benim ismimi niye başa koydun ki o yazıyı ben yazmadım ALINTI YAZI
Kelimenin kökenine bakmak saçmalığını da yapmışsın hayret
önemli olan BUgün dilimizde hangi anlam taşıdığıdır.
Ona kalırsa bugün ANADoLU dendiğinde akla marmara bölgesinin dışında kalan türkiye coğrafyasına gelir (örn : anadolu takımları)
ama ANADOLU kelimesinin gerçek anlamı Güneşin doğduğu yer demektir
Buna göre de şu anlam çıkar
Yunanistana göre Türkiye anadolu
Türkiyeye göre Azerbaycan Anadolu
Azerbaycana göre çin japonya Anadoludur
Ama Anadolu deyince bizim aklımıza gelen sadece Marmara dışında kalan TR coğrafyasıdır
Bilmem anlatabildim mi ?
Şunu anladım. tartışmak için denk değiliz. Ayrıca yanlış bilgilendirme yapıyorsun.
Anadolu, Asya kıtası'nın Güneybatı ucunda yer alan bir yarımadadır. Tamamı Türkiye'de bulunur. Kuzeyinde Karadeniz, batısında Marmara ve Ege denizleri, güneyinde ise Akdeniz yer almaktadır. Anadolu kelimesi, Yunanca "Doğu" anlamına gelen ή άνατολή (anatole) kelimesinden türemiştir. Bu sözcük, "doğmak, yükselmek" anlamına gelen Yunanca άνατέλλειν (anatellein) fiilinden gelir. "Doğu ülkesi" anlamına gelen Anatolia ilk kez 7. yüzyılda Doğu Roma İmparatorluğu'nun Afyon, Isparta, Konya, Kayseri ve İçel yörelerini kapsayan idari birimi (Anatolikon Thema) için kullanılmıştır. Osmanlı döneminde ise Anadoli veya Anadolu, merkezi Amasya olan ve Sivas ve Kastamonu'yu kapsayan bir eyaletin adıdır. 19. yüzyılda genel anlamda imparatorluğun Asya kıtasında kalan ve Türklerle meskûn olan bölgesini tanımlamak için kullanılmıştır.
Anadolu - Vikipedi