2.5 ton kurban eti sınırdan geçemedi

Bu konuyu okuyanlar

aloisnebel

Müdavim
Katılım
30 Ağustos 2012
Mesajlar
2,523
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Mavi dil hastalığı nedeniyle alınan karar, kurbanlarını Bulgaristan'da kesen vatandaşları vurdu. Yetkilier geri adım atsa da, vatandaşların yaklaşık 2.5 ton kurban etine el konmuş oldu.

141008-kurbanetii.hlarge.jpg


Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye’ye getirilmek istenen 2 ton 400 kilogramlık kurban etine el konuldu.


Türkiye’nin birçok ilinde yaşayan Bulgaristan göçmeni vatandaşlar, bayramlarını geçirmek ve kurban kesmek için bu ülkeye gitti.


Kurbanlarını kesen ve daha önce uygulama gereği kişi başına 5 kg aşmayan kurban etiyle Türkiye'ye giriş yapmak isteyen vatandaşlar, mavi dil hastalığınedeniyle bunu başaramadı.


Komşu ülkedeki hastalık nedeniyle, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bir karar aldı. Buna göre; et ve yenilebilir sakatat, süt ürünleri, etten, sakatattan veya kandan yapılmış sosis, salam ve kavurma gibi et ürünleri ve benzeri ürünlerinin Türkiye’ye girişine izin verilmedi.


Bu nedenle, geçen yıl kişi başı 5 kilogram kurbanlık et getirebilen vatandaşlar bu yıl Türkiye'ye et sokamadı. Denetimlerde 168 kişinin getirdiği 2 ton 400 kilogram civarında ete el konulurken, et yasağı bayramın son iki gününde kaldırıldı. Gelişme, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na başvurusu sonrası yaşandı.


Konuyla ilgili konuşan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, 85 kişinin etlerini teslim etmek istemeyip ülkeye giriş yapmadığını belirterek, "Edirne Valiliği’nin girişimleri sonucu, bayramın üçüncü ve dördüncü günü kişi başı 5 kilogram olmak şartıyla uygulama tekrar başladı. Gümrük personeli arkadaşlarımız, 5 kilo limitine kesinlikle taviz vermiyor. 5 kiloyu aşan etlere el koyuyoruz ve geçişine izin vermiyoruz" dedi.


Yalçın ayrıca, toplanan 2.4 tonluk kurban etinin soğuk hava depolarında bekletildiğini ve 3 ay içerisinde alınmadığı takdirde imha edileceğini söyledi.


ntvmsnbc
 

derenburcu

Öğrenci
Katılım
8 Temmuz 2014
Mesajlar
5
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kötü olmuş, yazık olmuş ama yapacak birşey yok.
 
Üst