Soru 20 Yaşında Askerlik Ertelenebilir Mi ?

YokDahaNeler

Asistan
Reaksiyon puanı
121
18 yaşında liseden mezun oldum ve bazı sebeplerden dolayı üniversiteye gidemedim. Şu an 19 yaşındayım, sınava hazırlanıyorum, lakin istediğim puanı alamazsam yeniden hazırlanacağım (20 yaşında). Üniversite sınavına hazırlanmak ''özür hali'' midir ? Bunun için bir dilekçe falan vermeli miyim ? Herhangi bir şey yapmayıp sınava hazırlanmaya devam edersem kapıma tebligat gelir mi ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok mu bilen birileri ?

Son düzenleme:

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,739
Birincisi hangi lise türünden mezun oldunuz? İkincisi liseden mezun olduğunuzda tecil işleminizi yaptınız mı? Liseden mezun olduğunuzda tecil işlemi yaptığınızda 3 yıl tecil ettirmiş oluyorsunuz.

YokDahaNeler

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Anadolu Lisesinden mezun oldum. Ben girdiğim sene 500 üzerinde 411 puan ile öğrenci alıyordu.
Liseden mezun olunca tecil işlemi yapmadım, bilmiyordum böyle bir işlem olduğunu. Henüz 20'ye basmadım, bu işlemi yaptırmalı mıyım.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Yeterli puan alamazsanız açıköğretim önlisans programlarından dersleri kolay olan birine kayıt olabilirsiniz..
Hem tecil olur hem de yedek bir diploma olur.
Diğer türlü bilmiyorum.. Tek seferlik 3 yıl tecil hakkın vardı sanki, yanlış hatırlamıyorsam.

YokDahaNeler

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Önlisans programına katılmak sonraki sene puanı düşürürse yapamam. Bu tecil hakkı 3 senelik diyorsunuz buna illa başvurmak gerekiyor mu yoksa direkt herkes 3 sene bu hakka sahip oluyor mu. Başvurmak gerekiyor ise şu an başvurmam mümkün mü.
Yardımcı olanlara müteşekkirim arkadaşlar sağ olun.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Belki E-devlet üzerinden oluyordur tam bilmiyorum, ama başvurman gerekir. Ben zamanında başvurmayınca yoklama kaçağı görünmüştüm. e-devlete bak, yoksa şubeye uğra derim.