2 PC arasında kaldım Acil Yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sfa899
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sfa899

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler bir laptop alıcam 1800 e kadar çıkabiliyorum media marktta 2 model var ikiside lenovo biri
1)LENOVO IdeaPad 100 15.6 inç Ekran i5-5200U 4 GB 500 GB GeForce 920M 2gb

diğeri
2)LENOVO G50-45 15.6 inç AMD A8 6410 4 GB 500 GB Radeon R5 M330 2GB 80E301SCTX Notebook

bu 2. yi 1.500 liraya aldım daha günü var iyade için adamlar 2. yi önerdi de önerdi yok bunda 4 çekirdek diğeri 2
bunda da çoğu oyunu oynarsın hem daha ucuz falan aklımızı çeldiler ama baktım 2 ekran kartı gözüküyor amd r5 bide amd m330 bu sıkıntı yaratcak gibi çünkü 2 si oyun oynarken kullanılmıyor diye gördüm biyerde bide işlemci amd a8-6410 --- bide amd readon5 graphich yazıyo özelliklerde maşallah herşeyi çifter çifter ama sanki sıkıntı olcakmış gibi geliyor . Fikirlerinizi belirtirseniz memnun olurum bu fiyatlarda başka pcde söyleyebilirsiniz.

Edit: Biliyorum çok iyi pcler değil ama oyun için de kullanıcam.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
1.'si daha iyi. Dizüstü bilgisayarlarda AMD ürünleri sıkıntılı. Uzak durmak lazım. Değiştirme imkanın var ise değiştir.

sfa899

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
var 15 gün içinde değiştirebilrsiniz dedi 1 haftam var ama biraz açma şansınız varmı ne konuda amd sıkıntılı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

conducktor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
2. daha iyi 1. ekran kartı dandik ve işlemciside zayıf... aklı olan onu almaz hatta ASUS, MSI, DELL gibi alternatif bak...
2)LENOVO G50-45 15.6 inç AMD A8 6410 4 GB 500 GB Radeon R5 M330 2GB 80E301SCTX Notebook

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
var 15 gün içinde değiştirebilrsiniz dedi 1 haftam var ama biraz açma şansınız varmı ne konuda amd sıkıntılı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

AMD işlemcileri, intel'e ve ekran kartları Nvidia'ya göre daha başarısız. AMD ve, intel Nvidia Masaüstü platformda birbirleri ile yarışıyor fakat dizüstü bilgisayarlara gelince AMD hiç iyi değil. Isınma sorunu, çip arızası gibi sorunlar fazla. Ayrıca performans ve üretim teknolojisi intel ve nvidia'da daha iyi. Kullanıcı yorumlarını da incelersen zaten AMD mobil parçalar ile sıkıntı yaşayan çok kişi görebilirsin. İntel ve Nvidia parçalarında da aynı sıkıntılar zaman zaman olabilir tabi ama AMD'de çoğu zaman kronik gibi. Buna kadar zaten performans olarak baktığımızda İntel, Nvidia konfigürasyonu daha performanslı.

2. daha iyi 1. ekran kartı dandik ve işlemciside zayıf... aklı olan onu almaz hatta ASUS, MSI, DELL gibi alternatif bak...

GT920M ve R5 M330 hemen hemen aynı performansa sahipler hatta GT920M daha iyi.

conducktor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
AMD işlemcileri, intel'e ve ekran kartları Nvidia'ya göre daha başarısız. AMD ve, intel Nvidia Masaüstü platformda birbirleri ile yarışıyor fakat dizüstü bilgisayarlara gelince AMD hiç iyi değil. Isınma sorunu, çip arızası gibi sorunlar fazla. Ayrıca performans ve üretim teknolojisi intel ve nvidia'da daha iyi. Kullanıcı yorumlarını da incelersen zaten AMD mobil parçalar ile sıkıntı yaşayan çok kişi görebilirsin. İntel ve Nvidia parçalarında da aynı sıkıntılar zaman zaman olabilir tabi ama AMD'de çoğu zaman kronik gibi. Buna kadar zaten performans olarak baktığımızda İntel, Nvidia konfigürasyonu daha performanslı.

