2 yıllık hakkım hala devam ediyormu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan blogger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
2006 meslek lisesi mezunuyum.Mezun olduğumda össye girmedim ve 2 yıllık sınavsız geçiştende yararlanmak için başvurmadım.2007de össye girdim ama kazanamadım.2008de tekrar össye giricem sorum ise benim 2 yıllığa başvuru hakkım hala devam ediyomu yoksa illaki sınava girip 160 puan almam şartmı? ???

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
o konuda bilgim yok meslek liselerinin işleri bayaa karışık akıl sır ermiyo :) ama 160 puan gerekiyorsa bunu çok çalışmaya ihtiyaç duymadan yaoabilirsin hele zamanın varken

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
büyük ihtimalle şart olduğunu tahmin ediyorum ama herhangi bir dersanenin rehberlik servisine giderek daha ayrıntılı ve doğru bilgi alabilirsin..

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İki yıllık Sınavsız geçiş hakkını dilediğin zaman kullanabilirsin. Ösym vade yapmıyo. Daha net bilgi için, osgm.gov.tr diyorum.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
ben şey diye biliyorum sen daha geri planda oluyosun.İlk önce o sene tercih yapanlar daha sonra sen.O sene tercih yapanlar düz lise ise onlarada öncelik tanınıyo.

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mila12 dedi ki:
ben şey diye biliyorum sen daha geri planda oluyosun.İlk önce o sene tercih yapanlar daha sonra sen.O sene tercih yapanlar düz lise ise onlarada öncelik tanınıyo.
Bu sene düz liseler mezun vermiyo diye biliyorum ben.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
ESKİ MEZUNLAR DA BAŞVURABİLECEK

Bu öncelikler, mezuniyet yılının sınavsız yerleştirme yılına uzaklığı göz önünde tutulmak suretiyle, mesleki ve teknik liselerden mezun olanların tümünü kapsayacak şekilde devam edecek.

Mesleki ve teknik liselerden mezun olan adayların 2004-2005 öğretim yılı için meslek yüksekokulu programlarına yerleştirilebilmeleri, bu programlarda sağlanacak kontenjanlara bağlı kalacak.

ESKİ MEZUNLAR DAHA SONRA ALINACAK

Özellikle mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından 2002-2003 öğretim yılından önceki yıllarda mezun olanlar, meslek yüksekokullarında yeterli kapasite, kontenjan artışı ve mesleki ve teknik liseler ile meslek yüksekokulları arasında program bütünlüğü sağlandıktan sonra sınavsız girebilecekler.

Bunlar bu senede geçerlidir

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
blogger dedi ki:
mila12 dedi ki:
Bu sene düz liseler mezun vermiyo diye biliyorum ben.
hazırlık okutmayan okullar mezun vermiyor

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
blogger dedi ki:
2006 meslek lisesi mezunuyum.Mezun olduğumda össye girmedim ve 2 yıllık sınavsız geçiştende yararlanmak için başvurmadım.2007de össye girdim ama kazanamadım.2008de tekrar össye giricem sorum ise benim 2 yıllığa başvuru hakkım hala devam ediyomu yoksa illaki sınava girip 160 puan almam şartmı? ???
Yok hakkın hala duruyor ama şöyle bir durum söz konusu oluyor. Sen istediğin zaman yine 2 yıllık geçiş hakkını kullanabiliyorsun ama o sene mezun olanları önce alıyor daha önce mezun olupta yine tercih yapanları 2. sıraya alıyor. Bu durumda senin 2 yıllık geçiş hakkın istediğin bi bölümü tutturman iyice zorlaşıyor hele birde meslek lisesiysen yandı keten helva. Anadolu teknik liseleri yine bi ihtimal... Senden önce bu sene mezun olan anadolu teknik, teknik lise, endüstri meslek liseleri, düz liseleri alacak daha sonra seni alacak. İşin yaş kolay gelsin. :)
Sormak istediğin sorularda yardımcı olabilirim. Bende 2 yıllık yüksek okul endüstriyel otomasyon okuyorum şuan.

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mr.meseli dedi ki:
blogger dedi ki:
Yok hakkın hala duruyor ama şöyle bir durum söz konusu oluyor. Sen istediğin zaman yine 2 yıllık geçiş hakkını kullanabiliyorsun ama o sene mezun olanları önce alıyor daha önce mezun olupta yine tercih yapanları 2. sıraya alıyor. Bu durumda senin 2 yıllık geçiş hakkın istediğin bi bölümü tutturman iyice zorlaşıyor hele birde meslek lisesiysen yandı keten helva. Anadolu teknik liseleri yine bi ihtimal... Senden önce bu sene mezun olan anadolu teknik, teknik lise, endüstri meslek liseleri, düz liseleri alacak daha sonra seni alacak. İşin yaş kolay gelsin. :)
Sormak istediğin sorularda yardımcı olabilirim. Bende 2 yıllık yüksek okul endüstriyel otomasyon okuyorum şuan.
Yani diyosunki sen dersini çalış sınavdaki puanınla kazan nereyi kazanıyosan :)
Zaten bendeki bu şanssızlıkla o sıradakileri bittikten sonra bana biraz zor sıra gelir..

