok oldum zaten meğer ben pentium 4 zamanından kalmışım :/

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Monitör klavye mouse 2000 TL'ye dahil mi?
Evet harun bey anda butcem bu kadar iyisini almak istiyorum en azından degsin bu yüzden size geldim far cry veya tomb raider maç payne 3 gibi oyunların sistem özelliklerine baka baka ezberledim valla :))

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Bu bütçe ile bu oyunları rahatça oynayabileceğiniz bir bilgisayar toplayabilirim. Şu an kendi sistem tavsiyelerimi güncelliyorum. Konu başlığı burada (Giriş Seviyesi Oyuncu Sistemleri Önerisi). Bütçenize uygun bir sistem seçip kendi zevkinize göre klavye-mouse ekleyebilirsiniz. Sorunuz varsa buradan yazın.

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Siz hani tavsiye etmişsiniz ve toplama bedeli falan diyor nasıl yapabilirim ben bunu toplayıp deneyip gönderilmesi için burdaki pc toplayanlar kan emici gibi

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Hocam toplamak için belirli siteler var. Sinerji, Teknobiyotik falan burada parçalar daha ucuz hem de montaj yaptırabiliyorsun. Google'a Sinerji.gen.tr yaz orada üstte PC Topla yazıyor ona tıkla ardından benim seçtiğim parça isimleri bulup seç. Alt kısımda da Montaj ve Test yazıyor ordan da 10$'a montajlattırabilirsin. Parçaları seçtikten sonra bana fotoğrafını at doğru mu bakayım.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Şu şekilde olacak yani;
Adsız.png

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Monitörü kendim önerdim sen değiştirebilirsin. 300 TL'lik de ekipman için bütçe ayırdım. İstersen ekran kartını GTX 950 yapabilirsin.

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Şu an senin gösterdiğin mi iyi yoksa giriş seviyesindeki 1700-1800 mü Iyi harun bey ? Ben 1700 olanı yaptım mouse klavye monitör 18.5 inc ile 2.005 tl tuttu havale ile

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Ayrıca 18.5 inc biraz küçük bir monitör için. Yine de sen bilirsin.

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Eve gittigimde size ekran goruntusunu aticam tam 2005 liraya tamamladım hehe bir de işletim sistemi kurulu olucak dimi kabloları bagladigimda internet erişimi falan hepsi tamam olur dimi harun bey

Hanım keser beni 1 kuruş fazla geçerse monitör için anda bu kadar :))

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Eve gittigimde size ekran goruntusunu aticam tam 2005 liraya tamamladım hehe bir de işletim sistemi kurulu olucak dimi kabloları bagladigimda internet erişimi falan hepsi tamam olur dimi harun bey
Hocam işletim sistemini satın alırsan kurarlar o da çok pahalı. Parçaları test etmek için demo işletim sistemi kurarlar. Sen USB ile Windows 10 Pro 64 bit yüklersin sonra ister internetten key satın al ister illegal yollarlar etkinleştir o sana kalmış.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Kurarlar ama para alırlar. Gerçekten çok kolay bir iş ben yardımcı olurum.

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hmm nasıl yapabilirim windows 10 usb ye atıp pc ye takip öyle mi olucak

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Öncelikle bir bilgisayar bulman lazım laptopun falan varsa iyi olur. Sonra bu linkten (Windows 10) aşağıdaki aracı şimdi indire tıklayıp orada gerekli seçenekleri işaretleyeceksn. 64 bit falan. Sonra bunu USB için hazırlatacaksın. Ardından USB'yi takıp program aracılığı ile yazdırabilirsin.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Eğer bilgisayara falan ulaşamazsan o zaman mecbur bir bilgisayarcıya götürüp attıracaksın. Muhtemelen sahte atar sonra aktifleştirirsin.

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evinde pc var ama usb ye hazırlamak ve program aracılığıyla etmek bana yabancı geliyor hazir usb ye at yükle yok dimi :/

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Tamam yapicam almadan once yapicam mecbur maaşı beklicem allahin izniyle alicam o zamana kadar usb ye atarım da öğrenirim de zaten bir sorun olursa da tekrar sana rahatsızlık vericem ve harun bey monitör için bir yer kısabilir miyiz ? Buyrun bu da sepetim

upload_2016-6-6_19-10-56.png

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Bu çözünürlükte çok uzun yıllar her oyunu oynatır bu sistem ama bu ekran kartına daha iyi bir monitör gerekirdi. Tabi bütçe bu kadarsa sağdan soldan kısıp monitöre vermekte olmaz. Hayırlı olsun :)

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet haklısınız olsun ama sizin sayenizde çok güzel bir pc sahibi olucam iyiki sormusum size yoksa kiyasladigim bilgisayarllardan birisini alacaktım gerçekten çok teşekkür ederim paramin boşa gitmesine engel olup bana yardımcı oldunuz size ne kadar tesekkur etsem azdir.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Önemli değil benim görevim bu :) İnternette aynı sistemin bir sürü oyun testi var biraz bakabilirsin. Oradakiler full hd'de oynadığı için ne kadar fps varsa sen bir 10-15 ekle ona.

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Fps nedir bilmiyorum ama galiba ise yarar bir şey olmalı millete bak telefonla arıyorum o size gosterdigim bilgisayarı satan yeri bu fiyata hiç bir yerde yokmuş siz donupte bu bilgisayar fiyatının yarısı etmez deyince şoka girdim hahaha harbiden sizin reklaminiz daha çok yapılmalı danışmanlık ta üstünüze yok

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
O şekilde o kadar çok insanı kandırıyorlarki. "i7 işlemci 4gb ekran kartı" yazdıkları bu. Ama hangi i7 işlemci hangi 4 gb ekran kartı? Önemli olan bu. Ayrıntılı özelliklerine bakınca çıkıyor tabi bu konulara ilgin olması lazım o zaman anlarsın. 2. nesil i7 ile gt730'ı takmış 1600'e satıyor hey Allah'ım. Diğerinde de R7 240'ı 1600'e satıyor :D Bu parçalarla anca San Andreas oynarsın.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Bu arada FPS (Frame Per Second) saniyelik görüntü sayısı demek. Yani saniyede ekrana verilen kare sayısı. Eğer düşerse kasma gözlemlenir. Örneğin 30'un altında olunca oynanabilirliğin altında oluyor. Ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. En basit anlatımı bu.

Mavibalik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Işte pentium 4 bilgisayarım napim acilamadim ki peki harun bey oyundaki sistem gereksinimi i5 i7 olarak geçerse benim pc kaldırır mi ? Bu arada monitör olarak hangisi alayım yakışan hangisi olur yapalim bir hovardalik ama fazla yüksek olmasında hangisi seceyim monitör olarak ?