Soru 2-3 sene öncenin telefonu neden bu kadar pahalı!?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,722
Arkadaşlar çok garip, Redmi note 10 pro, mi 10t/pro, mi11t/pro, mi 11-12-13 lite ve nice model ederinin çok üzerinde.

Mi 11t pro bakıyorum 24.000₺ neredeyse 13t ve 13t pro civarında fiyatı var.

Note 10 pro 12.000₺ küsür mi 11 lite ise 13.500₺, 13 lite 12 lite ise aynı fiyat 20.000₺, 12 lite ı 17.000₺ falan satayım demek yok 13 lite ile aynı fiyat.

Ben demiyorum ölsün fiyatlar ama bu fiyatlarda aşırı

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,658
Bu ülkenin vatandaşları birşeyin ederini belirlemede vasat ötesi. Sorunsuz ürün fiyatına sorunlu ürün satma peşindeyiz. Örneğin 2007 symbol 360 bin TL, 2012 model 460 bin TL, 2020 model 550 bin TL. Yani model eskidikçe fiyatlar daha az olmalı ama öyle değil. Bu ikinci elde herşeyde böyle.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,722
Bu ülkenin vatandaşları birşeyin ederini belirlemede vasat ötesi. Sorunsuz ürün fiyatına sorunlu ürün satma peşindeyiz. Örneğin 2007 symbol 360 bin TL, 2012 model 460 bin TL, 2020 model 550 bin TL. Yani model eskidikçe fiyatlar daha az olmalı ama öyle değil. Bu ikinci elde herşeyde böyle.
Aynen öyle olay bu, ucuza hiçbir ürün yok, herkes para kaldırma peşinde fiyatlar birbirine çok yakın, ben şuan bu telefonların alındığına inanmıyorum, en kötü kaçak alıyor eski telefonun imei atıp eski telefonuda çöpe atıyor.

Bunun bir sebebi imei kayıt ücreti ve, imei attırma konusunda yapılan güçlük, araba içinde yurt dışından getirmeye izin verilmemesi, bu izin verirse herkes tüm dünyadan bireysel araba getirir kimse sitelerdeki çürük tofaşına 250.000₺ symbolüne 400.000₺ isteyemez

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,658
Aynen öyle olay bu, ucuza hiçbir ürün yok, herkes para kaldırma peşinde fiyatlar birbirine çok yakın, ben şuan bu telefonların alındığına inanmıyorum, en kötü kaçak alıyor eski telefonun imei atıp eski telefonuda çöpe atıyor.

Bunun bir sebebi imei kayıt ücreti ve, imei attırma konusunda yapılan güçlük, araba içinde yurt dışından getirmeye izin verilmemesi, bu izin verirse herkes tüm dünyadan bireysel araba getirir kimse sitelerdeki çürük tofaşına 250.000₺ symbolüne 400.000₺ isteyemez
Araba için yurtdışından ikinci el ithalatının olmaması bence gayet mantıklı bir engel. Bazı şeyleri engellemek gerekir yoksa döviz yurtdışına çıkar ve daha bağımlı hale geliriz. Önemli olan kendi katma değerli ürünün sayısını artırmaktır. Bu vizyona sahip olarak kalınsaydı, yerli arabaların, uçakların üretimleri durmaz veya durdurulmazdı. 5 babayiğit aramak yerine Sabancı ailesi, Koç ailesi yerli otomobil üretirlerdi veya Koç ailesi üretime devam ederdi. Güney Kore'de LG ve Samsung iki markanın çeşitli sektörlerde ürünleri var bunun benzerini ülkemizdeki zengin aileler de yapabilirdi. Bizdekiler sadece cebine bakıyor ve para harcamaktan kaçıyorlar.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,722
Araba için yurtdışından ikinci el ithalatının olmaması bence gayet mantıklı bir engel. Bazı şeyleri engellemek gerekir yoksa döviz yurtdışına çıkar ve daha bağımlı hale geliriz. Önemli olan kendi katma değerli ürünün sayısını artırmaktır. Bu vizyona sahip olarak kalınsaydı, yerli arabaların, uçakların üretimleri durmaz veya durdurulmazdı. 5 babayiğit aramak yerine Sabancı ailesi, Koç ailesi yerli otomobil üretirlerdi veya Koç ailesi üretime devam ederdi. Güney Kore'de LG ve Samsung iki markanın çeşitli sektörlerde ürünleri var bunun benzerini ülkemizdeki zengin aileler de yapabilirdi. Bizdekiler sadece cebine bakıyor ve para harcamaktan kaçıyorlar.

