16 GB iPhone 6s yeter mi diyenlere

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Arkadaşlar ben alırken çok kararsız kalmıştım ama şimdi iyi ki 400 TL fazla vermemişim diyorum. Eğer telefonu standart kullanıcı olarak kullanıyorsanız, 16GB size yetecektir.

Bende yüklü olan uygulamalar; tüm sosyal medya uygulamaları, banka uygulamaları,müzik ve radyo uygulamaları, 2-3 oyun ve gerekli diğer uygulamalar var.

Kalan alan bu şekilde;

Ekli dosyayı görüntüle 13966

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Aynen öyle bende sizin gibi kullanıyorum pek bişey yok zaten standart kullanıcıyım. Öyle video çekme filan olayımda yok gezme olsun ıvır zıvır..

8gb daha yerim var.

surfking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam ilk başlarda öyle oluyorda , fotoğraf ve video çekmeyi seviyorsanız ( ki sevmesenizde çok lazım oluyor , aşırı yer kaplıyor ) bence en aşa akıllı telefonlarda 32 şart fakat 32 olmadığı için 64 mecburi gibi gözüküyor , şuan iphone 6 16 gb beyaz kullanıyorum , eğer alırsam 6s 64 gb siyah alırım , geçilecek fazla neden yok ama hafıza ve renk için geçiş yapabilirim aslında...

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Ben çok video, fotoğraf çekmiyorum. Çeksemde 9 GB alan bana yetecek, alan dolunca yedekleme alıyorum. Evet 32 GB makul olurdu ama 64 benim gibi kullananlara çok geliyor.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Kesinlikle yetmiyor, belli bir süre sonra programların temp dosyaları vs. o alanı dolduruyor sıfırdan kurulum yapmak gerekiyor telefona. Ayrıca şöyle bir durum var navigasyon programı kuruyorsunuz ortalama 1gb tüketiyor, yeni nesil 1 oyun kuruyorsunuz oda 1gb daha götürdü. Facebook, Instagram vs. de baya götürüyor... Kısaca yetmiyor :) Bende 16gb var idare ediyorum ama keşke 32gb alsaymışım diyorum vaktinde. Gerçi iOS 9 faciasını ve fiyat politikasını düzeltmezse bi daha Apple almam sanırım.

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Bana kalan alan yetiyor. Zaten telefonu harddisk gibi taşımaya lüzum görmediğimden yedek alıyorum.

Yalnız tekrar söylüyorum, eğer çok fazla oyun oynuyorsanız, ben sürekli video çekerim hemde 4k çekerim, fotoğraf çekerim hemde live olmazsa olmaz, diyorsanız 64 GB alın. Yok ben standart kullanırım diyorsanız 16 GB çok rahat yetiyor.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
16 hayatta yetmez normal bır kullanıcıya, zaten yenı nesıl oyunlar fıfa gibi 1 gb ustu uygulamalar zaten dunya yer kaplıyor bırde fotoğraf vıdeo muzık olunca yer kalmıyor bende 5s var bugun 64 6s plus alacagım sadece bu nedenden yoksa 7s ı beklerdım ...
artık sıkıldım vıdeo fotoğraf sılmekten uygulamaların kaydettıgı arsıvlerı sılmekten..
kucuk bır muzık arsıvım var 700 şarkı yaklasık onu bıle koyamıyorum ..

kafanızın rahat etmesı ıcın 64 alın uzun yıl kullanın...

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Arkadaşım ben diyorum ki oyun oynamıyorsan ve müzik için Spotify gibi uygulamalar kullanıyorsan, fotoğraflarını 3-4 ayda yedek alıyorsan, diye belirtiyorum.Sen bana Fifa gibi 1gb'lık oyundan bahsediyorsun. O şekilde yetmeyeceğini 5 yaşında ki çocukta biliyor.

Benim gibi oyun oynamak için değil, mail atmak banka işlerini hızlıca halledebilmek vb. işler için yüksek performans arayanlara çok rahat yetiyor 16GB.

Kaldı ki telefonda 35 uygulama, 4 oyun, 70 fotoğraf, 20 livephoto, 4 ağır çekim video var ve hala 8.7GB yerim var.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
yaw 16 gbyi 4k zaten sömürecek :D niye 16 satıyorlarki?

bana 128 gb zor yetiyor iphone 6 plus gold kullanıyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

16 gb iphone anca dedelerimize babaannelerimize veya yengelerimize yeter :D

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
yaw 16 gbyi 4k zaten sömürecek :D niye 16 satıyorlarki?

bana 128 gb zor yetiyor iphone 6 plus gold kullanıyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

16 gb iphone anca dedelerimize babaannelerimize veya yengelerimize yeter :D

Telefonu oyun oynamak ve video çekmek için icat edilmiş bir cihaz gibi görürseniz tabi yetmez. Eğer elinizde
Canon EOS 5D Mark II gibi bir cihanız varsa emin olun telefondan video çekmek çöp gibi geliyor.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Cep telefonu fotograf cekme makinası olsaydı video cekme makinası olsaydı
neden fotograf makinası ve videokameralar icat ediliyor. :D

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
4k video çekince doluyor diyen sizsiniz, size sormak lazım neden icat edildiğini?

