2 laptop arasında kaldım çok kararsızım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan orkun00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

orkun00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar oturduğum yerde bi arkadaşım 6 aylık n55 serisi laptopunu 1400tl'ye satmaya karar vermiş teknosadan alınmış tertemiz tamir görmemiş makina olduğunu söylüyor yarın kendim görüp, sonra teknosaya gidip orda calısan arkadasıma gösterip ürün kodu ilede servise gitmiş mi diye baktırcam ona göre anlaşıcaz ancak aklımda diğer modEl olan k55 makinada var özeliiklerini altta yazdım onunda sıfırı suan 1800tl sizce hangi pc daha iyi ve daha cok işime yarar hangisini alsam daha akıllılık etmiş olurum bi yandan sıfır almak war bi yandan n55 gibi temiz laptopu dediğim fiyata almak war cok kararsızım arkadaslar yardımcı olursanız cok sewinirim. laptobumuda ben daha cok 3dmax autocad gibi cizim programında kullancam. şimdiden herkese tskler... (not:bütcem max 1500tl olduğu icin 2.elede bakmak zorunda kaldım ve o yüzden bu ikili arasında kaldım) **********model Asus :K55VM-SX078DIntel Core i7-3610QM 2.3GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.3 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci» RAM :8 GB DDR3 1600 Mhz. (Max. 8 GB)» SABİT DİSK :750 GB SATA (7200 Rpm) HDD» EKRAN KARTI :NVIDIA GeForce GT 630M Max. 2 GB Paylaşımsız Ekran Kartı ***********model Asus -N55SF-S1278Vintel Core i7-2670QM 2.2 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.10 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci» RAM :8 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram» SABİT DİSK :720 GB SATA (5400 Rpm) HDD» EKRAN KARTI :NVIDIA GeForce GT 555M Max. 3072 MB Ekran Kartı» İŞLETİM SİSTEMİ :Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Acil bir cevap alacanda kardeş, bunu okuyana kadar 2 gün geçer yahu.Özetleseydin keşke.

orkun00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
k.bakma hocam ya haklısın acele oldu biraz ondan karıştı kısaca yazdım sımdı yardımcı olursan cok sewınırım sayglar...

orkun00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
loki siz ne yönden k55 tercih ettiniz? m.tohan tskler yorum icin.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Donanım olarak diğerinden daha sağlam ve senin daha fazla performan almanı sağlar.Şunuda belirteyim hangisini alırsan al 2-3 ayda bir fan bakımını yap ve sürekli fan soğutucu kullan aksi takdirde sistemsel sorunlar yaşayabilirsin ki aldğın bilgisayarın sana öyle bir şey yaşatacağını zannetmiyorum.

orkun00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hımmm ya acaba şu k55 bayramda filam indirime girermi büyük magazaların indirimleri oluyor ya bende sıfır k55 almak istiorum ama bütce işte:(

orkun00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki arkadaşlar yeni bi pc buldum 2.ele para vereceğime şu cihazı alsam nasıl olur?Notebook Markası : AsusÜrün Kodu : K55VD-SX041Dİşlemci Markası : Intelİşlemci Tipi : Intel Core i5İşlemci Hızı : İ5-3210M - 2.5 GHz Turbo Boost ile 3.1 GHz'ye kadarİşlemci Cache : 3 MBEkran Boyutu : 15.6Ekran Tipi : LEDEkran Çözünürlüğü : 1366x768Ekran Kartı : NvidiaEkran Kartı Belleği : 2 GBGrafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GT 610MHDMI : VarSistem Belleği : 8GBBellek Tipi : 1600 MHZ DDR3Max Bellek : 8 GBDisk Kapasitesi : 750 GBDisk Hızı : 5400 RPMOptik Sürücü : 8X DVD+/-RW DriveEthernet : Gigabit Ethernet LANWireless : 802.11b/g/nBluetooth : Bluetooth 4.0E-Sata : YokUsb Portu : 1 USB 2.0 + 2 USB 3.0Video Portu : 15 pinli VGA video konnektörüKlavye : Numerik Q TRHoparlör : Dahili Stereo HoparlörlerKart Okuyucu : VarKamera : 0.3 MPParmak İzi Okuyucu : YokYüz Tanıma : VarTouchpad : Çok Fonksiyonlu Touch PadUzaktan Kumanda : Yok3G : Yokİşletim Sistemi (Yazılım) : FreeDosPaket İçeriği : Notebook/Adaptör/PilPil Teknolojisi : 6-cell Li-lon PilNotebook Ağırlığı : 2.60 KgGaranti Süresi : 24 Ay Resmi Asus Servisi

bu arada bide normal 610m ekran kartları war bu gt olanı daha iyi modeldi dimi arkadaşlar üst serilerde kullanılan ekran kartlarından

dkmn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
K55VM modeli arkadasta vardı biraz inceledim donanım olarak güzel cihaz ama ben daha cok tasarım olarak baktım tasarım acısından pek hosuma gitmedi bazı sinir bozucu özellelikleri var örneğin mouse padinde assagı yukarı kaydırma yok ikincisi hoparlörleri cihazın altına koymuslar buda kucakta kullanıldığında hoparlörlerin kapanmasına neden oluyor üçüncüsüde ses kısma acma vs gibi kısa yolları kullanmak için fn tusuna basılı tutmak zaman kaybı.