200.000 TL'ye satılan Renault Taliant

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Forumda @OzkanK. adlı arkadaşımız hep dışarıya giden parayı azaltmak için vs. diyor da yahu dışarıya para gitmesin diye de en dandik aracın bile alınmasının imkansız hale getirilmesi hakkında bu efendi ne diyor, merak ediyorum.

Alınması imkansız diyorum çünkü bu aracı devlet memuru bile almak isteyip kredi çekse, 48 ay vadeyle, aylık neredeyse 6000 TL taksit ödemesi gerekecek.

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Renault taliant sınıfının en kötü arabası. Gerek donanım gerek motor gerak malzeme kalitesi gerek tasarım.

Bu arabayı alanın aklınadan şüphe ederim ben.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Otomobilin ciddi bir parçası hatta ufak bir cep telefonu monitörü dahi üretmeyi bilmeyen ve buna rağmen kendini dünya lideri sanan kibirli bir topluluk maalesef bunu haketti lakin kurunun yanında yaş da yanmakta.

Üretmeyi marifet sayan iyi yöneticiler yerine yerine musluğun köşe başlarını kapıp çevresine dağıtmayı marifet sayan yöneticileri seçmeye devam edildiği sürece ülkenin kaderi budur ve bu olacaktır.
Allah bir topluluğa kısa süreli zorluklar verebilir onları test etmek için lakin uzunca bir süredir topluluk artık refaha ermiyorsa bunun tek nedeni o topluluğun kendisidir.

Muhakkak ki Allah bir topluma verdiği nimeti, onlar, kendilerindeki iyi hali fenalığa çevirmedikçe bozmaz.- Ra'd 11

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Renault taliant sınıfının en kötü arabası. Gerek donanım gerek motor gerak malzeme kalitesi gerek tasarım.

Bu arabayı alanın aklınadan şüphe ederim ben.
Kendinde diyorsun "en kötü araba". En kötü arabayı, bu kadara satıyorlarsa, diğerlerini düşünemiyorum. Ona rağmen AKP'yi desteklemeye devam et..

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Kendinde diyorsun "en kötü araba". En kötü arabayı, bu kadara satıyorlarsa, diğerlerini düşünemiyorum. Ona rağmen AKP'yi desteklemeye devam et..

hee tamam o zaman hemen CHP ye oy vereyimde 6 ay içinde ÖTV sıfırlansın :) Lütfen azcık büyüyün.

Yaa bu nasıl bir mantıktır yaşınız kaç acaba !

Serbest piyasa var isterse adam Taliantı 500 bin TL yede koyar ALMA BEĞENMİYORSAN.

Git alternatifleri değerlendir.

Git Egea sedan al ne bileyim Toyota corolla al i20 otomatik al

20 bin TL ekle Renault Megan al
30 bin TL ekle Ford Focus al
Honda city en full paket al
Veya ne bileyim git skoda Seat Pejo bir sürü marka var onlardan benzer fiyata arabasını al...

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
hee tamam o zaman hemen CHP ye oy vereyimde 6 ay içinde ÖTV sıfırlansın :) Lütfen azcık büyüyün.

Yaa bu nasıl bir mantıktır yaşınız kaç acaba !

Serbest piyasa var isterse adam Taliantı 500 bin TL yede koyar ALMA BEĞENMİYORSAN.

Git alternatifleri değerlendir.

Git Egea sedan al ne bileyim Toyota corolla al i20 otomatik al

20 bin TL ekle Renault Megan al
30 bin TL ekle Ford Focus al
Honda city en full paket al
Veya ne bileyim git skoda Seat Pejo bir sürü marka var onlardan benzer fiyata arabasını al...
Tamam serbest piyasa var. Ona sözüm yok, ama alım gücü ne olacak? Alım gücü baya düşmüş durumda. Bu da AKP'ye oy vermemek için bir sebep değil mi?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Tamam serbest piyasa var. Ona sözüm yok, ama alım gücü ne olacak? Alım gücü baya düşmüş durumda. Bu da AKP'ye oy vermemek için bir sebep değil mi?

Bu ülkede özgürlük var demokrasi var :) ben AKP'ye oy ver gibi bir şey mi söyledim sana !
İstersen git HDP ye oy ver BANANE ?