GT920M ve R5 M330 hemen hemen aynı performansa sahipler hatta GT920M daha iyi.

neye göre başarısız? sağdan soldan duyduğun dedikodulara göre yorum yapıyorsun... temelde kullanıcı için nVIDIA yada AMD Radeon olması fark etmez ama işlemci önemli intel artık mobilde iyice tapon işlemciler yapıyor... LENOVO ofis bilgisayarı olarak kullanıma uygun ürün yapıyor... bence senin dediğin model çöp...

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
neye göre başarısız? sağdan soldan duyduğun dedikodulara göre yorum yapıyorsun... temelde kullanıcı için nVIDIA yada AMD Radeon olması fark etmez ama işlemci önemli intel artık mobilde iyice tapon işlemciler yapıyor... LENOVO ofis bilgisayarı olarak kullanıma uygun ürün yapıyor... bence senin dediğin model çöp...

Neye göre başarız gördüğümü yazdım yukarıda. Oyun oynanacak ekran kartı neden fark etmesin? Ayrıca i5 5200u A8 6410'dan daha iyi bir seçimdir. Mobilde AMD yarışamıyor maalesef gerçek bu.

sfa899

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arada kaldım şimdi şöyle bişey var şuan 2. olan 1390 gibi fiyatı var ama1.olan 1800 lira fazla bi fark yoksa işlemci ekran kartı olarak 2. daha mantıklı olmuyomu ? :D

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
Kullandığın modelden memnunsan işini görüyorsa boşa ekstra para vermene gerek yok :)

conducktor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Neye göre başarız gördüğümü yazdım yukarıda. Oyun oynanacak ekran kartı neden fark etmesin? Ayrıca i5 5200u A8 6410'dan daha iyi bir seçimdir. Mobilde AMD yarışamıyor maalesef gerçek bu.

sana göre yarışamıyor evet... insanları yanıltıp intel mangallarını aldırt... :thumbdown:

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
sana göre yarışamıyor evet... insanları yanıltıp intel mangallarını aldırt... :thumbdown:
AMD sadece ekran kartı olarak alınabilir işlemcilerde her türlü fason siz daha neyin kafasındasınız anlamadım AMD işlemci aşırı ısınır .

conducktor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
AMD sadece ekran kartı olarak alınabilir işlemcilerde her türlü fason siz daha neyin kafasındasınız anlamadım AMD işlemci aşırı ısınır .

uydurma asıl ısınma rekortmeni intel... sırf senin yüzünden kimbilir kaç kişi zarar etti...

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
uydurma asıl ısınma rekortmeni intel... sırf senin yüzünden kimbilir kaç kişi zarar etti...
Allahım sana geliyorum :D Sırf AMD ısındığı için FPS droplar olduğu için Intel'e geçtim senin kafan mı güzel kardeşim?

sfa899

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler ısınma olayı normal derecede ama mount and blade vikingde bile kasmalar yapıyor topu topu 2gb oyun . herşey uyuyo iyi fena değil ama ghzden kaybettiğini düşünüyorum .

conducktor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Allahım sana geliyorum :D Sırf AMD ısındığı için FPS droplar olduğu için Intel'e geçtim senin kafan mı güzel kardeşim?

bizdede ısınan hep intelin µ mangalları AMD işlemcileri hiç ısınmıyor... yalan söylediğimi ima ediyorsun... :cursing:

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
bizdede ısınan hep intelin µ mangalları AMD işlemcileri hiç ısınmıyor... yalan söylediğimi ima ediyorsun... :cursing:
aynen öyle iyi bir araştırma yap ben sistemimi değiştirdim diyorum sen ne diyorsun

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
oyun için kesinlikle yeterli değil.Oyun için 950m serisi ve üstü tercih edilmelidir.