15000-19000 TL arası Notebook Önerisi güncel

Gorkemka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Öncelikle herkese merhaba. Doların 8.5 Türk Lirası olduğu bu günlerde
15000-19000 arası fiyat bandında notebook alacağım .Oyun oynamak birinci önceliğim olmasa da gaming notebookları daha başarılı buluyorum.
Sizlerden notebook önerisi bekliyorum. Bireysel olarak kullananlar yorum yaparsa daha güzel olur. Hali hazırda yine shiftdelete forumdaki arkadaşların yardımıyla oyun oynanabilecek bir sistem toplamıştım kasa olarak. Laptop alma kararı aldım. Kendim 2 adet asus modeli buldum aşağıya linkleri bırakıyorum.

Gorkemka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,593
hocam bu 15.6 inç 17 inç arası fark oluyor mu iki modelin belli farkları var mı?
pek bilgim yok laptoplar konusunda. Ssd 480- 512 gb arası beklentimi karşılıyor
17.3" ile 15.6" arasındaki en belirgin fark ekran haricinde klavyede numpad kısmının olması. Ancak, benim attığım modellerde işlemci bir üst seviye. 8 çekirdek 16 izlek güçlü bir işlemci var ve bu işlemci sıvı metal macun ile soğutuluyor.

Gorkemka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
17.3" ile 15.6" arasındaki en belirgin fark ekran haricinde klavyede numpad kısmının olması. Ancak, benim attığım modellerde işlemci bir üst seviye. 8 çekirdek 16 izlek güçlü bir işlemci var ve bu işlemci sıvı metal macun ile soğutuluyor.
Teşekkür ederim. Siyah renk olması daha hoş gözüktü gözüme mavi biraz şüpheliyim .Konuyla alakasız olacak ama. Hepsiburada bu akşam saat 21 de kasım indirimlerini başlatacakmış. Seçtiğimiz ürünlerde mi indirim olacak öyle bir şey söz konusu mu tam anlayamadım bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

aynı sistemlerde 10875h ile 10750h arasında yaklaşık 10 - 15 derece arası ısınma farkı oluyor fps açısındanda aynı seviyede bir fark var. 10875h daha çok ısınıyor anladıgım kadarıyla bir sorun yaratır mı

Son düzenleme:

Gorkemka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Öyle değil. Onun için 10875H içerisinde sıvı metal macun kullanıyorlar. Bu macun, normal macuna kıyasla ortalama 10 derece daha serin çalıştırır işlemciyi.
hocam doğrudur da şunu izledim.Ona göre yorum yaptım ama

Gorkemka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Monster'ın kalitesi ile ROG kalitesini kıyaslamak, Passat ile Megane kıyaslamak gibi hocam yanlış anlaşılma olmasın :)
hocam ben zaten monster makine aramıyorum yanlış olmasın :D test olarak bu çıktı aratınca.Gidip monster almayacağım zaten rog bakıyorumda . İkisinide aynı makinede çalıştırıyor arkadaş nası bi kalite farkı olabilir?

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,593
hocam ben zaten monster makine aramıyorum yanlış olmasın :D test olarak bu çıktı aratınca.Gidip monster almayacağım zaten rog bakıyorumda . İkisinide aynı makinede çalıştırıyor arkadaş nası bi kalite farkı olabilir?
Nasıl bir kalite farkı olabilir derken Asus ve Monster arasındakini mi yoksa iki Monster arasındakini mi kast ettiniz? Birde kaliteden kasıt kasa kalitesi mi yoksa termal kalite mi?

Gorkemka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Nasıl bir kalite farkı olabilir derken Asus ve Monster arasındakini mi yoksa iki Monster arasındakini mi kast ettiniz? Birde kaliteden kasıt kasa kalitesi mi yoksa termal kalite mi?
Siz kıyaslama yapmayın dediniz monster ile rog kalitesini ondan bahsettim.
İki aynı monster cihazın biri 10750h diğeri 10875h ile çalışıyor.
10875h olan daha çok ısınmış testte. Aynı testin rog versiyonu youtube da yok. Farklı olacağını mı söylüyorsunuz anlamadım.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,593
Siz kıyaslama yapmayın dediniz monster ile rog kalitesini ondan bahsettim.
İki aynı monster cihazın biri 10750h diğeri 10875h ile çalışıyor.
10875h olan daha çok ısınmış testte. Aynı testin rog versiyonu youtube da yok. Farklı olacağını mı söylüyorsunuz anlamadım.
Evet farklı olacağını söylüyorum. Çünkü ROG'da kullanılan malzemeler ve termal tasarım ile Monster'da kullanılan bir değil. Olay sadece sıvı macunda bitmiyor. Bakır boruların tasarımı, sayısı, dağılışı, fanlara ilettiği ısının hapsedilmesi, fanların tasarımı ve kasa yapısı soğutmaya etki eder. Birde günümüzde ısınmayan cihaz kalmadı kolay kolay. Önemli olan yüksek sıcaklıkta dahi darboğaz olmadan işlemcinin çalışabilmesi.