Bazı olaylarda neden sonuç ilişkisi kurmaya çalışsan hayatında daha başarılı olursun benden söylemesi. Araba fiyatları neden yükselmiş olabilir ! Bunu bir düşün. Devlet neden ÖTV alıyor bunu bir düşün. ÖTV kalkarsa ne olur onu bir düşün. Hatta ÖTV birden bire kalkabilir mi bir düşün. Şuan bile bayilerin çoğunda araba yok ülkede yıllık araba satışı 1 milyona dayanmış. Millet aç diyoruz ama araba bulunmuyor piyasada Araç satış rakamı olarak ilk 5 içine giriyor ülkemiz.
Doların yüksek olduğu dış borcun yüksek olduğu bir ülkede vatandaşı İTHAL ÜRÜNE YÖNLENDİRMEK onları borçlandırmanın dolar ile alınan bir ürünün satışını arttırmanın nelere neden olabileceğini bir düşün sonra istediğin partiye oy ver...

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Bu ülkede özgürlük var demokrasi var :) ben AKP'ye oy ver gibi bir şey mi söyledim sana !
İstersen git HDP ye oy ver BANANE ?

Bazı olaylarda neden sonuç ilişkisi kurmaya çalışsan hayatında daha başarılı olursun benden söylemesi. Araba fiyatları neden yükselmiş olabilir ! Bunu bir düşün. Devlet neden ÖTV alıyor bunu bir düşün. ÖTV kalkarsa ne olur onu bir düşün. Hatta ÖTV birden bire kalkabilir mi bir düşün. Şuan bile bayilerin çoğunda araba yok ülkede yıllık araba satışı 1 milyona dayanmış. Millet aç diyoruz ama araba bulunmuyor piyasada Araç satış rakamı olarak ilk 5 içine giriyor ülkemiz.
Doların yüksek olduğu dış borcun yüksek olduğu bir ülkede vatandaşı İTHAL ÜRÜNE YÖNLENDİRMEK onları borçlandırmanın dolar ile alınan bir ürünün satışını arttırmanın nelere neden olabileceğini bir düşün sonra istediğin partiye oy ver...
ÖTV'de bir sonuçtur, neden Devlet ekonomiyi yönetemeyip ÖTV alarak telafi etmek istiyor? Araba alanların bir çoğu mevcut arabasını satıp sıfır arabaya geçiyor, direkt hiç arabası olmadan sıfır araba alan birisini son 5 yılda görmedim. Şöyle bir şey de var, insanlar araba almak için kredi çekince devlete faiz de ödüyor. Araba, oyun konsolu, telefon falan bunlar koskoca devletler için cari açık yaratacak, ekonomiyi batıracak şeyler değildir, çünkü o kadar pahalı, erişmesi imkansız şeyler değildir özünde. Şundan 7-8 sene öncesine kadar asgari ücretliler kredi çekerek sıfır araba alabiliyordu. Ama mesela askeriye olarak, tank alırsın, savaş uçağı alırsın, mühimmat ithal edersin bunlar cari açık yaratır. Şunu da söyleyeyim ekonomi sırf telafi edilecek diye bir şeyin alınmasının imkansız hale getirilmesi de çözüm olmaz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
O yüzden mi kendinden olmayanları içeri tıkıyorlar?

Kim mesela ! Siz gündemi nerden takip ediyonuz ? Kendinden olmayan kim içerde ?

ÖTV olayına gelince, @UgurBR haklı.

Neresi haklı :) Siz her şeyi çocuk oyuncağı sanıyonuz hemen olacak düzelecek.

Araba, oyun konsolu, telefon falan bunlar koskoca devletler için cari açık yaratacak, ekonomiyi batıracak şeyler değildir, çünkü o kadar pahalı, erişmesi imkansız şeyler değildir özünde

Ülke nufusu 3-5 Milyon olsa dediğin bir ihtimal doğru olabilirdi. Ama 85-90 Milyonluk bir ülke için öyle değil işte.
Bir telefon 750-1000$ bandında olsa yılda satılan telefon sayısı 10 milyona yakın ülkemizde. ( ÖTV yi sıfırlasan bu rakam belki 15 milyonu geçecek. )
Bir araba ortalama 40-50 bin $ desek yılda satılan araç sayısı 1 milyon üstü bunun ÖTV sıfırlanıp 2 milyona çıktığını hesapla bir !
PS5 benzer şekilde 500-600$ Laptop PC vb ürünlerde ortalama 1500$ desek bunların hepsinde talep arttırılması ekonomiye zarar.

