1500 tl lik oyun için bilgisayar önerisi...

sevket97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar malumunuz okullar kapandı benimde pc eskidiğinden yeni bir leptop almaya karar verdim babamı da kandırdım ve bana 1500 tl bütçe verdi.Bende biraz araştırma yaptım ve bu bilgisayarda fikir kıldım sizinde bi fikrinizi almak istedim bu bilgisayarla assasins creed 3 crysis 3 batilfield 3 gibi oyunları oynayabilir miyim yoksa başka bir bilgisayar önerisi olan var mı şimdiden teşekkürler bu arada bilgisayarın markası acerve fiyatı 1394 Tl[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: rowBackground1 bold, bgcolor: #EEEEEE"][/TD]
[TD="class: rowBackground1, bgcolor: #EEEEEE"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: bold rowBackground1, bgcolor: #EEEEEE, colspan: 2"]Özellikler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: rowBackground1, bgcolor: #EEEEEE, colspan: 2"][TABLE="class: leftAlign, width: 518"]
[TR]
[TD]İşlemci Markası[/TD]
[TD]INTEL[/TD]
[/TR]
[TR="class: rowBackground3, bgcolor: #FFFFFF"]
[TD]İşlemci Ön Bellek[/TD]
[TD]3 MB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Teknolojisi[/TD]
[TD]Intel Core i5[/TD]
[/TR]
[TD]İşlemci Hızı[/TD]
[TD]2.6 GHz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşlemci Numarası[/TD]
[TD]3230M[/TD]
[/TR]
[TD]Hafıza (RAM) Tipi[/TD]
[TD]DDR3[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hafıza (RAM) Kapasitesi[/TD]
[TD]12 GB[/TD]
[/TR]
[TD]Disk Kapasitesi[/TD]
[TD]1 TB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Kartı Markası[/TD]
[TD]NVIDIA[/TD]
[/TR]
[TD]VGA Chipset Modeli[/TD]
[TD]GT730M[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Kartı Hafızası[/TD]
[TD]4 GB[/TD]
[/TR]
[TD]Ekran Kartı Tipi[/TD]
[TD]Paylaşımsız Hafıza[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ekran Boyu (inch)[/TD]
[TD]15.6 inch[/TD]
[/TR]
[TD]Çözünürlük[/TD]
[TD]1366 x 768[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]İşletim Sistemi[/TD]
[TD]Windows 8[/TD]
[/TR]
[TD]Optik Sürücü[/TD]
[TD]DVD SUPER MULTI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Multimedya Özellikler[/TD]
[TD]Kart Okuyucu, Kamera[/TD]
[/TR]
[TD]Monitör Tipi[/TD]
[TD]LED[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu verdiğin özellikler ile yüksek ve orta seviyede oyunları oynayabilirsin ama unutmamak gerekir ki bunun nedeni ekranın Full HD olmaması. Eğer ekranı full hd olan bir laptop seçersen bu ekran kartın yetersiz kalacaktır.

sevket97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu verdiğin özellikler ile yüksek ve orta seviyede oyunları oynayabilirsin ama unutmamak gerekir ki bunun nedeni ekranın Full HD olmaması. Eğer ekranı full hd olan bir laptop seçersen bu ekran kartın yetersiz kalacaktır.
peki önerebileceğin bir leptop var mı ?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
iyi güzel hoşda biraz pahalı ya babam o kadar vermez :D neyse sana son bi soru sorayım kusura bakmazsan şimdi ben bunu http://www.vatanbilgisayar.com/Note...lir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=64849 alsam pişman olur muyum :D

Bu fiyata alabileceğinin en iyisi. Ama oyun için en iyisi değil :) %40 indirim fena değil. Oyun için en kötü olarak 640m yada 730m gibi kartları olan makine alınması gerekirdi..Oyun laptop sınıfına "sınırdan" girebilecek bir laptop :)
Oyun performansı aşağıda. Açamayacağın oyun yok ama akıcı oynamk dersen çoğu oyun için orta(medium) ayarlarda.. Ultra ayarda oynayacağın oyu sayısı az

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-730M.84681.0.html

sevket97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu fiyata alabileceğinin en iyisi. Ama oyun için en iyisi değil :) %40 indirim fena değil. Oyun için en kötü olarak 640m yada 730m gibi kartları olan makine alınması gerekirdi..Oyun laptop sınıfına "sınırdan" girebilecek bir laptop :)
Oyun performansı aşağıda. Açamayacağın oyun yok ama akıcı oynamk dersen çoğu oyun için orta(medium) ayarlarda.. Ultra ayarda oynayacağın oyu sayısı az

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-730M.84681.0.html
peki teşekkür ederim görüşün için şu an kafam çok karıştı ama bu leptop un ekran kartı zaten 730m değil mi ?