Öncelikle 4k görüntü verebilen bir cihazınız var mı ?
1080p 60 fps neyinize yetmiyor ?

Apple sırf; "-Aa bak iPhone'da 4k bile yok" diyenlere cevap olsun diye koymak için koydu.

Bu yüzden ben telefonumu video ve oyun için kullanmıyorum böylelikle 16GB yetiyor. Ama yok ben zaten 4k çekerim başka cihazım yok diyenlere 16 GB yetmeyecektir. Bunu sürekli söylüyorum zaten.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
aynen apple kamerayıda değişmiycekti sadece o söylentiler kalksın diye yaptı .

4K da nasıl cekiyorki 30 fps...
1080p cekerim yine olsa yine 1080p cekerim :D

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
senın gıbıler de ama 8 gb cıksa 8 alır ıste mantık sacma sen vıdeo muzık cekmedıkten sonra yuksek fps lı oyun oynamayacaksan nıye aldın telefonu ? mail atmak banka işlerini hızlıca halledebilmek vb. işler için aldıysan 5s hatta 4s bıle sana yeterdi kardesım..
hava olsun dıye aldıysan bılemem :) ama ben vıdeo cekmek ıcın fotoğraf cekmek ıcın ve 5s ım var 16 gb'dan bıktıgım ıcın aldım bugun 6s plus 64 ' u

tabıkı zevkler tartısılmaz... herkesın kendı dusuncesı var saygı duyuyorum sana

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
1- 8GB almazdım.Yetersiz kalırdı.

2-Oyun oynamak için mis gibi bilgisayarım ve ps4üm var. Telefonda oyun bana basit ve saçma geliyor.

3- İ4 kullanıyordum ağır kalmaya başladı çünkü her saniye cevap vermem gereken yazışmalarım oluyor. Ayrıca 3d touch gibi bi nimet 3 günde bile bana çok şey kattı.Durumum varken neden 6s yerine 5s alıyım kaldıki 128GB alsamda dokunmayacak durumdayken 16GB tercih sebebim yeterli görmem.

4- Telefondan önce hava atıcak daha iyi şeylere sahipken bile böyle bi hayat tarzını benimsememiş birisi olarak buda itici geldi.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1- 8GB almazdım.Yetersiz kalırdı.

2-Oyun oynamak için mis gibi bilgisayarım ve ps4üm var. Telefonda oyun bana basit ve saçma geliyor.

3- İ4 kullanıyordum ağır kalmaya başladı çünkü her saniye cevap vermem gereken yazışmalarım oluyor. Ayrıca 3d touch gibi bi nimet 3 günde bile bana çok şey kattı.Durumum varken neden 6s yerine 5s alıyım kaldıki 128GB alsamda dokunmayacak durumdayken 16GB tercih sebebim yeterli görmem.

4- Telefondan önce hava atıcak daha iyi şeylere sahipken bile böyle bi hayat tarzını benimsememiş birisi olarak buda itici geldi.

tercih sizin vallaha durumunuz yok desem o da degıl enteresan :)
zaten bugun troy'a gıttım 1 hafta once ayırtmıstım anca parayı aldım bırısı geldı almak ıcın sordu 16 gb kalmamıs 64 ve 128 30 dan fazla varmış..
soz meclısten dısarı, turk ınsanını anlamak zor..
afedersınız beyfendı nıye 16 gb tercıh edıyorsunuz dedıgımde fıyatı daha uygun dedı bana .. tabıkı 16 gb yetıyorsa fazla almaya gerek yokta uzun yıllar kullanmak ısteyen bırısı 16 nıye alır ben anlamıyorum şaşırtıcı ..
ben dedıgım gıbı 16 gb yetmedıgı ıcın vıdeoları fotoğrafları sılmem gerektıgı ıcın ve 6 ya gore bence ozellıklerı arttıgı ıcın aldım.
ıyı gunlerde kullanmanız dılegıyle

trm

Asistan
Reaksiyon puanı
52
Dediğinize katılıyorum, hem video çekerim hem oyun oynarım diyip daha ucuz diye 16GB alan kesimden değilim. Yeterli olduğu için aldım pişmanda değilim.

64GB bana çok fazla neden çöpe atıyım ki paramı mantığı ile gerek görmedim. Kaldıki telefonu 1 yıl kullanıp bir üst modele geçmeyi düşünüyorum yani bu kısa vadede yeterli olacak.

Belki i7'de 32/64/128 olur ve herkes bu karmaşadan kurtulur.

Teşekkürler sizde güle güle kullanın cihanızı.

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Daha uygunmu allam bu 16si bile yüksek fiyat ya neyse.