Sen hem devletin kazandığı vergiyi siliyon eksi bakiye oluyor hazine için üstüne vatandaş Dolar ile borçlanıyor ve ithal ürün aldığına cari açık deli gibi artıyor.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Neresi haklı :) Siz her şeyi çocuk oyuncağı sanıyonuz hemen olacak düzelecek.
Ben her şeyi çocuk oyuncağı sanmıyorum, öyle AKP yıkılırsa anında kalkınırız diyen tiplerden de değilim. Olabildiğince mantıklı cevaplar vermeye çalışıyorum.
Ülke nufusu 3-5 Milyon olsa dediğin bir ihtimal doğru olabilirdi. Ama 85-90 Milyonluk bir ülke için öyle değil işte.
Bir telefon 750-1000$ bandında olsa yılda satılan telefon sayısı 10 milyona yakın ülkemizde. ( ÖTV yi sıfırlasan bu rakam belki 15 milyonu geçecek. )
Tamam da Türkiye'de yerli üretilen telefonlar da yok mu? 750-1000$ bandı baya abartı ayrıca, Xiaomi, Huawei falan 300-400$ civarına bulunur.
Bir araba ortalama 40-50 bin $ desek yılda satılan araç sayısı 1 milyon üstü bunun ÖTV sıfırlanıp 2 milyona çıktığını hesapla bir !
PS5 benzer şekilde 500-600$ Laptop PC vb ürünlerde ortalama 1500$ desek bunların hepsinde talep arttırılması ekonomiye zarar.
40-50 bin dolar arabalara ABD'de bile orta-üst kesim erişebiliyor. Bizim ülkenin yarısı asgari ücretli, gider kredi çeker, faiz öder, 20-30 bin dolar Civic, Passat, Leon gibi arabaları alır.
Sen hem devletin kazandığı vergiyi siliyon eksi bakiye oluyor hazine için üstüne vatandaş Dolar ile borçlanıyor ve ithal ürün aldığına cari açık deli gibi artıyor.
Vergilendirilsin ama araba alınması halkın %90'ı için imkansız hale getirilirse ve yok "Cari açık var, para karşılamıyor, dışarı para akıyor" gibi bahanelerle gelinirse o bana batar işte. Ki bu paranın tamamı direkt dışarıya akmıyor, faiz ödüyorsun, sadece ÖTV'de değil, KDV, TRT payı daha bir sürü saçma vergiler var araba alırken.

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ben her şeyi çocuk oyuncağı sanmıyorum, öyle AKP yıkılırsa anında kalkınırız diyen tiplerden de değilim. Olabildiğince gerçekçi cevaplar vermeye çalışıyorum.

Baksana 6 ayda düze çıkaran insanlar var ülkeyi ! Hemen 6 ayda ÖTV sıfırlanıyor her şeyde bedavaya 1000 er TL ler dağılıyor çifçiye emekliye işçiye bol keseden veriliyor EYT'lier emekli ediliyor KHK lılar geri devlete alınıyor atanamyan memurlar atanıyor flan üstüne yetmiyor yap işler devretlere el konuluyor onların parası peşin ödeniyor ! ekonomi düze çıkıyor ülke uçuyor kaçıyor diyenler ne olacak ?

Tamam da Türkiye'de yerli üretilen telefonlar da yok mu? 750-1000$ bandı baya abartı ayrıca, Xiaomi, Huawei falan 300-400$ civarına bulunur.

Hee 400 $ civarı olanı alır ya bizim insanımız :) ÖTV sıfırlansın herkes direk ıphone çeker xiaomiye bakan mı olur.

Bizim ülkenin yarısı asgari ücretli, gider kredi çeker, faiz öder, 20-30 bin dolar Civic, Passat, Leon gibi arabaları alır.

