20 Dakika'ya Reyting Şoku!

Reaksiyon puanı
31
Star’ın bilhassa açık ara birinci olduğu AB kategorisinde ‘20 Dakika’ dizisinin her hafta düzenli reyting kaybetmesi ve dört haftada reytingini 8.01’den 5.28’e düşürmesi düşündürücü. Özetle demem o ki, bu gidişle hayra alamet değil ‘20 Dakika’nın sonu!
İlk bölümü 1 Ocak 2013’te Star’da ekrana gelen Tuba Büyüküstün’ün yeni dizisi ‘20 Dakika’nın aldığı reytingleri alt alta yazınca ölümsüz şarkılardan birinin mısrası takıldı dilime:
4UgMFBm.jpg

Ne mi diyordu güftesi Kemâlettin Kâmi Kamu, bestesi Yıldırım Gürses’e ait ‘Gurbet’in o satırlarında? “Gitgide, elveda her ümide.”
Kamu’ya bu sözleri yazdıran şey ‘gurbet’te yaşadığı acıydı.
Benim aklıma bu sözü getiren şeyse ‘20 Dakika’nın AB’de 8.01’le başlayan reytinginin 5.28’e, ‘Total’deyse 5.34’ten 4.05’e düşmesi.
‘20 Dakika’ sanki güneşi görmüş kar gibi.
Dört bölümdür dizi, reytingini bir dirhem artıramadığı gibi, ha bire kaybetti.
Daha önce çok yazdım, bu vesileyle bir kez daha vurgulamakta yarar var sanırım.

Seyircisi sürekli azaldı
Dizilerin ilk bölümlerini insanlar meraktan izler.
O yüzden de ilk bölümün reytingi tanıtıma, sonrasındaki reytingler de yapımın kendisine mal edilir.
Doğuş Yayın Grubu’nun bu sezon Star’da yakaladığı başarı ne?
Star, yeni yayın döneminde hem ‘AB’de hem ‘Total’de hem de ‘Prime Time’ kuşağında artık birinci.
Özellikle de ‘AB’ kategorisinde açık ara önde.
‘20 Dakika’ dizisinin Star’ın bilhassa açık ara birinci olduğu AB kategorisinde her hafta düzenli reyting kaybetmesi ve dört haftada reytingini 8.01’den 5.28’e düşürmesi düşündürücü.
‘20 Dakika’nın ‘Total’ reytingi yüksek değildi.
O kulvarda da reyting kaybına uğradı dizi, ama bu AB grubundaki kadar sert olmadı.
Dizilerin ömürlerini belirleyen şey, reyting.

6 seyirciden 1’i izlemezse
Sektördeki herkes biliyor ki, ticari bir denklemi var bu işin.
Yayınlandığı saat diliminde televizyon izleyen altı kişiden birini çekemeyen bir dizinin yaşaması imkansız.
Çünkü reklamcı, ekran karşısındaki seyirci sayısına göre para verdiği için, 6’da 1’i tutturamayan, her hafta zarara sokar kanalı.
Kanalın sahibi, aile fertleri ya da yöneticileri diziyi çok sever, yapımcıyla yayıncı arasında gönül bağı vardır, o yüzden birkaç hafta solunum cihazına bağlı yaşar, o ayrı.
‘20 Dakika’ dizisi ‘altın oran’ olan 6’da 1 seyirciyi-ki izlenme payı olarak yüzde 15’e denk düşer bu- ‘Total’de hiçbir zaman tutturamamıştı.
‘20 Dakika’, ilk üç hafta AB’de tutturduğu bu oranı da dördüncü bölümde kaybetti.
Özetle demem o ki, bu gidişle hayra alamet değil ‘20 Dakika’nın sonu!

Ali Eyüboğlu
Milliyet.com.tr

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Dizide duygu eksikliği var. Aslında konu güzel ama bir türlü duygu alamıyorum. Mesela hüzünlü bir sahnede hüzünlenemiyorum.. Boş boş bakıyorum öyle.

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Benim için Leyla ile Mecnun 1 20 Dakika 2. İnşallah reytingi tavan vurarda izleriz. :)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Birşeyler eksik ama ne olduğunu çözemedim.Hikaye güzel aslında ama sürekli olarak seyirciyi şaşırtmak ve ters köşeye yatırmak için saçmalıyolar.Seyircide sinir olup geçiyor kanalı.Güzel ve üzerinde bir hayli çalışılmış bir projeydi.Takipçisi değilim ama yazık olur yayından kalkarsa.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İhanet dizisine ihanet eden star değil miydi yarın 20 dk gider 45 gelir sorun yok

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sırf tuba büyüküstün için 5 dk izledim sonra zapladım. :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bir dizi projemiz var ama acaba tutar mı? şimdilik sadece ismi belli. :D

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
starda böyle bir dizinin yayınlandığını sizden öğrendim varsa yoksa trt hd discovery channel :)

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
20 dakika 20 bölüm sürmeyecek gibi. Neyse izlenecek gibi de değildi.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ilk bölümünü indirmiştim hemde HD
5-10 dk atlaya atlaya baktım ama hiç sarmadı :/

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
dizinin adıyla içeriği tezat, olaylar çok yavaş ilerliyor tuba büyüküstünün cinayete teşebbüsten tutuklanması hariç, çok sıkılarak izliyorum ben de.