18. İstanbul Caz Festivali başlıyor

Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
50 liraya 32 konser!

İstanbul Caz Festivali, başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfının (İKSV) Garanti Bankasının sponsorluğunda düzenlediği 18. İstanbul Caz Festivali, 30 Haziran akşamı yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

643701_detay.jpg

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, ''Caz Kalpli İstanbul'' temasıyla düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali, 19 Temmuz'a kadar, aralarında Paul Simon, Herbie Hancock, Marcus Miller, Jamie Cullum, Natalie Cole, Randy Crawford ve Amadou & Mariam gibi dünyaca ünlü isimlerin bulunduğu 300'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı 25 farklı etkinlik mekanında ağırlayacak.

Festival, 30 Haziran Perşembe akşamı The Marmara Esma Sultan'daki açılış töreniyle başlayacak. Festival, 1 Temmuz Cuma akşamı iki ayrı mekandaki konserlerin ardından 2 Temmuz Cumartesi akşamı, geçen yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören ''Tünel Şenliği''nin ikincisinde Tünel ve Galata bölgelerinde ''festival içinde festival'' yaratacak.

İstanbul Caz Festivali'nde 1 Temmuz Cuma akşamı Aya İrini Müzesi'ndeki ''Ustalarla Buluşma'' serisinin bu yılki konukları, ünlü perküsyoncu Mısırlı Ahmet, klasik Hint müziği ve caz dünyasının önemli isimlerinden, tabla üstadı Zakir Hussain ve Hint klasik müziğinin en genç ustalarından kabul edilen sitar virtüozu Niladri Kumar olacak. Festivalde, aynı gece ''Get Out Of Your Lazy Bed'' ve ''Half a Minute'' gibi hit şarkılarıyla tanınan ve özellikle 1980'li yıllardaki başarılı çalışmalarıyla caz pop türünün önde gelen gruplarından biri olan Matt Bianco, İstinyePark'ta müzikseverlerle buluşacak. İstinyePark sponsorluğunda gerçekleştirilecek konserde, topluluk Matt Bianco, vokaldeki Mark Reilly, keyboardda Mark Fisher, davulda Tony Mason, basta Nick Cohen, gitarda Tony Remy, saksafon ve flütte Andrew Ross, trompette Simon Finch ve geri vokallerde Hazel Sim ile Weston Foster'dan oluşan kalabalık bir ekiple izleyicilerle buluşacak.

1 BİLETLE 26 FARKLI MEKANDA 32 KONSER
İstanbul Caz Festivali, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Tünel'i bir şenlik alanına çevirecek. Festivalin ilk hafta sonunda, 2 Temmuz Cumartesi akşamı düzenlenen ''Tünel Şenliği'' ile festival, kentin kültür-sanat yaşamının nabzının attığı Beyoğlu, Tünel, Asmalımescit, Şişhane ve Galata bölgesinde bir kez daha ''festival içinde festival'' yaratacak. Şenlik kapsamındaki tüm mekanlara serbest giriş imkanı verecek bilet fiyatları tam 35 liradan satışa sunuldu. Tüm etkinliklerin yanı sıra ''Tünel Şenliği''ne özel olarak kapılarını açacak Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu bahçesinin yanı sıra Pera Palace Hotel'deki konserlere de giriş hakkı sağlayacak ''Sınırsız Şenlik'' bileti ise 50 lira olacak. ''Tünel Şenliği'' biletleri, Biletix üzerinden ve İKSV merkezinden, ayrıca Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenen konserlerin öncesinde saat 15.00'ten itibaren mekanda kurulacak gişeden alınabilecek.
 
Üst