Yardım 18 yaş altı banka hesabı açma

telefonarıyor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba 15 yaşındayım. Bugün garanti bankasına gittik ailemle birlikte sebebi ise kendi adıma hem alışveriş yapabileceğim hem para biriktirebileceğim bir banka hesabı açmak. Bize staj ve özel durumlar dışında açamıyoruz dediler fakat bana çok yapmacık geldi çünkü internette böyle yazmıyor zaten kapanış saatine 20 dk vardı bankanın bence adam uğraşmak istemedi. Bunu düşünmemin bir diğer sebebi ise annem adama dövizin bankadaki satış fiyatını sorduğunda adam bize "döviz bürosundan almanız daha iyi olur." Dedi bu nasıl bir olay? Kendi bankasinin karını düşünmek zorunda değil mi kendi bankasına müşteri çekmek zorunda değil mi?! Neyse asıl soru nasıl banka hesabı acacagim nerden acacagim hangi banka ve nasıl ayrıca havale eft ve mobil bankacılıgi kullanmam gerekiyor.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Merhaba 15 yaşındayım. Bugün garanti bankasına gittik ailemle birlikte sebebi ise kendi adıma hem alışveriş yapabileceğim hem para biriktirebileceğim bir banka hesabı açmak. Bize staj ve özel durumlar dışında açamıyoruz dediler fakat bana çok yapmacık geldi çünkü internette böyle yazmıyor zaten kapanış saatine 20 dk vardı bankanın bence adam uğraşmak istemedi. Bunu düşünmemin bir diğer sebebi ise annem adama dövizin bankadaki satış fiyatını sorduğunda adam bize "döviz bürosundan almanız daha iyi olur." Dedi bu nasıl bir olay? Kendi bankasinin karını düşünmek zorunda değil mi kendi bankasına müşteri çekmek zorunda değil mi?! Neyse asıl soru nasıl banka hesabı acacagim nerden acacagim hangi banka ve nasıl ayrıca havale eft ve mobil bankacılıgi kullanmam gerekiyor.
Bankacı bunları düşünmek zorunda olmadığı için zaten öyle söylüyor. Döviz alım satım yapsa prim filan alacağını düşünmüyorum o yüzden uğraşmamak için öyle demiştir. Ayrıca internette okuduğum kadarıyla garanti 18 yaş altına maaş kartı dışında çıkartmıyor. Başkalarına da size söyledikleri gibi söylemişler. Başka bankaya gidin. Eğer banka kartı olmasına gerek yok diyorsanız papara öneririm. Kart kendi adınıza geliyor ve internetten alış-veriş yapabiliyorsunuz.

rzbdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba, bende reşit değilim ve Halkbankası müşterisi oldum, banka kartım var ve mobil bankacılık kullanıyorum. Papara da kullanıyorum. Paparayı daha çok seviyorum daha pratik ve tüm ana paramı orda tutarım genelde çünkü halktan paparaya 4tl işlem başına ücret kesiyor. halkbanka ihtiyaç oldugunda anında hesaba ibanıma geciyor bu yüzden paparada tutuyorum. Eft havale fast ücreti kesiyor malesef, yaşadığım ilçede akbank atmsi olsa akbank düşünürdüm çünkü öğrencilere sadece yıllık 10 tl gibi bir hesap işletim ücretiyle havale eft ücretsiz oluyor diye duymuştum, bu arada halkbankası benden hesap işletim ücreti almıyor. En iyisi en para gibi görünüyor, anne yada babana ait bir hesabı kullanabilirsin belki hiç işlem ücreti ödememek istiyorsan.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,664
KuveytTürk'ten açabilirsin. Havale eft de kullanabiliyorsun.