Asgari ücret 3000 TL yok onları bile borçlandırıp 30 bin Dolara araba aldıracan :) Dolar zaten 8.5 TL üstüne faiz yüzde 20 lerde. Bu hesaplar ile İMKANSIZ VAADLER.
Ben üstte ortalama dedim zaten herkes alt seviye almıyor ki C segmenti alanlar D alır D alanlar ultra lüxe geçer vergi olmayınca. Bu dediğin olması imkansız bir şey ülke iflas bayrağını çeker 1-2 yıl içinde harcamalardan önünü alamazsın. Değerli bir şey üretmeden sürekli tüketen bir toplum bu kadar araç sayısı arttınca yanında benzin tüketimi artacak ondada dışa bağımlısın ne bileyim yetek parça ihtiyacı lastik alımı vb biri sürü ürün ithalatı her türlü zarar.

Ki bu paranın tamamı direkt dışarıya akmıyor, faiz ödüyorsun, sadece ÖTV'de değil, KDV, TRT payı daha bir sürü saçma vergiler var araba alırken.

Nasıl akmıyor :) Araba 30 bin $ ise 30 bin 50 bin $ ise 50 bin $ trink o parayı veriyon yurtdışına TL olarak değil dolar olarak alıyon o arabaları. Ondan sonra 10 bin Dolar faiz mi ödüyon o bankanın meselesi ( Sen gider onuda yabancı bankadan çekersin devlet bankası kazanmasın diye. ) Ayrıca KDV dediğin yüzde 18 devleti kurtaracak bir rakm değil. diğer paylar dediklerin 300-500 TL lik rakamlar devede kulak.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Baksana 6 ayda düze çıkaran insanlar var ülkeyi ! Hemen 6 ayda ÖTV sıfırlanıyor her şeyde bedavaya 1000 er TL ler dağılıyor çifçiye emekliye işçiye bol keseden veriliyor EYT'lier emekli ediliyor KHK lılar geri devlete alınıyor atanamyan memurlar atanıyor flan üstüne yetmiyor yap işler devretlere el konuluyor onların parası peşin ödeniyor ! ekonomi düze çıkıyor ülke uçuyor kaçıyor diyenler ne olacak ?
Adam gençlere diyor gençlere ÖTV. EYT'li lere vereceğin maaş ne kadarki? TL'ye çevirdiğinde 200-300 dolar falan.
Hee 400 $ civarı olanı alır ya bizim insanımız :) ÖTV sıfırlansın herkes direk ıphone çeker xiaomiye bakan mı olur.

Asgari ücret 3000 TL yok onları bile borçlandırıp 30 bin Dolara araba aldıracan :) Dolar zaten 8.5 TL üstüne faiz yüzde 20 lerde. Bu hesaplar ile İMKANSIZ VAADLER.
Ben üstte ortalama dedim zaten herkes alt seviye almıyor ki C segmenti alanlar D alır D alanlar ultra lüxe geçer vergi olmayınca. Bu dediğin olması imkansız bir şey ülke iflas bayrağını çeker 1-2 yıl içinde harcamalardan önünü alamazsın. Değerli bir şey üretmeden sürekli tüketen bir toplum bu kadar araç sayısı arttınca yanında benzin tüketimi artacak ondada dışa bağımlısın ne bileyim yetek parça ihtiyacı lastik alımı vb biri sürü ürün ithalatı her türlü zarar.

Nasıl akmıyor :) Araba 30 bin $ ise 30 bin 50 bin $ ise 50 bin $ trink o parayı veriyon yurtdışına TL olarak değil dolar olarak alıyon o arabaları. Ondan sonra 10 bin Dolar faiz mi ödüyon o bankanın meselesi ( Sen gider onuda yabancı bankadan çekersin devlet bankası kazanmasın diye. ) Ayrıca KDV dediğin yüzde 18 devleti kurtaracak bir rakm değil. diğer paylar dediklerin 300-500 TL lik rakamlar devede kulak.
Niye gideyim yabancı bankadan çekeyim, ne alakası var şimdi? Adam gençlere yapacağım diyor gençlere. Avrupa'da falan gençler hep Golf vs. alıyor ilk arabası olarak. Düzgün bir denetimle hallolur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Adam gençlere diyor gençlere ÖTV., EYT'li lere vereceğin maaş ne kadarki? TL'ye çevirdiğinde 200-300 dolar falan.

Kaç milyon genç var ülkede ! Üstüne her yıl arkadan 2-3 milyon genç geliyor. Az rakamlar mı bunlar.

