2=1 midir...!!!

TheRed

Asistan
x=y olsun
x²=y² her iki tarafın karesini alırız
x²-y²=y²-y² her iki taraftan y² çıkarırız
(x-y)(x+y)=y(y-y) burada x=y olduğundan y görülen yere x yazarız
(x-x)(x+x)=x(x-x) burada tekrar (x-x) leri sadeleştiririz kalan
x+x=x
2x=x
2=1
midir ...... :D
 

teknojen

Doçent
ya bugün bana noluyo mesaj içeriklerini linkleri göremez oldum

doktor bey doğru söyleyin kaç aylık ömrüm kaldı %( %(
 

RuNaL

Dekan
Onursal Üye
teknojen dedi ki:
ya bugün bana noluyo mesaj içeriklerini]

link yok arkadaşım sorun sende değil üzülme :)



Aşağıdaki adımlarda 2 sayısının 1 sayısına eşit olduğu ispat ediliyor. Ancak 1'in 2'ye eşit olmadığıda ortada? Peki hata nerde sizce?

X = Y

X^2 = XY Her iki tarafı X ile çarp

X^2 - Y^2 = XY - Y^2 Her iki taraftan Y^2 çıkar

(X+Y)(X-Y) = Y(X-Y) Çarpanlara ayır.

(X+Y) = Y Ortak çarpanları yok et

Y+Y = Y X=Y olduğuna göre X yerine Y yaz

2Y = Y Soldaki Y leri topla

2 = 1 Her iki tarafı Y'ye böl

Hatayı bulana son model BMW :)

galiba bunu vermek istemiş :) alıntıdır bmw falan vermiyorum :}
 

TheRed

Asistan
arkadaşım sorun bende imiş düzelttim ama bmw werecek kadar zor değil ki !!!
nereden alıntı yaptın ben bunu alıntı yapmadım unv. kalma bir işlemdi...
 

RuNaL

Dekan
Onursal Üye
TheRed dedi ki:
arkadaşım sorun bende imiş düzelttim ama bmw werecek kadar zor değil ki !!!
nereden alıntı yaptın ben bunu alıntı yapmadım unv. kalma bir işlemdi...

arkadaşım yanlış anlama beni sadece arattım nette cıktı dogrudur bişey demiyorum]burdan[/url]
 

TheRed

Asistan
RuNaL dedi ki:
TheRed dedi ki:
arkadaşım sorun bende imiş düzelttim ama bmw werecek kadar zor değil ki !!!
nereden alıntı yaptın ben bunu alıntı yapmadım unv. kalma bir işlemdi...

arkadaşım yanlış anlama beni sadece arattım nette cıktı dogrudur bişey demiyorum]burdan[/url]


tmm arkadaşım anladım tabi bu denklemi tek bir kişi biliyor olamaz değilmi ? bilgi paylaşıldıkça büyür...
 

eXen

Asistan
(x-x)(x+x)=x(x-x) burada tekrar (x-x) leri sadeleştiririz kalan oldu... :p
sıkar (x-x) leri sadeleştirme. fark sıfır yapar. sadeleştiremezsiniz.
 

TheRed

Asistan
eXen dedi ki:
(x-x)(x+x)=x(x-x) burada tekrar (x-x) leri sadeleştiririz kalan oldu...
sıkar (x-x) leri sadeleştirme. fark sıfır yapar. sadeleştirezsiniz.

cevap için herkes bir şeyler söyledi ama gerçek cevap şudur...
0 la sadeleştirme yapılamaz matematik kuralı yani x=y ise x-y yada x-x =0 dır dolayısıyla 0 la sadeleştirm olmaz ilgilenen arkadaşlara teşekkur ederim....
 

ae1907

Üyecik
(x-x)/(x-x) tanımsız olduğundan işlem yanlıştır. Aslında bilim adamları bu tür sonuçlar çıkabileceği için 0/0 işlemini tanımsız olarak ifade etmiştir.
 
Üst