Malmedy
Profesör
Merhabalar,Benim 2.Bilgisayarım TripleBoot (Windows 10,Peppermint OS 10,Linux Lite)Ben bunları silip,Birleştirip Linux Lite kalsın istiyorum sadece.Nasıl yapıcam?
Gparted görüntüsü atabilir misin?
Klavye bozuldu bir dakika
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ben şöyle düşündüm:W7 nin usb sini hazırlayacağım.Disk ekranına geldiğinde ayarlayıp yeniden başlatacaktım.Olur mu?
Gparted üzerinde dev/sda6 bölüntüsünü biçimlendirin Pepermint silinecektir.
Biçimlendirmekte sorun yok,Nasıl birleştireceğim?
o bölümü silin sonra üstteki NTFS bölüntüsü ile birleştirmek için sda5'e sağ tıklayıp resize/move seçeneğine girin ve boyutu arttırın. Linux lite'e aktarmak istiyorsan sda7 için aynısı yapman lazım ama USB ile live olarak başlatarak yapman gerekir.
O zaman windows 7 format ekranında yapabilir miyim?Yüklemeden?Linux Lite ye aktarmak istiyorum.
Anladım.Deniyeceğim
Error: Please unmount any logical partitionshaving a number higher than 6
Diski silerken bu hatayı verdi.Çözümü ney?
UEFI olarak tekrar kur o zaman. Dosyalarını USB ne yedekle.Anladım.Deniyeceğim
Error: Please unmount any logical partitionshaving a number higher than 6
Diski silerken bu hatayı verdi.Çözümü ney?
UEFI olarak tekrar kur o zaman. Dosyalarını USB ne yedekle.
Madem bu işlerden anlamıyorsun niye devamlı OS kurup duruyorsun?60GB dosya var.Ne UEFI imiş arkadaş,Başka bir bilgisayarda bu
Nasıl dahil live olarak yapacağım?
sudo umonut /dev/sda6
komutunu girin olmazsa extended olduğundan yapıyor sanırım. Silme işlemide dahil live olarak yaparsan hata almazsın.
Bu komutu girince terminal üzerinden parola soruoyr,Fakat klavyeden bastığım hiçbir şey çalışmıyor şifre girme ekranında
sudo umonut diye komut yok diyor.
Not mounted diyor.
UEFI olarak kur.Yani Linux dosyalarını usb ye yazdırıp ordan boot etmek ve ordan yapmak
Sayısal tuş takımı açık denemede.Onu kapatamıyorum.Kapatsamda yeniden başlatmam lazım,Fakat ayarlar usb ye kaydolmuyor sanırım
grub kurtarma moduna girdi tekrar format atmam lazım.![]()
![]()
![]()
UEFI olarak kur.
Anakartı nedir? Laptop ise modeli nedir?UEFı desteği yok diğer bilgisayarımda.Lubuntu kurdum ama Linux Lite ile Windows 10 hala orda :/
2GB RAM Intel Atomluymuş herhalde. Cidden UEFI olmayabilir.Casper CN.TK N455K
2GB RAM Intel Atomluymuş herhalde. Cidden UEFI olmayabilir.