15 yaşında genç bir kardeşimizi daha kaybettik

Bu konuyu okuyanlar

cashpoint

Asistan
Katılım
30 Eylül 2011
Mesajlar
291
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İçim parçalandı okurken.

Ne kadar doğru bilmem ama sbs stersi yüzünden olduğu söyleniyor , sistem o kadar saçma ki gerçekten diyecek birşey bulamıyorum artık.

Ankara'da ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Nazik Kıraç, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) saatler kala ailesine bir not bırakıp, kendini asarak canına kıydı.

Mutfak masasının üstüne 'Ben dedemin gittiği yere gidiyorum, benim için ağlamayın, sizi çok seviyorum' yazılı not bırakan Nazik Kıra'ın sınav öncesi strese girdiği ileri sürüldü.

Ankara'nın Mamak İlçesi'ne bağlı Şahap Gürler Mahallesi'nde gecekonduda oturan ailenin 4 çocuğundan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Nazik Kıraç, SBS'nin yapıldığı Cumartesi günü sabah saat 06.00'da elektrik kablosuyla kendini odanın tavanına astı.


Aile, sınava girecek kızlarını uyandırmaya gittiğinde, sallanan cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin incelemesinin ardından Kıraç'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Otopsinin ardından da Nazik Kıraç'ın cenazesi ailesi tarafından alınarak toprağa verildi.

'BEN DE İSTERDİM YAŞAMAYI, ANCAK BAŞARILI OLAMIYORUM'

Nazik Kıraç'ın bu yıl okuldan taktir alamadığı ve SBS'de de başarılı olamayacağını düşünerek bunalıma girdiği öne sürüldü. İçine kapanık olan Nazik Kıraç intihar etmeden önce de mutfak masasının üzerine, "Sevgili ailem! Böyle olmasını istemezdim. Ben de isterdim bu dünyada yaşamayı...Ancak başarılı olamıyorum...Ben dedemin gittiği yere gidiyorum. Sakın benim için ağlamayaın. Sizi seviyorum" yazılı not bıraktığı belirtildi.
Nazik Kıraç'ın ailesi polise verdiği ifadede, kızlarının bu yıl okulda teşekkür ve taktir alamadığı için üzüldüğünü, SBS'de de başarılı olamayacağını düşünerek bunalıma girdiğini söylediler.




http://haber.mynet.com/sbs-stresi-intihar-ettirdi-635435-yasam/
 

IuTKuI

Müdavim
Katılım
20 Aralık 2011
Mesajlar
1,622
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
Küçük kardeşlerimizi ne hallere sokuyorlar nasıl bir hayattır arkadaşım bu! Nasıl bir psikolojiye sürüklemektir.!

Yazıklar olsun. 1 değil 2 değil her sene 3 4 5 kişi canına kıyıyor. Bunlar bizim kardeşlerimiz, ailelerinde mi suç var nedir onlar mı destek olmuyorlar anlamıyorum ben.
 

nicktenban

Doçent
Katılım
17 Ağustos 2009
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Bu hatayı ne sınava nede çocuğa bulun. Çünkü çocuğun bazı şeyleri anlayamaması doğaldır.

Ancak onu yetiştiren kimseye suç bulmak gerekir. Hayatta insanları üzen, sıkan, mahfeden binlerce olay var.

Allah çocuğun annesini almış olsa idi çocuk Allah'a isyan edip intihar mı etmeliydi ?
Sınavda başarısız oldum diye düzene neden isyan edilir ?
Çok basit bir şeyden çok değerli cana kıymak normal midir ?

Bu tarz olaylar gündeme sadece belirli bir kesimi düşüncesizce yargılama imkanı sunuyor.

Öncelikle AİLELERİN sudan sebeplerden dolayı çocuklarına intahar etmemelerini, hayatın devam ettiğini, bunun sınav olduğunu öğretmesi ve çocuğunu eğitmesi gerekiyor. Ne yazık ki şuan toplum bu konuda çok eksik.

Çocuğun kendini asmasından ziyade, çocuğa hiç bir şey verilememiş ki başarısız oldum diye kendini asmış, önemli olan budur.

O zaman hayat sıkıntıyla dolu. Çocuklar assın kendilerini... Önce İMAN eğitimi şart. Sanki olduk Hristiyan ülkeler gibi.

