1600 Mhz Ram Çilesi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ufon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Üstadlarım,
Bize, 1333 mhz ram'i 1600 gibi gösterip satıyorlar galiba.O kadar araştırma yaptım, hiç kimse aldığı 1600 ram'i direk kullanamıyor.
Bende düştüm bu 1600 hilesine, adamlar 1600 yazıp sanki normal hızı gibi gösteriyorlar oysa bu değer overloclu haliymiş.
Sanırım bundan sonra ram alacak arkadaşlar iyi araştırıp almalı, 1333 kullanacakları ram'e 1600 mhz parası pek mantıklı değil belki ben yanılıyorum.

Kullandığım anakart, 2200(O.C )/2133(O.C )/2000(O.C )/1866(O.C )/1600/1066/1333 destekli yani, 1600 mhz o.c olmadan kullanabiliyorken neden 1333 mhz kullanıyor?.
Kullandığım işlemci özelliklerinde ise, bellek türleri 1333/1600 yazarken ben neden 1333 kullanmak zorunda kalıyorum, işte buna aklım ermiyor ve kandırılma hissi yaşıyorum.:)

Değerli üstadlar, bios içinde xmp profile seçeneği var orayı aktif edince ram 1600 mhz oluyor.Nedir bu xmp? ben geniş bilgi edinemedim ve bilmediğim için korkudan onu aktif edemiyorum.
O özelliği açsam bir sıkıntı olurmu? veya dram diye bir seçenek var orda ram hızları var ordan 1600 seçip kaydetsem nasıl olur?.Teşekkürler..

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=278319]ufon[/MENTION]

Basin agrimaz diyemem, nedeni ise su: Bazi X79 anakartlarda xmp sorun cikarabiliyor.

Senin istedigin, almis oldugun ramleri 1600 MHZ hizinda kullanmak. Bios'a gir ve DRAM frekansini otomatikten olmasi gereken hiza ayarla.

Bu arada: CPU-Z programini indirip "memory" bölümünden ram frekansina göz atabilirsin. Resmini eklersen daha iyi olur :)

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@ufon

Basin agrimaz diyemem, nedeni ise su: Bazi X79 anakartlarda xmp sorun cikarabiliyor.

Senin istedigin, almis oldugun ramleri 1600 MHZ hizinda kullanmak. Bios'a gir ve DRAM frekansini otomatikten olmasi gereken hiza ayarla.

Bu arada: CPU-Z programini indirip "memory" bölümünden ram frekansina göz atabilirsin. Resmini eklersen daha iyi olur :)

Yardımın için minnettarım üstad, pc sıfır ve kafam ağrıyacaksa xmp kalsın.
Benim anakart, asus p8h61-m lx r2.0 dediğin x79 buna dahilmi bilmiyorum ve sistem sıfır olduğu için riske girmeyeyim.
Son olarak içim rahat etsin diye soracağım, dram'dan 1600 yapıp voltaj ve zamanlama ayarlarına dokunmadan kaydedip çıksam yeterli oluyormu?.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
P8H61 ( H61 ) chipsete sahip. Kullanmis oldugun anakart X79 sinifina girmiyor. Ama, dedigim gibi xmp'ye ihtiyacin yok. Sadece bios ayarlarina girip DRAM frekansini manuel olarak ayarla. Tahmin ettigim kadari ile dual ram kullaniyorsun? Frekansi 800MHZ olarak ayarla.

CPU-Z'de memory bölümünün resmini eklersen fena olmaz. Böylece ram'in istedigin hizda calisip calismadigini görmüs oluruz.

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ram dual değil üstad, 4gb tek modül ve dram frekanzy bölümünden 1600 seçince cpu ve ram voltajı seçeneği çıkıyor zaten.
Ben sadece 1600 seçip diğer ayrıntıları oynamadan, speccy ile frekans hızına bakayım ve sonucu buraya yazarım şuan frekans 667 gözüküyor.
Şimdi biosa girip 1600 yapacağım sonucu yazarım.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=278319]ufon[/MENTION]

Ayarlari yaptiktan sonra yaklasik 798-800 MHZ olarak göstermesi lazim.

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dediğin gibi üstad, sadece 1600 seçip save dedim ve söylediğin miktar çıktı işte resmi..Bu 2T nedir üstad?.

qstn0.png

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=278319]ufon[/MENTION] CR ( Command Rate ) anlamina geliyor.

Bu ram'in zamanlama ayarlari ile alakali bir fonksiyon. Bazi bios ayarlarinda DRAM Timing Mode olarak gecer.

1T= Maksimum performans saglar ( 1GB daha fazla bant genisligine sahip ) ama, stabilite konusunda iyi degil.
2T= En iyi performansi ve stabilite'yi saglar.

Tabi bunlar almis oldugun ram ile alakali özellikler. Bios otomatik olarak 2T'yi secmisse öyle birak derim. Gördügüm kadariyla suan 1600MHZ olarak calisiyor :)

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Conviction üstadım minnettarım, 2T olayını kendi otomatik seçti madem stabil öyle kalsın :) tekrar teşekkürler..