1600-1800 telefon yardım

cevoruzgar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar.samsung kapaklı sadece sms ve arama yapabildiğim telefon kullanıyorum.uzun süredir para biriktiriyorum.1800tlye kadar bütçem var.teknolojiden pek anlamam ama forumlardan yorumlardan takip ediyorum.iphone htc falan almak istemiyorum kesinlikle.telefonda çok oyun oynayan biri olmayacağımı düşünüyorum.büyük ekran, hızlı, şarjı iyi gidebilen,yıllarca kullanabileceğim bir telefon almak istiyorum.gönlümden geçen samsung note 3 n905 modeli ancak yurt dışı pasaport kaydı garanti derdi yüzünden ikinci el ilanlarına güvenmiyorum.geri kalan iki model var düşündüğüm lg g2 32gb ile samsung note 3 n900.samsung bu modelde kendi işlemcisini kullandığı için gönlüm pek razı olmuyor ama geri kalan özellikleri açısından güzel.dediğim gibi param bunlara yetiyor ama kafam oldukça karışık.pişman olmayacağım sıkıntı çekmeyeceğim iyi ki almışım diyebileceğim bir telefon almak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler şimdiden.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
note 3 alma bence g2 yada z1 öneririm ama sağlamlık diyorsan z1 almalsın.Htc one da iyidir ama istemiyorum demişsin onuda düşünebilirsin , nisanın 3. haftası z2 ler gelecek onuda bi bekle bence :)

xenitu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Eğer çok oyun oynamayacaksan veya telefonu zorlayacak uygulamalar çalıştırmayacaksan bu söylediğin tüm cihazlar sana fazla gelir. Daha doğrusu gereksiz masraf yapmış olursun.

Özellikle sms ve telefon etme dışında birşey yapmayan kapaklı bir telefondan geçiş yapmak için iyi bir neden değil. Bana sorarsan daha orta seviye bir cihaz ile başlaman bütçen açısından faydalı olacaktır. Örneğin General Mobile Dicovery gibi.

Ama ille üst seviye cihaz istiyorum diye bir takıntın var ise gene cihazı kullanımına göre değierlendirip öyle al. G2 çok güzel bir cihaz. Performanslı. Lakin Note 3 ün sd kart desteğine sahip değil. Ben note 3 ün Türkiye versiyonu olan N9000Q kullanıyorum. Senin de söylediğin gibi samsung bu cihazda kendi işlemcisini kullanıyor. Belki Snpadragon 800 e göre biraz daha düşük performans sunuyor ancak bu performans farkı öyle kolay fark edilebilir değil. Note serisinin büyük ekranı ve 64 gb a kadar sd kart desteği çok faydalı. Ben yanımda bir sürü film taşıyorum.

Ayrıca samsung cihazlarının pillerinin değiştirilebilir olması da bir avantaj. Ben yanımda yedek pil taşıyorum. En yoğun kullanımda bile sorun yaşamıyorum. Bildiğim kadarı ile G2 nin pili de değiştirilemiyor.

Ben z1 önermem. Sağlam olmasına sağlam cihazlar. Ama (z2 yi görmedim ama z1 kullandım) note 3 ten çok küçün ekrana sahip olmasına rağmen note ondan daha kibar. Ayrıca note 3 te yeterince sağlam. Benim gibi birinin elinde bile sapasağlam duruyor 6 aydır. Su geçirmeme özelliği istiyorsan s5 bekleyebilirsin.

cevoruzgar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefona gözüm gibi bakacağım için sağlamlık sorun değil :) htc z1 düşünmüyorum z2 biraz daha erken çıksa beklerdim ama fiyatı da 2000den aşağı olmaz maksimum 1800tl verebilirim.note 3ün kamerası s peni birden fazla uygulamayı beraber çalıştırabilmesi beni cezbediyor.g2 de snapdragon,ekran kalitesi,şık olması.32gb versiyonun ikinci elleri pek yok satan da sıfırına yakın satıyor ama note 3ün 1500-1600 tl fiyatlı ikinci el bisürü ilanı var o yüzden kafam karışık.yani g2ye vereceğm parayla çok rahat garantili temiz ikinci el note 3 alabilirm.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ben eve sadece uyumaya gelen biriyim genelde.dışarda internet kafe vs takılmak istemiyorum.kapaklı telefon kullanıyorum ama çok iyi bir telefon alıp whatsup twitter,facebook,film,video,internet forum vs her ihtiyacımı sorunsuz hızlı bir şekilde karşılayabilecek bilgisayara nerdeyse sıfır ihtiyacım olabilecek yani onu hiç aratmayacak bir telefon istiyorum o yüzden bu iki modeli yazdım.ikisi arasında srekli gidip geliyorum.tam tatmin olup birisini almak istiyorum.öbür türlü tam karar vermeden alırsam keşke diğerini alsaydım deme durumuna düşmekten korkuyorum arkadaşlar.daha fazla yardımcı olursanız çok makbule geçer

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
32 gb g2 al rahat edersin arayüz ve hızı çok iyi 1,5 yıldır s3 kullanıyordum sattım bidaha samsung almayı düşünmüyorum sana önerim z2 yi bekle büyük ekran istiyorsan lg g pro 2 yi bkle derim...

xenitu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
g pro 2 için kocaman1321 e katılıyorum. g pro 2 nin sd kart desteği de var. Filmler için 32 gb yetmez. Çünkü bunun bir kısmı zaten sisteme gidiyor. Geriye kalıyor yaklaşık 22 - 25 gb arası. Ona da çektiğin videoları ve fotoğrafları da kayıt edeceksin. Dolayısı ile şahsi fikrim kesinlikle ama kesinlikle gidip sd kart desteği olmayan bir cihaz alma sonra çok pişman olursun.

Ayrıca sd kart desteğinin şöyle bir avantajı var. Kamera uygulamasına direk olarak harici belleğe kaydet diyebiliyorsun. Telefonun arızalandığında kartı çıkartıp bilgisayarına takıyor ve tüm fotoğraflarını videolarını güven içinde kayıt ediyorsun. sd kart desteği olmayan cihazda telefon arızalanırsa, çökerse tüm fotoğraf ve videoların da uçuyor.

cevoruzgar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone hayatta almam küçücük ekran gereksiz pahalı bence :) g pro 2 ile z2 ne zaman çıkar bu telefonlar 2binden aşağı olmaz.benden maksimum 1800 lira çıkar.samsung tavsiye etmeyen arkadaşlar sebeplerini de söyleseniz neden g2 ya da neden note 3 detaylı anlatırsanız güzel olur

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
iphone hayatta almam küçücük ekran gereksiz pahalı bence :) g pro 2 ile z2 ne zaman çıkar bu telefonlar 2binden aşağı olmaz.benden maksimum 1800 lira çıkar.samsung tavsiye etmeyen arkadaşlar sebeplerini de söyleseniz neden g2 ya da neden note 3 detaylı anlatırsanız güzel olur
Samsung da arayüz işlemci alayı sorunlu benim s3 te habire touchwiz çöktü hatası alıyordum g pro 2 arayüz olarak ve hız olarak gayet güzel 4k video kaydı gibi özellikleri var z2 de aynı şekil ama z2 2000 üstünde gelir.Nisan mayıs gibi gelirler türkiyeye