EYT li sayısıda 4-5 milyon :) Az bir şey değil. O kadar insanı birden emekli ettiğin zaman kişi başı trink para olarak 100-150 bin TL emekli ikramiyesi vermek az rakam mı. Üstüne her AY VERECEN EMEKLİ MAAŞINI. Bir kere verdim bitti değil ki. Ülkede zaten 12 milyon Emekli var 4-5 milyon daha ekle min 3-5 bin TL verecen onlara aylık maaş verecen. Yıllık 2 maaş iktiramiyede var 5 milyon kişiye. Hadi 3000 TL olsun 5 milyon kişi ile çarptı mı aylık ekstra devlete ne kadar yük. ( Ben 15 Milyar TL hesapladım yanlış değil ise aylık devlete yükü yılda 14 maaş verecen 210 Milyar TL yaptı sadece maaşlar. Bunun yan hakları ve sağlık hizmetleride var. İlk emeklilikte ki iktrmiyeleri var. 5 Milyon çarı 100 bin Tl desen bile deli para.)
Üstüne devlete binlerce memur alıyom öğretmen atıyom dedimi onlarında ek yükü var devlete ! Bu ödemeler hep devlet kasasından olacak. ( Sorun şu ki kasada para yok üstüne eksideyiz ve borç var. ) Ama muhalefet bol keseden hem gelecek paraları siliyor vergileri sıfırlıyor kaldırıyor hem ekstra para dağıtacam diyor !!! LÜTFEN AZCIK MANTIKLI VE HESAP KİTAP YAPARAK DÜŞÜNÜN...

Bakın İYİ Parti bile bu vaadlere patladı ya geçen. Genel Başkan yardımcısı itiraz etti hani. O itiraz eden eski HALK Bank genel müdürü. Paradan anlayan birisi. O bile bu kadar bol keseden atmayın sonra rezil olacaz diye dayanamayıp müdahale ediyor. İttifak ile konuşmadan söz vermeyin diye.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Kaç milyon genç var ülkede ! Üstüne her yıl arkadan 2-3 milyon genç geliyor. Az rakamlar mı bunlar.

EYT li sayısıda 4-5 milyon :) Az bir şey değil. O kadar insanı birden emekli ettiğin zaman kişi başı trink para olarak 100-150 bin TL emekli ikramiyesi vermek az rakam mı. Üstüne her AY VERECEN EMEKLİ MAAŞINI. Bir kere verdim bitti değil ki. Ülkede zaten 12 milyon Emekli var 4-5 milyon daha ekle min 3-5 bin TL verecen onlara aylık maaş verecen. Yıllık 2 maaş iktiramiyede var 5 milyon kişiye. Hadi 3000 TL olsun 5 milyon kişi ile çarptı mı aylık ekstra devlete ne kadar yük. ( Ben 15 Milyar TL hesapladım yanlış değil ise aylık devlete yükü yılda 14 maaş verecen 210 Milyar TL yaptı sadece maaşlar. Bunun yan hakları ve sağlık hizmetleride var.)
Üstüne devlete binlerce memur alıyom öğretmen atıyom dedimi onlarında ek yükü var devlete ! Bu ödemeler hep devlet kasasından olacak. ( Sorun şu ki kasada para yok üstüne eksideyiz ve borç var. ) Ama muhalefet bol keseden hem gelecek paraları siliyor vergileri sıfırlıyor kaldırıyor hem ekstra para dağıtacam diyor !!! LÜTFEN AZCIK MANTIKLI VE HESAP KİTAP YAPARAK DÜŞÜNÜN...
Ya daha geçen 15 bin öğretmen atanmış. Sen bu vaatleri hiç deneyen, veya denemeye kalkışıp başarısız olan bir hükümet gördün mü? 800 milyar dolar GSMH'i olan bir ülke için fazla gelmiyor bana. 15 milyar TL Diyanet'in bütçesi. Yunanistan gibi değiliz bence. Devlet harcamalarını, (Diyanet vs.) ya da Okçular Vakfından kısarsın özelleştirmelere gidersin onun parasıyla veririsin EYT'linin parasını. Şu para yok bahanenizi pek anlamıyorum, bu halkın istediği şeyler çok imkansız istekler değil. 5'li çeteye 210 milyar dolar harcanmış. Kimse sordu mu bu para nereden diye?