Sana şunları sorucam:

Meslek lisesi mezunuyum (muhasebe)
ben şimdi eşit ağırlıkçımıyım?
vede
ea lıysam sınavda 1. bölümde tüm sorularımı yapmalıyım:
Yani:
TÜRKÇE, MATEMATİK-1, FEN-1, SOSYAL BİL-1 bu 4 testin dördünüde çözmelimiyim.Sınava başladığımda bu 4 testten hangisine ilk olarak başlamalıyım ve hangisinde daha çok net yapmalıyım?

Son olarak sınavda 2. bölümdeki soruları çözmeme gerek varmı? Bildiğim kadarıyla 2. bölümde çok fazla net yapmam gerekiyor.2.bölüm biraz zor olduğuı için o bölüme girmeyi hiç düşünmüyorum.. Önceki sınavda 1. bölümü bitirdiğimde sınavın bitmesine 10 dakika kalmıştı test pratiğim fazla olmadığı için bazı bölümlerde soruları 2-3 defa okumak zorunda kalıyorum..

Kusura bakma bu konularda çok acemiyim ve çok az bilgim var geçen sene sınava girdiğimde acemiliğim yüzünden 2 elim birbirine girmişti o yüzden sorularımı ona göre cevaplamanı ümit ediyorum..

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
sen çalış becede sıra biraz zor gelir ama ağrı,hakkari i felan yazarsan oralarda gelebilir

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
çalış derim bende hazır vaktinde varken herşey elindeyken işi devlete bırakma :)

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mila12 dedi ki:
sen çalış becede sıra biraz zor gelir ama ağrı,hakkari i felan yazarsan oralarda gelebilir
Ya hakkariyi ağrıyı yazarsam zaten uça uça gelirde ben oraları istemiyorum.Geçen sene arkadaşımın biri karsa gitti 2 hafta sonra istanbula geri döndü üniversiteyi bıraktı.Herkes yerleri kapmış kalacak yer yok diyo akrabası varmış ama üniversitenin biraz uzağındaymış onlarda dersler akşam olduğu için akşam saat 5ten sonra araba yokmuş o yüzden akrabasınında yanında kalamadığı için buraya geri döndü..

Bİde zahmet olmazsa şu sorularıda yanıtlayıverin:

blogger dedi ki:
mr.meseli dedi ki:
blogger dedi ki:
Yani diyosunki sen dersini çalış sınavdaki puanınla kazan nereyi kazanıyosan :)
Zaten bendeki bu şanssızlıkla o sıradakileri bittikten sonra bana biraz zor sıra gelir..

Sana şunları sorucam:

vede
Yani:
TÜRKÇE, MATEMATİK-1, FEN-1, SOSYAL BİL-1 bu 4 testin dördünüde çözmelimiyim.Sınava başladığımda bu 4 testten hangisine ilk olarak başlamalıyım ve hangisinde daha çok net yapmalıyım?

Son olarak sınavda 2. bölümdeki soruları çözmeme gerek varmı? Bildiğim kadarıyla 2. bölümde çok fazla net yapmam gerekiyor.2.bölüm biraz zor olduğuı için o bölüme girmeyi hiç düşünmüyorum.. Önceki sınavda 1. bölümü bitirdiğimde sınavın bitmesine 10 dakika kalmıştı test pratiğim fazla olmadığı için bazı bölümlerde soruları 2-3 defa okumak zorunda kalıyorum..

Kusura bakma bu konularda çok acemiyim ve çok az bilgim var geçen sene sınava girdiğimde acemiliğim yüzünden 2 elim birbirine girmişti o yüzden sorularımı ona göre cevaplamanı ümit ediyorum..

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
-----------------------------------------------

Meslek liseli olduğun için 2.bölümü yapmak zorunlu değilsin

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mila12 dedi ki:
-----------------------------------------------

Meslek liseli olduğun için 2.bölümü yapmak zorunlu değilsin
Diğer sorularıda cevaplayabilirsen süper olur..

