2 Pc yi Landan İnternernete bağlamak

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbtg1.jpg

Arkdaşlar şekilde açık olduğu gibi bir sorunum var laptop nete girmiyor laptopda neti kullanabilir hala gelebilir mi?

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Cross Kablo İle Sanmıyorum İnternete bağlanacağını :(

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Düz kablo ile sadece Modem veya swichten internet alabilirsin yani onun oluru hiç yok,
ancak Şurda Birisi Senin gibi Cros kablo ile bağlantıyı sormuş Linki İncele İstersen.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Tşkler deneyeceğim not: bu sitede yine böyle bir konuya baktım adamlar usb den bahsediyoralrdı tşkler yardımın için...

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayarımın ağ bağlantıları kısmından internet bağlantı paylaşımı yapabilirsin

Buradan bakabilirsin

inmyplace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çift ethernet ile nete bağlanman için ya çift ethernetli makinaya proxy kurman gerekir ya da NAT-layarak... alt ğa (subnet) tanımlayacaksın ağ için. 1 ethernet internete bağlanan ağda diğeri alt ağda olacak şekilde. Başka yol var mı bilemiyorum ama benim bildiğim yol budur.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
inmyplace dedi ki:
çift ethernet ile nete bağlanman için ya çift ethernetli makinaya proxy kurman gerekir ya da NAT-layarak... alt ğa (subnet) tanımlayacaksın ağ için. 1 ethernet internete bağlanan ağda diğeri alt ağda olacak şekilde. Başka yol var mı bilemiyorum ama benim bildiğim yol budur.

sorun şu ki dediklerini nasıl yapacam :D :}

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
yardım edebilecek var mı?

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hub olmasın o :D

Bence Laptop'da Wireless varsa kablosuz modem al sorunu kökten çöz. :)

LEONX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım modemden 1 tane çıkış al swichten çıkart birini laptopuna diğerini masaüstü ne bağla uğraşacak birşey yok.

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
internete bağlı masaüstü bilgisayarında ağ bağlantılarına gir, internete bağlandığın ethernet kartının simgesine sağ tıkla "bağlantıları köprüle" seçeneğini tıkla. Bide o yöntemi dene bakalım ;) kolay gelsin

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Senin istediğini geçen haftalarda ben yaptım. 2 Bilgisayarım var masada ve birinde XP birinde Ubuntu kurulu. Tek kablo geliyor, ikisininde internete girmesi lazım. "nasıl yaparım" diye düşündüm ve 1. Bilgisayara bir ethernet kartı tdaha taktım yani 1. PC'de 2 ethernet kartı oldu. Sonra cross değil düz ağ kablosu ile (modemlerin içinden çıkan 4'lü kablolarıda kullanabilirsiniz) 2. Eth. kartından diğer bilgisayara bağladım. 1. Bilgisayar Ağ Bağlantılarım/Özellikler'de iki bağlantıyı seçip "Bağlantıları Köprüle" dedim ve bu kadar. İkiside internete giriyor şimdi. Yalnız 2. bilgisayarın nete girmesi için 1. bilgisayarın açık olması gerektiğini unutmayalım.