Cebine bakıyor para harcamaktan kaçıyor diyince aklıma mobil operatörler geldi, adamlar sıfır maliyetle maksimum kar yapıyor, dünyadaki en düşük İnternet dakika bizde yabancı ülkelerde en düşük GB bildiğim kadarıyla 100gb ve sms için sayı yok bildiğin WhatsApp gibi konuşuyorsun sms ile, ve en ufak depremde bile operatörler çöküyor geçen izledim haberde dünyada operatörlere en düşük yatırım yapan ülkeyiz.

Araba konusunda hak veriyorum ama bu ülke hindistan ayarında bir ülke 17 bin ile çürük tofaş bile alınmıyor, buna anca devlet müdahale eder oda togg gibi absürt fiyatlı araç ile değil, 100.000₺ lik tofaş veya lada ayarında bir araç yaparak zaten eski tüm araçlar preslenmeli onlarıda alacak yerine herkese yenisini verecek, aynı şekilde ev içinde öyle 3-4+1 değil, 1+1-2+1 evler yapacak ve asgari ücretlinin alabileceği şekilde, bak o zaman araba ev fiyatları nasıl düşüyor ama bunun için tüm mülteciler gönderilmeli, ayrıca artık tüm fiyatlar düşmeli iğneden ipliğe yani bürokratlar tüm siyasiler elini taşın altına koymalı.

Ama bunlar için vakit kalmadı, Türkiye son demlerinde bir daha yerden kalkamayacak duruma gelince yani malum parti nin görevi bitince çekip gidecek hepsi.

Amaç zaten Refah huzurlu yaşam değil, geleceği hayalleri elinden alınmış bir halk, tüm coğrafyası denizleri tarımı toprağı ağacı ölmüş bitmiş bir coğrafya içinde melez bir halk olan ekonomisi bitmiş bir toplum yapmak.

Malum parti samimi olsa zaten bunlar yaşanmazdı, tahminimce 2030-2035 civarı bu ülke yerle bir olmuş olacak, Atatürk gelse düzeltemeyecek bu ülkeyi.

Biz boşa güzel hayaller kuruyoruz.

Amaç bu olsa zaten yaparlardı.

Bop projesinde en büyük zararı gören ülke Türkiye oldu olacak, şuan yaşadığımızı dünyada hiçbir ülke yaşamadı, Filistinin yediği bombalar sadece bombadan ibaret onların ekonomisi belli bozulmadı ahlakları bozulmadı, onlar toparlanır ama Türkiyenin beli bir daha düzelmez.

Neyse daha yazmayım konu telefondan nerelere geldi

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,786
Alan kerizler olduğu sürece fiyatlar hep uçar. Kafa bozuk.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,722
Alan kerizler olduğu sürece fiyatlar hep uçar. Kafa bozuk.
2019 da çıkmış hasbelkader sıfırı belli sayıda kalmış xiaomi mi note 10 şuan 18.999₺

Aynı paraya 11t var renge göre 12 lite var.

Kısaca ucuza mal yok bu ülkede.

5 senelik telefonu 8000-9000₺ hadi 10.000₺ ye satarsın anlarım ama 19.000₺ nedir be kardeşim

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,786
Herkes şansını deniyor. Pazarlık yap yarı fiyatına al. Biri hayır dese, 100 tane daha bulursun aynı modelden.

Para sende. Para güç demek. O halde güç sende. Güç elindeyken bile boyun eğiyorsan, o gücü hak etmiyorsun ve o parayı değeri bir şeye harcarsın. Gücü elinden kaptırırsın. Pzarlık sünnettir.

Mechanist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar çok garip, Redmi note 10 pro, mi 10t/pro, mi11t/pro, mi 11-12-13 lite ve nice model ederinin çok üzerinde.

Mi 11t pro bakıyorum 24.000₺ neredeyse 13t ve 13t pro civarında fiyatı var.

Note 10 pro 12.000₺ küsür mi 11 lite ise 13.500₺, 13 lite 12 lite ise aynı fiyat 20.000₺, 12 lite ı 17.000₺ falan satayım demek yok 13 lite ile aynı fiyat.

Ben demiyorum ölsün fiyatlar ama bu fiyatlarda aşırı
Fırsatçılıktan başka bir şey değil ayrıca millet cahil olduğu için de alıyor o fiyata alıcısı olduğu için de yapıyorlar.
bak sen mesela anlayıp fark etmişin durumu ya edemeyen milyonlar.