2 ayda bin konut satacak

Bu konuyu okuyanlar

0ReiS0

Dekan
Emektar
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
81800.jpg

2 ayda bin konut satacak
26 Ocak 2009 Pazartesi 13:42
Toplu konut firması Ağaoğlu'ndan büyük iddia. Başkan Ali Ağaoğlu iki ayda bin konut satacaklarını iddia etti.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Bahçelievler’de 1.500 konutluk yeni projede ilk iki ayda bin konutun satılacağını iddia etti.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Uludağ’ın yeniden yapılandırılarak “Davos” gibi ünlü bir turizm merkezi haline getirilmesi amacıyla geçen hafta üç bakana talimat vermesini değerlendirerek, “Daha önce de üç bakana görev verilmişti ancak yapılan protokollerde bakanların imzaları olmasına rağmen hiçbir aksiyona geçilmedi. Dileğim, bu defa Başbakan’ın sözünü yerde kalmasın ve Uludağ’a sahip çıkılsın” diye konuştu.

Uludağ’da gazetecilerle biraraya gelen Ali Ağaoğlu, dağın yeniden imarı yapılırken, her şeyin bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, daha önce şirketinin Uludağ’la ilgili yatırım planlarının hazırlıkları sırasında günde 10 bin Euro ücret ödeyerek uzmanlara raporlar hazırlattığını ifade etti. Şu ana kadar herhangi bir bakanlığın, Uludağ’daki yatırımcıların görüşüne başvurmadığını belirten Ali Ağaoğlu, Uludağ’ın yeniden imarı için görevlendirilen Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’nın da uygun görmesi durumunda elindeki tüm raporları, bilgileri ve görüşlerini paylaşmaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

Ağaoğlu, toplam 7 milyon Euro’luk yatırımla tamamlayarak hizmete soktukları ve Uludağ’ın Uluslararası Kayak Federasyonu’ndan onaylı tek pisti olan Kuşaklıkaya’ya 4 dakika gibi kısa bir sürede çıkılmasını sağlayan üstü kapalı yeni telesiyej sisteminin kayak yapanlar tarafından tercih edilmesiyle Uludağ’ın yeniden cazip hale geldiğini belirtti.

TURİZMDE 1 MİLYAR DOLAR YATIRIM PLANLIYORUZ
Ali Ağaoğlu, 2009’da turizmde 1 milyar doların üzerinde yatırım planladıklarını, projelerin henüz tasarım veya inşaat aşamasında olduğunu ifade etti. Turizm projelerinin gelecek 3-4 yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini kaydeden Ali Ağaoğlu, hazırlıklarına devam ettikleri 5 otelin Seyrantepe, Ataşehir, Küçük Çamlıca, Anadoluhisarı ve Ümraniye’de olacağını belirtti.

İKİ AYDA 1.000 KONUT SATACAĞIZ
Kriz dönemlerinde arazi yatırımlarını fırsat olarak gördüklerini belirten Ali Ağaoğlu, inşaat yatırımlarına ilişkin değerlendirmesinde 2009 yılında yüzde 40’lık daralma beklediklerini söyledi. Sektördeki genel daralmaya karşın, Avrupa yakasında inşa edecekleri ilk proje olan 1.500 konutluk Bahçelievler My City’nin çok yakın bir zamanda satışa çıkacağını ifade etti. Bir de iddiada bulunan Ali Ağaoğlu, satışa çıktıktan sonraki ilk iki ayda Bahçelievler My City’de bin konutun satılacağını söyledi.

Ataşehir’de son olarak 38 milyon liraya arsa satın aldıklarını hatırlatan Ağoğlu, şirketleri için en önemli yatırımın arsa olduğunu kaydetti. 2009’da 5-6 bin koutluk projeye başlayacaklarını ve bunların toplam yatırım maliyetinin 3 milyar doları bulacağını belirten Ali Ağaoğlu, içinde 5-6 bin kişilik kongre merkezlerinin yer alacağı turizm yatırımlarıyla birlikte düşünüldüğünde kısa vadeli toplam yatırım hedeflerinin 4 milyar doları bulacağını ifade etti.

KONUTTA FİYATLAR DÜŞMEZ
Gazetecilerin konut fiyatlarında krizden dolayı bir düşüş olup olmayacağına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Ali Ağaoğlu, Türkiye’de metrekare satış fiyatı 5 bin dolar ve üzerinde olan proje sayısının çok az olduğuna dikkat çekerek, inşaat üretiminde metrekare maliyetinin 1.500 dolar civarında olması nedeniyle mevcut fiyatların neredeyse maliyet fiyatları olduğunu ifade etti.

Konut piyasasında durgunluk olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, marka projelerde fiyat düşüşü olmasının mümkün olmayacağını, ancak çok zor durumda kalacak küçük çaplı yatırımcıların yaptığı inşaatlarda münferiten fiyatların düşebileceğini vurguladı.



kaynak

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=176336
 

antilove

Profesör
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
3,580
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
satamadıysa bile bu haber nedeniyle müthiş reklam oldu bundan sonra satar
 
Üst