17-09 Günün Yemeği: Bumbar Dolması

emubaltaci

Rektör
Onursal Üye


Ölçüler:

1 takım (bumbar ve işkembe)

1 /2 kg. baş bulgur

1 büyük baş kuru soğan

1 kaşık salça

1 demet maydonoz

Tuz-Karabiber

200 gr.kıyma

1 kaşık yağ (bumbar yağı)



Yapılışı :

Bumbar ve işkembe temizlenir. Bumbarların yağlı kısmı dışa gelecek şekilde çevrilir. Diğer tarafta bumbar yağı (kıkırdak) eritilir veya dövülür. Kıyma, yağ, salça ilave edilir. Daha sonra bulgur koyulur, bir bardak su ilâve si ile pişirilir, ateşten alınır, kıyılmış maydanoz tuz karabiber atılarak karıştırılır. Soğan halka şeklinde doğranır, üzerine serpilir.

Önce bumbarlar yağlı kısım içe gelecek şekilde kaydırılarak doldurulur, işkembeler küçük küçük parçalara ayrılır, doldurulur ve dikilir, işkembeler ve bumbarlar yıkanır, bir tencereye işkembeler alta bumbarlar üste gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerini geçecek kadar su konur. Suyu çektirilinceye kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun
 

emelden

Dekan
alicia anlaşılan yemedin daha önce. :)
Normal bir zamanda olsa çok güzel olurdu ama iftarda bu yenmez ki. Emu, çok kötü bir şeçim olmuş bugün. (Tabi bu benim fikrim)
 

emubaltaci

Rektör
Onursal Üye
emelden dedi ki:
alicia anlaşılan yemedin daha önce. :)
Normal bir zamanda olsa çok güzel olurdu ama iftarda bu yenmez ki. Emu, çok kötü bir şeçim olmuş bugün. (Tabi bu benim fikrim)
deneyip koymuyorum ki :D emel biraz yardımcı ol ama ;)
 
Üst