• İstanbul Havalimanı: 58 milyar 890 milyon TL
  • İstanbul Avrupa Yakası Boğaziçi Elektrik Dağıtım: 3 milyar 626 milyon TL
  • İstanbul Taksim – 4. Levent metrosu: 2 milyar TL
  • Ankara – İstanbul Hızlı Tren 2. Etap: 1 milyar TL
  • Kuzey Marmara Otoyolu: 13 milyar 600 milyon TL
  • Ankara – İstanbul hızlı tren t26 tüneli: 456 milyon 506 bin TL
  • Gayrettepe – İstanbul metrosu: 4 milyar 845 milyon TL
  • Gebze – Halkalı banliyo hattı: 8,3 milyon TL

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ya daha geçen 15 bin öğretmen atanmış. Sen bu vaatleri hiç deneyen, veya denemeye kalkışıp başarısız olan bir hükümet gördün mü? 800 milyar dolar GSMH'i olan bir ülke için fazla gelmiyor bana. 15 milyar TL Diyanet'in bütçesi. Yunanistan gibi değiliz bence. Devlet harcamalarını, (Diyanet vs.) ya da Okçular Vakfından kısarsın özelleştirmelere gidersin onun parasıyla veririsin EYT'linin parasını. Şu para yok bahanesini asla kabul etmiyorum, bu halkın istediği şeyler çok imkansız istekler değil. 5'li çeteye 210 milyar dolar harcanmış. Kimse sordu mu bu para nereden diye?

• İstanbul Havalimanı: 58 milyar 890 milyon TL
  • İstanbul Avrupa Yakası Boğaziçi Elektrik Dağıtım: 3 milyar 626 milyon TL
  • İstanbul Taksim – 4. Levent metrosu: 2 milyar TL
  • Ankara – İstanbul Hızlı Tren 2. Etap: 1 milyar TL
  • Kuzey Marmara Otoyolu: 13 milyar 600 milyon TL
  • Ankara – İstanbul hızlı tren t26 tüneli: 456 milyon 506 bin TL
  • Gayrettepe – İstanbul metrosu: 4 milyar 845 milyon TL
  • Gebze – Halkalı banliyo hattı: 8,3 milyon TL

Gerçekten alakaya çay demle hee :) ÖTV sıfırlama olsun diğer konularda olsun yazdıkların gerçekten hayal ürünü :( Olmayan hayaller satarak olmaz bu iş.

Mantığa gel. Hemen sıkışınca Diyanet i kapatalım a bağlıyon. Diyanet'in yıllık bütçesi EYT lileri emekli etsen aylık giderini kurtarmıyor sonraski aylar ne yapacan ! Diyanetin yıllık bütçesi max 12 Milyar TL zaten. Onunda personel giderleri olduğunu sende biliyon.

Alttada büyük çaplı prejeleri yazmışın bunlar yapıldımı kalıcı projeler sonuçta devlet içine yapılıyor o para karşılığında HİZMET ALIYON. Vatandaş o hizmeti kullanıyor hemde kalıcı bir proje ise 40-50 sene kullanacak. O projelerde insanlar çalışıyor para kazanıyor piyasaya faydası var. İş aş sahibi oluyor. Havalimanına firmalar gelip yatırım yapıyor iş gücü oluyor metroyu kullanıyon veya elektirik dağıtımdan hizmet alıyon çok alakasız laflar senin ettiğin. Bu 5 li çete muhabbeti tam bir SIĞ muhalefet söylemi.

Sen EYT lileri emekli ettim dedimi hizmet yok iş yok direk EKSİ CEPTEN PARA VERECEM demek HER yıl 250 Milyar TL ye yakın para. Hemde bunu Avrupada flan emeklilik yaşı 60 üstü iksen bizde 45-50 yaşında adamları emekli yaparak yapacan.

5 Li çeteye aktarılan para sanki hiç bir şey almayıp karşılıksız iş yapılmış gibi konuşuyon :)

not: Bu arada 15 bin öğretmen ataması öyle uçuk kaçık bir rakam değil her yıl emekli olan öğretmenler veya ölen hamile olan veya yeni açılan okullar için normal bir rakam.
Ama muhalefet neredeyse 1 milyon öğretmenin hepsini atayacam diyor. Her muhtara bir özel kalem müdürü atayacam diyor. Devlet memurlarının sayısını arttıracam diyor. Sadece 120-150 bin arası KHK ile devletten atılan var onları geri alacam demesi bile tek başına dert.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Gerçekten alakaya çay demle hee :) ÖTV sıfırlama olsun diğer konularda olsun yazdıkların gerçekten hayal ürünü :( Olmayan hayaller satarak olmaz bu iş.