sevket97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet bende o yuzden alınabılır diyorum :)
tamam teşekkür ederim benim için medium yeterli verdiğiniz linkte son oyunları medium ayarlarda oynayabileceğim yazıyor bazılarını ise high ve ultra da bu bana yeterli zaten oynuyacağım oyunlar bellidir PES 2013 ASSASİNS CREED 3 CRYSİS 3 FAR CRY 3 BATTLİFİELD 3 BİRDE CALL OF DUTY MODERN WARFARE 3 :D Beni aydınlattığınız için teşekkürler ayrıca sizden ricam bu konularda iyi sayılmam bana bi yarım saat araştırma yapsanız daha iyisini bulabilirsiniz belki bütçeme uygun neyse teşekkür ederim her şey için saygılar :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
tamam teşekkür ederim benim için medium yeterli verdiğiniz linkte son oyunları medium ayarlarda oynayabileceğim yazıyor bazılarını ise high ve ultra da bu bana yeterli zaten oynuyacağım oyunlar bellidir PES 2013 ASSASİNS CREED 3 CRYSİS 3 FAR CRY 3 BATTLİFİELD 3 BİRDE CALL OF DUTY MODERN WARFARE 3 :D Beni aydınlattığınız için teşekkürler ayrıca sizden ricam bu konularda iyi sayılmam bana bi yarım saat araştırma yapsanız daha iyisini bulabilirsiniz belki bütçeme uygun neyse teşekkür ederim her şey için saygılar :)

şimdi bir arkadaş için sistem topluyorum.Sonrasında bakarım tabi :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ben bu bilgisayari almaya karar verdim ancak sizden haber bekliyorum daha iyisini bulursak ne ala teşekkürler saolun :)
Üstad da demiş şimdi alırsan anca orta seviyede oynarsın. Çok yakında yepyeni bir sürü oyun çıkıcak... Oyun için oyun bilgisayarı almamak hata olur. 1500TL verip eh işte almaktansa 2000TL yi biriktirip iyi bir şey almak seni daha çok mutlu edecektir ;) sadece vatana bakmazsan daha ucuza cihazlar da bulabilirsin ;)

sevket97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üstad da demiş şimdi alırsan anca orta seviyede oynarsın. Çok yakında yepyeni bir sürü oyun çıkıcak... Oyun için oyun bilgisayarı almamak hata olur. 1500TL verip eh işte almaktansa 2000TL yi biriktirip iyi bir şey almak seni daha çok mutlu edecektir ;) sadece vatana bakmazsan daha ucuza cihazlar da bulabilirsin ;)
haklısınız ancak yapacak bir şey yok bir yil oldu bekliyorum buna zor ikna ettim bizimkileri :) vatana teknosaya felan bakmamin nedeni gidip bilgisayari görerek almak :D

sevket97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18

mstfhll2012

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardes sana lenovo z585 önerririm cok sahane bi laptop cift ekran kartli tam oyun laptobu su ana kadar acamadigim oyun yok

sevket97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pekala ozaman msi ge60 750 gb da karar kıldım fiyati da uygun is babami iknaya kaldi tesekkurler beyler beni aydinlattiniz

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
tesekkürler bir bu bilgisayar i7 olani vatanda 2.300 i5 olanı 2.000 i5 i alacagim büyük ihtimal

kargoyuda ekleyince 200tl fark var arada. neden vatandan alıyorsun? diğer tarafta 1900tl.. 2070tlye 128gb SSD li alırsın o paraya.

sevket97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kargoyuda ekleyince 200tl fark var arada. neden vatandan alıyorsun? diğer tarafta 1900tl.. 2070tlye 128gb SSD li alırsın o paraya.
Öylede yapılabilir ama 100 lira fazla verip gözümle görerek almak daha iyi olacak sanırım

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
200tl az buz değil :) 128gbSSD alabılıosun düşünsene? İlla görmek istiyorsan mağzalardan görüp deneyerek sipariş verebilirsin. Garantili ve aynısı gelicek sonuçta

Neyse ben bu aşamalara karışmıyorum :)

sevket97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
200tl az buz değil :) 128gbSSD alabılıosun düşünsene? İlla görmek istiyorsan mağzalardan görüp deneyerek sipariş verebilirsin. Garantili ve aynısı gelicek sonuçta

Neyse ben bu aşamalara karışmıyorum :)
tamam kardeşim dediğini düşeneceğim teşekkür ederim :),

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Son soru bu msi beni kac yil rahat idare eder ? :D

Bu tam kestirilemez. Gelecek teknelojiyi tam bilmiyoruz. Belki devasa grafikli oyunları optimizeyi çok iyi yapacaklar ve çok sistem istemeyecek.. belkide sistem gereksinimi çok fazla oyunlar çıkıcak tam tersi şekilde.. Ama günümüz standartlarında oyun performansı üst seviye oyunları akıcı oynamak için 2 yıl, sorun yaşamadan kullanmak 4 yıl gibi süre eder.. 5. yıl değiştirmek istersiniz cıkan oyunlara göre bu dahada erken olabilir :)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
"1500 tl lik oyun için bilgisayar önerisi..." değil "Oyun için 1500TL'lik bilgisayar önerisi" :)
1500TL'lik oyun hiç görmedim ben :D