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
1. bölümü çözeceksin istersen yabancı dil ol herkes çözecek ama sen avantajlısın çünkü ben 195 dakikada 180 soru çözecem sen ise 120 ve klay sorular 1. bölüm ona göre hazırlanırsan süre sorunu çekmezsin

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bdco dedi ki:
1. bölümü çözeceksin istersen yabancı dil ol herkes çözecek ama sen avantajlısın çünkü ben 195 dakikada 180 soru çözecem sen ise 120 ve klay sorular 1. bölüm ona göre hazırlanırsan süre sorunu çekmezsin
Sana zahmet şunlarıda bilgin varsa cevaplasana:

vede
Yani:

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
evet
EA-1 puan türünde ÖSS ham puanınızın, 160 veya üzeri olması gerekmektedir

Matematik,Türkçe,Sosyal Bilgiler,Fen Bilgisi.Matematik Ve Türkçe den net i fazla yaparsa girme şansın daha fazla

windowslive

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mila12 dedi ki:
evet

Matematik,Türkçe,Sosyal Bilgiler,Fen Bilgisi.Matematik Ve Türkçe den net i fazla yaparsa girme şansın daha fazla
Dogru

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
sen Eacısın fakat meslek lise çıkışlı olduğun için hala sınavsız girme hakkın var, hoş ben sınavda birinci kısmı yaparım diyorsan neye yarayacak bilmiyorum çünkü sen EAnın hepsini seçemezsin seçebildiklerin bölümünle alakalaı onlar da okul puanıyla alıyor (AOBP)
2007 sonuçlarına göre bak AOBP'n ile kendi alanında nerelere girebiliyorsun birkaç paun düşünüğüne göre bak ama çünkü bir dahaki başvurmalarında ÖSYM AOBPyi kırpıyor azıcık ve sen bu sene mezunu olmadığın için senle aynı puanı olan mezun senden önce yerleşme hakkı alabilir. (yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi sadece hazırlık okumayan liseler mezun vermeyecek)

Ayrıyeten EA1den össye hazırlanmana gerek yok bence ama bazı yerler sadece AOBP değil EA1 başarını gözetiyor bu tamamen senin mezun olduğun bölüm/alan ile alakalı.

Antediluvian

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende 2006 mezunuyum Sakarya üniye 2 yıllığa yerleştim bi kaç sağlık sorunun yüzünden kaydımı aldırdım..
bu sene 2008 e tekrar hazırlanıyorum arkadaşım..
Mezun statüsünde tekrar 2yıllık tercih etme hakkın her zaman var.. ama öncelik son mezunlara veriliyor.. yani hakkın var ama yerleşip yerleşmeme ihtimalin belli değil.. ama bence 2 yerleştirmede falan büyük ihtimalle girersin.. bu sene liselerin mezun vermemesine dayanarak bunu söylüyorum..
sorularına gelince..

sen söz1 Ea 1 say 1 fen 1 den sorumlusun 2 bölümle hiç bir alakan yok

kendi bölümünün 4 yıllık programlarını secmek istersen..birinci bölümümnün tamamını cözeceksin ve öss sonucunda Ea 1 puanın en az 185 olması gerekiyor.. 185 puanı yapınca kazanacaksın diye bi kaide yok tabi..ama kendi bölümüne ek puanlı yerleşmek istersen Ea1 puanını yüksek tutman lazım..unutma bu puan en alt limit 4 yıllık tercih yapabilmen için..

iyi günler..

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Antediluvian dedi ki:
Bende 2006 mezunuyum Sakarya üniye 2 yıllığa yerleştim bi kaç sağlık sorunun yüzünden kaydımı aldırdım..
bu sene 2008 e tekrar hazırlanıyorum arkadaşım..
Mezun statüsünde tekrar 2yıllık tercih etme hakkın her zaman var.. ama öncelik son mezunlara veriliyor.. yani hakkın var ama yerleşip yerleşmeme ihtimalin belli değil.. ama bence 2 yerleştirmede falan büyük ihtimalle girersin.. bu sene liselerin mezun vermemesine dayanarak bunu söylüyorum..
sorularına gelince..

sen söz1 Ea 1 say 1 fen 1 den sorumlusun 2 bölümle hiç bir alakan yok

kendi bölümünün 4 yıllık programlarını secmek istersen..birinci bölümümnün tamamını cözeceksin ve öss sonucunda Ea 1 puanın en az 185 olması gerekiyor.. 185 puanı yapınca kazanacaksın diye bi kaide yok tabi..ama kendi bölümüne ek puanlı yerleşmek istersen Ea1 puanını yüksek tutman lazım..unutma bu puan en alt limit 4 yıllık tercih yapabilmen için..

iyi günler..
Saol.Ea1 de 160ta 2 yıllığa 185te 4 yıllığa gidilebildiğini bende biliyorum.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..Ama son bişey daha sorucam:Ben mesela sınava girdim ve ea1den 160a ulaşamadım o zamanda 2 yıllığa geçebiliyomuyum yoksa hakkımı sınav olmadanmı kullanmam gerekiyor.Sınavı kazanamasamda 2 yıllığa o sene gidebilirmiyim?

mila12 dedi ki:
evet

Ben zaten türkçede iyi sayılırım türkçe dersini hem severim hemde baya bi anlayabiliyorum ama matematikte ve fende açığım var çalışırken onlara daha çok ağırlık vermem gerekiyor heralde.. ^^

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
öss sınavını girip kazanamassan da 2 yıllık hakkın devam ediyor

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mila12 dedi ki:
öss sınavını girip kazanamassan da 2 yıllık hakkın devam ediyor
Saol.Ben ea1 den bilgisayarla ilgili bi bölüme gidebilirmiyim?

hunts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende 2007 meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum bizim sınıftan 1 kişi bile normal bi üniversite kazanamadı bu bizim tembelliğimizden değil tabiki sistemden 95 puanla biyere yerleşemedik sistem gereği puanı düşük bile olsa teknikler anadolular işde başka kim kaldıysa önümüze geçti :S bende bazı arkadaşlarımla 2 yıllık olarak
Sakarya üniversitesi uzaktan eğitime girdim 600 kontenjan var elbet giriosun :D okula gitmedende okuyabilirm diyosan , hem çalışıp hem okurum diosan önerim uzaktan eğitim :)ama bu yıl bir kez daha şansımı deniyeceğim.Artık ne şansı kaldıysa..

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
hunts dedi ki:
Bende 2007 meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunuyum bizim sınıftan 1 kişi bile normal bi üniversite kazanamadı bu bizim tembelliğimizden değil tabiki sistemden 95 puanla biyere yerleşemedik sistem gereği puanı düşük bile olsa teknikler anadolular işde başka kim kaldıysa önümüze geçti :S bende bazı arkadaşlarımla 2 yıllık olarak
Sakarya üniversitesi uzaktan eğitime girdim 600 kontenjan var elbet giriosun :D okula gitmedende okuyabilirm diyosan , hem çalışıp hem okurum diosan önerim uzaktan eğitim :)ama bu yıl bir kez daha şansımı deniyeceğim.Artık ne şansı kaldıysa..
Bende meslek lisesi mezunuyum ea1den bilgisayarla ilgili bi bölüme girebilme şansım varmı?

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
bildiğim kadarıyla meslek liseliler kendi bölümlerine gitmezse okul puanları bayaa bi düşüyo bi işe yaramayacak kadar düşüyo yani mesela bizde ben sayısalcıyım sayısal tercihde 80 puan alabiliyosam eşit ağırlık tercih etsem bu 30 a düşüyo maksimum olarak yani bildiğim kadarıyla kendi alanını tercih etmelisin

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
bdco dedi ki:
bildiğim kadarıyla meslek liseliler kendi bölümlerine gitmezse okul puanları bayaa bi düşüyo bi işe yaramayacak kadar düşüyo yani mesela bizde ben sayısalcıyım sayısal tercihde 80 puan alabiliyosam eşit ağırlık tercih etsem bu 30 a düşüyo maksimum olarak yani bildiğim kadarıyla kendi alanını tercih etmelisin

evet doğru biliyosun

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar ile ilgili bir bölüm ea larda olmaz bilgisayar say puanlarına göre değerlendirilir.Say 1 den girebilirsin fakat gerçekten yüksek puan alman gerekiyor çünkü bu sene bilg liseleri de seninle aynı sınava girecekler ve 95 100 e yakın puan okullarıdan gelecek onlara o kadar puan gelirken senin o puansız onları geçmen gerekiyor ki bu da ilk bölümü 120 de 100 den aşağı bırakma demek oluyor.
2. bölüme gelince gerçekten benimde bu sene girip azap çekeceğim bir bölüm 195 dakikada 180 soru sığdırmam gerekiyor ve yarısından fazlasında işlem var :) soru başına 1 dk imkansız o yüzden ea bölümünden kısacaksın zamanı sonra say2 ye geçeceksin soru başına 1.5 dk olsun yoksa 1 dk dan 120 soru 120 dk 120 dk devamlı soru çözmek imkansız birşey en fazla 20 soru ard arda durmadan çözülebiliyor sonra bir boş hamle bir çizik atıyorsun kağıdın sağına soluna kafanı kaldırıyorsun falan yani,zor stresli ama gerçekten sorular kolay ciddi söylüyorum dershane ve okul eğitimini tam almış bir öğrenci öss den gerçekten çok yüksek puan alır okul sınavları öss den daha fazla ayrıntı ve bildiğini kullanma katıyorlar.Önemli olan unutmamak her ders sınavına çalışır gibi çalışmak öss ye
Neyse kendi dertlerimi paylaştım sizinle çatlak arıyor muşum çıkmak için :)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım aslında öss fazla zorlamıyor yani 195 dakika 180 soru ama kimi sorular oluyorki gerçekten en fazla 5 saniyeni alıyor deneme tecrüben olursa zorlanmazsın bence.ama yinede meslek liselilerin işi kebap :D 120 soru ve 195 dakika arada uyuyabilirlerde yani :D