1500 Euro’ya fotomodellik

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

temjelis

Asistan
Katılım
24 Mayıs 2010
Mesajlar
262
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Facebook’ta tanıştığı Alman kızlarını 1500 Euro maaşla fotomodel yapacağını söyleyerek Antalya’ya çağıran, sonra bilgisayar, fotoğraf makinesi ve cep telefonlarını çalan Ahmet Y. İstanbul’da yakalandı.


11821869.jpg

ALMANYA’da doğup büyüyen Ahmet Y. (28), Alanya’ya yerleşti. Reklam ajansı kurup işleten Ahmet Y., internet sitesi aracılığı ile Facebook’ta tanıştığı Alman kızlarına 1500 Euro ücretle fotomodel olabileceklerini söyledi. Sözde eleme yapan Ahmet Y., seçilen kızlardan yanlarına yeni bir I-phone telefon, dizüstü bilgisayar ve yeni bir fotoğraf makinesi alarak Antalya’ya gelmelerini istedi. Tüm masrafları karşılayacağını söyleyen Ahmet Y., dolandıracağı Alman kızlara, “Siz gidiş dönüş uçak biletlerinizi kendi paranızla alın. Ben burada size ödeme yapacağım” dedi.

Kurbanlarını havalimanında karşılayan ve otellerine yerleştiren Ahmet Y., daha sonra, kızların getirdiği fotoğraf makinesi, cep telefonu ve bilgisayarları alıp kayboldu. Dolandırdığı kızlarla daha sonra Facebook üzerinden irtibat kuran Ahmet Y. onlara, “Siz ülkenize dönün. Ben elektronik eşyalarınızı arkanızdan göndereceğim” dedi. Almanya’ya dönen 30 mağdur polise başvurdu.

Alman televizyonlarında yayınlandı

Bu olayın Alman televizyonlarında yayınlanmasının ardından Antalya’ya gelen Natalia Bohn ve Nina Hauck da Türk polisine başvurdu. Arandığı sırada Ahmet Y.’nin Antalya’dan 14 yaşında bir kızı da kandırarak kaçırdıktan sonra İstanbul’a getirdiği belirlendi. Ahmet Y.’nin sitesine fotomodel olmak isteyen genç kız gibi giren dedektifler onunla Kartal’da buluşmak üzere randevulaştı. Buluşma yerinde polisi fark eden Ahmet Y. kaçtı. Bu sırada kaçırılan 14 yaşındaki N.B.’nin annesini arayarak “Kurtarın beni” telefonu üzerine, tekrar operasyon düzenlendi. Telefondan yeri belirleyen dedektifler, Tarabya’da bir eve baskın yaptı. Baskında Ahmet Y. gözaltına alındı. Evde zorla tutulan 14 yaşındaki N.B. kurtarıldı.


Kaynak
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst