16 GB Ram in 8 GB Gözükmesi

streetdukes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Uzun zamandır ekran kartı yüzünden çalışmayan masaüstü bilgisayarıma ekran kartı aldım.Çalıştırdığımda ram i 8 gb olarak gördüğünü farkettim.
Uzun zamandır çalışmadığından ramleri silgi ile sildim ve saç kurutma makinesi ile tozları aldım. Bios güncellemesi yaptım.İşlemciyi söküp pinlerinde bükülme var mı diye baktım. Msconfig ayarından üst sınırı kaldırdım. Ramleri kontrol ettim acaba yanlış mı hatırlıyorum diye ama her birinin üstünde 8 GB yazıyor.Burada da çözemezsem tek ihtimal anakart bozulduğunda tamiri için götürdüğüm yerde ramin değiştirilmiş olması.

Ekleme:Bu arada sorunun çözümü için herşeyi yazmaya çalışıyorum.Windows 8 Pro kullanıyorum.Ürün anahtarını 6 ayda bir yeniliyorum ve memtest programı ile ramleri test ettim.
Anakart Asus M5A99X Evo R2.0
İşlemci : FX 6300
Ram :G Skill 8 GB Ripjaws

Teşekkürler.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Ramlerin üstündeki kodlar nedir? Soğutucusuna kadar sökecek kadar işsiz olamazlar sanırım?

streetdukes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence de çünkü ramin markası da aynı gözüküyor.Diğer bir ihtimal benim yanlış hatırlamam ve donanım bilgimin çok olmaması.Ne de olsa pc alacağımız zaman araştırıyoruz.Çünkü üstte belirttiğim herşeyi araştırarak yaptım.Ramin üzerinde "F3_ 12800CLD9D-8GBXL"ve "DDR3-1600 CL9-9-9-24 1.50v PC3- 12800 4Gx2 Intel XMP ready" yazıyor.Bir de barkod ve altında numara var.
Ek olarak ramleri tek taktığımda da 4GB gösteriyor ve her slotta denedim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ramin biri bozuk olabilir tek tek farklı slotta dene.

streetdukes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denedim.Her birini ayrı ayrı slotlarda 4GB olarak gösteriyor.

---- Mesajlar birleştirildi ----

ramin biri bozuk olabilir tek tek farklı slotta dene.

Ramlerin üstündeki kodlar nedir? Soğutucusuna kadar sökecek kadar işsiz olamazlar sanırım?

Bence de çünkü ramin markası da aynı gözüküyor.Diğer bir ihtimal benim yanlış hatırlamam ve donanım bilgimin çok olmaması.Ne de olsa pc alacağımız zaman araştırıyoruz.Çünkü üstte belirttiğim herşeyi araştırarak yaptım.Ramin üzerinde "F3_ 12800CLD9D-8GBXL"ve "DDR3-1600 CL9-9-9-24 1.50v PC3- 12800 4Gx2 Intel XMP ready" yazıyor.Bir de barkod ve altında numara var.
Ek olarak ramleri tek taktığımda da 4GB gösteriyor ve her slotta denedim.

Son düzenleme:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
başka ramle dene belki4x4 olunca sorun oluyor 2x8gb dene.

streetdukes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
başka ramle dene belki4x4 olunca sorun oluyor 2x8gb dene.
Bende 2X8GB var ve teker teker her slotta denediğimde 4 GB diyor.Yani hem slotlar ve hem ramler aynı anda bozuk olamaz diye düşünüyorum. Anakart tamire gitmişti.Buradan birşey çıkmaz mı ? Bu arada bios pilini de çıkarıp tekrar taktım.Başka ram deneme şansım yok.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
o ramleri başka pcde denemek lazım ...

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Son çare bios update..

streetdukes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ramin üzerinde yazan değerlerin çift olarak 8 olduğu yönünde karar kıldım.Bu nedenle başlık kapatılabilir, hatta silinebilir :)
Tavsiyeler için teşekkürler.