Şahsen ben çok çalıştım başarılı olamadım diye kendimi ASMAM. Her şerde bir hayır var der susarım ! Demek ki ailesinde iş yokmuş.
 

pcwolf

Müdavim
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
7,545
Reaksiyon puanı
33
Puanları
48
Eğitim sistemi sadece zarar. Kaç kere kalp krizi geçirip ölen oldu..
 

GridLuck

Asistan
Katılım
13 Nisan 2010
Mesajlar
197
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Bende bu yollardan geçtim. Allaha şükür inancım tamdı. Ailemden de baskı gördüm ayrıca. Bu kardeşimin yaptığını doğru bulmuyorum ancak o yaşta biri için kaldırılması güç stresin bu gibi bir şey peydah etmesini de yadırgamıyorum. Nitekim G.Kore, dünyada en fazla gencin intihar ettiği ülke olarak son 5-6 yıldır zirveden inmiyor. Bizdeki sınav sisteminin aynısı onlarda da var. Lise açmak, üniversite açmak çözüm müdür bilmiyorum ama tez elden bir şey yapılması şart. Yoksa gelecek birer birer yok olacak işte böyle!
 

arthkas

Doçent
Katılım
4 Mayıs 2009
Mesajlar
958
Reaksiyon puanı
17
Puanları
0
ne sınav ne çocuk ne de sistem suçlu. ebeveynlere suç bulmak lazım. her durumda çocuğun yanında, destekçisi olmak, bir sınavın veya okulun hayattan önemli olmadığını anlatmak lazım. Gerekirse çocuğun psikolojisi bozuluyorsa okulu dahi bıraktırmak lazım. Hayat için girdiği zorluklara hayatını bitirerek sonlandırmak ne kadar acı bir durum.
 

Bawyera

Asistan
Katılım
14 Ocak 2012
Mesajlar
130
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
kardeşimde bu sınava girdi allaha şükür 3 yanlışı var sadece ama ben bile korktum bu haberi okuyunca
 

cashpoint

Asistan
Katılım
30 Eylül 2011
Mesajlar
291
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu kardeşimiz intihar etmek istermiydi sizce?
Haklısınız ailenin bu olayda çok büyük sorumluluğu var ama soruyorum size şu an geleceği görebiliyor musunuz ?
Gerileyeceğiz buna adım gibi eminim, daha nice kayıplar vereceğiz . Güzelim ülkemde yaşamayı öyle bir hale getirdiler ki okumayana gerçekten ekmek tanımıyor bu ülke peki neden ?
Eğitim şart buna sözüm yok ama birileri çıkıp bu milleti kendi kafasında oluşturdukları kalıba sokmaya çalışmaktan vazgeçsin artık. Nerede kaldı bizim düşünce özgürlüğümüz , hayattaki seçimlerimiz.
Bizi birer disk olarak görmekten ,Dini kullanarak insanları kandırmaktan vazgeçin artık !. Çekin ellerinizi gençlerimizin, insanlarımızın, milletimizin üstünden.
 

ashabulyemin

Müdavim
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Cemal-i ba kemale ermek veya erememek
şimdi buda ne demek nereden çıktı
sabredin yavaş yavaş açıklayayım.
insanların hedefi gün geçtikçe değişiyor dünyevi oluyor dünyevi olan hedefte deniz biter hayat anlamsızlaşır ve ölüm güzel gözükür
bu ekonomik olarak çok sıkışan düürüst onurlu kişiler tarafından uygulanırken özellikle avrupa ülkelerinde biryerlerine rahat batanlar cada uygulanır para istemediğin kadar uyuşturucu bakkalda hatun desen adam başına bir öbek
şimdi başlığa geliyoruz.
Allah[cc]insanları ins ve cinleri ''illa''yani ancak bana ibadet etsinler diye yarattım buyuruyor intihar edenide tüm insanları öldürmüş gibi değerlendiriyor.
Biz gençleri iman yönünden eksik büyüttük oysa büyük şeyh efendi [babamız]Mustafa ismet Garibulla[ksa]hazretleri diyorki Gidelum cemal-i ba kemali seyr idelum yani cennette Allah[cc]ı görelim hedefimiz bu olmalı korkumuzda yalancı imtihanlar değil gerçek imtihanları kazanıp o şerefe erenlere dahil olmak olmalı
Diziler çocukları şartlıyor bolca intihar cinayet tecavüz incest o küçük beyinleri gelişmeden dolduruyor ve seçeneklerden ölümü tıklıyor
o kardeşimizin kaderi böyleymiş isteğine göre rabbim yazdı ama gidişi kötü ki işi ancak kıyamet gününe kaldı
 

Son mesajlar

Üst