Mantığa gel. Hemen sıkışınca Diyanet i kapatalım a bağlıyon. Diyanet'in yıllık bütçesi EYT lileri emekli etsen aylık giderini kurtarmıyor sonraski aylar ne yapacan ! Diyanetin yıllık bütçesi max 12 Milyar TL zaten. Onunda personel giderleri olduğunu sende biliyon.
Daha önce de söyledim, özelleştir. İşten çıkarırsın, verirsin tazminatını olur biter.
Alttada büyük çaplı prejeleri yazmışın bunlar yapıldımı kalıcı projeler sonuçta devlet içine yapılıyor o para karşılığında HİZMET ALIYON. Vatandaş o hizmeti kullanıyor hemde kalıcı bir proje ise 40-50 sene kullanacak. O projelerde insanlar çalışıyor para kazanıyor piyasaya faydası var. İş aş sahibi oluyor. Havalimanına firmalar gelip yatırım yapıyor iş gücü oluyor metroyu kullanıyon veya elektirik dağıtımdan hizmet alıyon çok alakasız laflar senin ettiğin. Bu 5 li çete muhabbeti tam bir SIĞ muhalefet söylemi.

Sen EYT lileri emekli ettim dedimi hizmet yok iş yok direk EKSİ CEPTEN PARA VERECEM demek HER yıl 250 Milyar TL ye yakın para. Hemde bunu Avrupada flan emeklilik yaşı 60 üstü iksen bizde 45-50 yaşında adamları emekli yaparak yapacan.

5 Li çeteye aktarılan para sanki hiç bir şey almayıp karşılıksız iş yapılmış gibi konuşuyon :)
Banane, ben halka harcanan paraya bakarım. Halka para dağıtmak, refah seviyesini yükseltmekte karşılıksız bir şey değildir, eğer para dağıtırsan halkın güvenini arttırsın, daha iyi bir gelecek için çalışma isteğini arttırırsın. Her genç ülkeden kaçmak istemez. Bahsettiğin 5'li çeteye aktarılan para da hemen kar ettiriyor mu sence?

Reaksiyon puanı
3,029
İnanılmaz derecede fazla vergi var otomobillerde. Zaten dünyada en zor otomobil alınan ülkeyiz. Almanya'da iki asgari ücretle araba alınabiliyorken -iyileri 10 asgari ücret- burada iki asgari ücretle anca noter masraflarını halledebiliriz.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
İnanılmaz derecede fazla vergi var otomobillerde. Zaten dünyada en zor otomobil alınan ülkeyiz. Almanya'da iki asgari ücretle araba alınabiliyorken -iyileri 10 asgari ücret- burada iki asgari ücretle anca noter masraflarını halledebiliriz.

Bak tam senlik çözümler geliyor işte genç statüsündesin sen zaten.

2023 seçimleri sonrası 6 ay içinde sabah kalıyon temizsinden sıfır ÖTV siz arabanı çekiyon altına. Yanına bir vergisi Iphone 15 pro max. Ekstradan dönüştede bir PS6 çıkar heralde o zaman alır gelirsin ! nede olsa başka derdin yok tek derdimiz bunları vergisiz almaktı. Parada ağaçtan toplanıyor...

Daha önce de söyledim, özelleştir. İşten çıkarırsın, verirsin tazminatını olur biter.

Aynen reis Atatürk'ün kurduğu Diyanet'i özelleştiririz çok iyi fikir. Efsane ötesi :D İktidar senin kadar plan program yapabilse işte şimdiye uçuyorduk. Özelleştirmek EFSANE BİR HAREKET... ( Öyle böyle efsane değil hemde. )

eğer para dağıtırsan halkın güvenini arttırsın, daha iyi bir gelecek için çalışma isteğini arttırırsın.

Tam tersi karşılıksız para dağıtmak bir şey vermek daha çok zarar insanlara rahata alıştırır nede olsa bana geliyor deyip çalışmazlar. Ayrıca karşılıksız para vermek direk enflasyonu tetikler. Arz talep dengesini bozar tüm ürünler zamlanır otomatikman. Ayrıca güveni flanda arttırmaz daha çok dış borç olarak yansır.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Bak tam senlik çözümler geliyor işte genç statüsündesin sen zaten.

2023 seçimleri sonrası 6 ay içinde sabah kalıyon temizsinden sıfır ÖTV siz arabanı çekiyon altına. Yanına bir vergisi Iphone 15 pro max. Ekstradan dönüştede bir PS6 çıkar heralde o zaman alır gelirsin ! nede olsa başka derdin yok tek derdimiz bunları vergisiz almaktı. Parada ağaçtan toplanıyor...

Aynen reis Atatürk'ün kurduğu Diyanet'i özelleştiririz çok iyi fikir. Efsane ötesi :D İktidar senin kadar plan program yapabilse işte şimdiye uçuyorduk. Özelleştirmek EFSANE BİR HAREKET... ( Öyle böyle efsane değil hemde. )
Dini işlerin Cumhuriyet ile uyumunu ve siyasete karıştırılıp karıştırılmadığını denetlemek için Şer'iye ve Evkaf Vekaleti yerine kurulmadı mı? İlk kurulduğunda bütçesi bu kadar fazla mıydı? Şimdiyse Diyanet'in başındaki beyefendi kılıçlarla poz veriyor. Ben 3 çözüm önerisi sundum, harcamaları kısarsın, özelleştirirsin veya tamamen kapatırsın. Sen hiçbirini beğenmiyon :(
Tam tersi karşılıksız para dağıtmak bir şey vermek daha çok zarar insanlara rahata alıştırır nede olsa bana geliyor deyip çalışmazlar. Ayrıca karşılıksız para vermek direk enflasyonu tetikler. Arz talep dengesini bozar tüm ürünler zamlanır otomatikman. Ayrıca güveni flanda arttırmaz daha çok dış borç olarak yansır.
Sen şimdi ÖTV'yi sıfırlayınca adam günde 12 saat asgari ücretle çalışmaya devam etmeyecek mi? Bu nasıl mantık?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ben 3 çözüm önerisi sundum, harcamaları kısarsın, özelleştirirsin veya tamamen kapatırsın. Sen hiçbirini beğenmiyon

Sen kimsin diyecem ayıp olacak :) Sen hangi statü ile yetki ile plan sunuyon çözüm öneride buluyon ? Biz burada CHp genel başkanının söylemlerini ve vaadlerini konuşuyoz. Arabadan veya diğer teknolojijk ürünlerden ÖTV sıfırlamasını konuşuyoz. O söyleyecek ki kıymeti olsun. Senin niyetin ile olmuyor ki ülke yönetimi.
Neyse uzatmayacam eskiden makarnaya bağlardın her şeyi şimdide Diyanet işlerine bağla bakalım :) Özelleştirip kurtuluruz. Hatta İsrail kökenli bir firmaya satalım tam olsun. Diyanet işleri başkanı Yahudi kökenli olsun temizinden sizde kurtulun bizde...

Sen şimdi ÖTV'yi sıfırlayınca adam günde 12 saat asgari ücretle çalışmaya devam etmeyecek mi? Bu nasıl mantık?

Mesele bu zaten. Kemal Kılıçdaroğlu çıkıp boş beleş vaad vereceğine bunlara çözüm bulmalı. Asgari ücreti düzeltecem çalışma şartlarını iyileştirecem sendikal haklarınızı arttıracam öğrencilere burs verecem iş imkanı sağlayacam şunu yapacam bunu yapacam diye VAAD VERMELİ olan göre plan program açıklamalı...

Gİdiyor ÖTV sıfırlayacam gençlere diyor :) Para olmadan insanda neyle alacak onu. Faizi enflasyonu doları düşürmeden bol keseden söz verse ne olur seçilince olmuyormuş deyip zam yapar gene. Zaten düz mantık azcık para hesabı yapan biriside bunları anlar olmayacağını kısa vadede.

Not: Bu vaadlere kendi seçmeni hatta Yönetim kadrosu bile inanmadı 2. gün herkes unuttu geçti knuşan yok çaktırmayın moduna girdi herkes ittifak ortakları bile başka konular anlatıyor buna değinmiyor bizede sıçrar diye sen halen savunuyon :)