14 Yaşındaki Türk gencin Sosyal Ağ Fikri

bilbaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba abilerim ablalarım.Ben 14 yaşında bir bilgisayar hayranıyım.Kısacası asosyalim :) Bilgisayarla içli dışlı olduğumdan dolayı bilgisayarı az çok tanıyorum.Aklımda bir sosyal ağ fikri var,bu konuda fikri anlatıp sizden de yardım,öneri ve şahsi düşüncelerinizi almak istiyorum.

Bu fikir aklıma liseye yeni başladığımda o bilgisayardan azcık kurtulup lise ortamına giriş yapdığımda geldi.Aslında gayet basit bir fikir ve yapılıp yapılmadığını dahi bilmiyorum.Belkide yapılmıştır yani.
Olay şu herkes kayıt olup profil oluşturuyor.Adını soyadını,RESMINI ve birkaç bilgisini girdikten sonra otomatikman site üzerindeki yarışma ağına katılıyor.Sitede basit oy (beğeni puanı,beğeni sayısı) tarzında bir puan var ve her yeni üye 0 puanla başlıyor.Sitede ana sayfada basit bir şekilde 2 tane resim ve altında oy verme butonları olucak.Resimler üyelerin profil resimleri olucak.Yani rasgele veritabanından 2 kayıtlı üyenin resmini çekip ana sayfada hangisi güzelse onun resminin altındaki oy ver butonuna tıklıycaksınız.Tıkladıkdan sonrada direk sayfa yenilencek ve tekrar rasgele başka 2 tane resim gelicek.Bu böyle devam edicek.Burdaki kilit nokta oy ver butonu.Resmine oy verdiğiniz kişinin diğer kişiden daha üstün olmasının genel sebebi profiline yüklediği o güzel resimdir.Böylece resmi en güzel olan en çok puanı almış olucak.Ayrıca eğer oy verirken daha yakından tanımak veya iletişim kurmak isterseniz de oy ver butonunun altındaki profiline git butonuna basıcaksınız.Direkman resimdeki üyenin profiline gidip onun hakkında bilgi alıp hattağa onla (eğer cevap verirse çünkü yüzsüzlüğe gerek yok bunaltmayalım karşı cinsi :) ) mesajlaşıp iletişim halinde bile kalabileceksiniz.

Şuan bu projeye başladım sıfırdan kodluyorum bir tek tasarımda yardım alıcam %100 yerli malı olmasını istiyorum daha çok.Lütfen yapıcı yorumlarda bulunun.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Aklıma nedense the social network filmi geldi :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
5 saniye sürmez çökertirler. Tamam fikir fena değil ama öyle bir şeytanlar var ki veritabanına anında girip istediklerini yaparlar öncelikle paran olması lazım bu işler kolay değil

bilbaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aklıma nedense the social network filmi geldi :D
Aslında filmi izledim evet :) Fakat yapması Mark'ın filmdeki o şaşalı konuşmaları kadar da havalı ve zor değil.Malesef sitelerden fotoğraf çalmak bile benim 10 dakikamı almaz.Veritabanından rasgele 2 resim çekmek ve resme tıklayınca sayfayı yenilemek ise en basiti :) Burda profil oluşturmadan ve yarışmaya katılmakdan bahsediyorum :) Ana sayfa tasarımı olarak benziyor evet :) Üstelik ben burda Harvard'ın internet bağlantısını çökertmek değil insanlara alternatif sosyal ağ ortamı yaratmak istiyorum :)

5 saniye sürmez çökertirler. Tamam fikir fena değil ama öyle bir şeytanlar var ki veritabanına anında girip istediklerini yaparlar öncelikle paran olması lazım bu işler kolay değil

Şuan üye olup resim yükleyip ana sayfada yarışmaya kadar yaptım.Çokda zorlamadı açıkcası.Güvenlik açıkları yok değil,bunun sebebi daha önlem almamış olmamam.Benim korktuğum trafikdir.

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kisaca arkadaşlık sitesi diyorsun sosyal ağ olmamış bu ama fake resim koyanlar da olacaktir

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bana biraz sosyal ağ dan daha çok arkadaşlık sitesini anımsatıyor :D.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ayni anda hahahaa :D
Fake hesabı da yazacaktım da vazgeçtim sonra :D. Biraz sosyal ağ gibi düşünüyorum ilk arkadaş eklense ondan sonra resimler arasında oylama yapılsa diye bu seferde düşük oy alan rencide olur bireyleri bu şekilde karşılaştırmak pek doğru değil açıkçası. Ama dediğimiz gibi arkadaşlık sitesi kurarsan tutabilir tabii arkadaşlık sitesi kurarsan iyi bir hukuk bürosu ile çalışmayı unutma :D sen her ne kadar sorumluluk almadığını belirtsende o site üzerinden doğacak buluşmalarda aracı olan sensin.

bilbaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kisaca arkadaşlık sitesi diyorsun sosyal ağ olmamış bu ama fake resim koyanlar da olacaktir
Düz mantıkla bakınca evet,fakat bir kaç üye topladıkdan sonra sitenin AnaSayfasındaki o üye oylatma sistemini biraz pürüzleyip ortaya insanların paylaşım yapabilceği ortamlar sunucam.Sonuçda mantıkda gine üyeleri oylıyabilceksiniz fakat onları ekstra olarak takip edip onlarla iletişim de kurulabilecek.
Bu arada Facebook ve twitteri sırf kız tavlamak için kullanan üye sayısı da çokda az değil.Ben onlara istediğini dolaysız yoldan vermeyi planlıyorum.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Düz mantıkla bakınca evet,fakat bir kaç üye topladıkdan sonra sitenin AnaSayfasındaki o üye oylatma sistemini biraz pürüzleyip ortaya insanların paylaşım yapabilceği ortamlar sunucam.Sonuçda mantıkda gine üyeleri oylıyabilceksiniz fakat onları ekstra olarak takip edip onlarla iletişim de kurulabilecek.
Bu arada Facebook ve twitteri sırf kız tavlamak için kullanan üye sayısı da çokda az değil.Ben onlara istediğini dolaysız yoldan vermeyi planlıyorum.
Kendi fikrimi söylüyorum şuan ki sosyal ağ tanımı sadece belli bir kısmın arkadaşlarına veya başka birilerine gün içerisinde veya başka bir zamanda neler yaptığını söylemek yani egolarını tatmin etmek. İletişim için kullanan sayısı eskisi kadar değil. Bundan 3-4 sene öncesine kadar facebook ideal bir iletişim yoluydu ama şimdi herkesin elinde akıl telefon bilimum mesajlaşma programları var. Bence iletişimden ziyade ,siz insanların paylaşımlarını daha sade ve kolay bir şekilde arkadaşlarına nasıl aktaracağı üstünde durursanız daha başarılı olacağınıza inanıyorum.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ergenlere hitap edecek bir site gibi :) şahsen ben böyle bir beğeni olayını çok saçma bulurum :)

bilbaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ergenlere hitap edecek bir site gibi :) şahsen ben böyle bir beğeni olayını çok saçma bulurum :)
Ergen aklıyla bu kadar oluyor hocam :) Kafaya kan gitmeyince yapacak birşey yok :) Bu fikirden giderek varsa yapıcı şahsi fikirleriniz zevkle okurum.

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
her şeyi yaparsın yapılan yapılmayan ne varsa ama nasıl para kazanacaksın ?

bilbaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her şeyi yaparsın yapılan yapılmayan ne varsa ama nasıl para kazanacaksın ?
Girişimci değilim malesef,host + domain paramı çıkarsın benim için yeterli.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şuan oy sistemi bitmiş durumda yakında profilleride oluşturucam.Ardından en çok oya sahip 10 kişiyi site üzerinde bir sayfada göstericem ve ardından açıkları kapatıp bir iki arkadaşa betasını denettirmeyi düşünüyorum.

ReasTa

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kesinlikle ilgimi çekti ve ben ilgimi çeken şeylere ödeme bile yapabilirim. Lakin bu bahsettiğim premium bir üyelik değil aksine kickstarter gibi bir alanda bağış toplamak elbette..
Bu fikre değer verdiğimi belirtmek isterim. Elimden bir şey gelirse yardım etmekten çekinmem

Rossen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Phineas and ferbde de vardi dev bi makine tanimadigin insanlar geliyodu. Ayni yastayiz. Insallah yapabilirsin.
Ben hala platform oyun yapmaya calisiyorum :D

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hot or not diye bi site var, fikir çok benzer geldi bir bak istersen

digger13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnsanlari cirkin ve guzel diye ayrim yapmak kotu olmaz mi?Hatta cirkin demek bile yanliş olur.

bilbaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güzele benziyor fikrin
Teşekkür ederim.
Kesinlikle ilgimi çekti ve ben ilgimi çeken şeylere ödeme bile yapabilirim. Lakin bu bahsettiğim premium bir üyelik değil aksine kickstarter gibi bir alanda bağış toplamak elbette..
Bu fikre değer verdiğimi belirtmek isterim. Elimden bir şey gelirse yardım etmekten çekinmem
Şuan açıkcası bağış toplıycak paraya ihtiyaç yok.Elimde hali hazırda hostla domain var insanlara ilk orda denettirip sonra yeni bir host domain alıp orada açılışı yapıcam.
Fakat ileride gerçekden büyük bir makinaya ihtiyaç olabilir.Veritabanı büyüycek her gün insanlar resim yükliycek vb. Bin ton veri mevcut olucak.Haliyle host firmam da kapı dışarı edicekdir.O zaman tavsiyene uyabilirim,yorumun için teşekkürler.
Phineas and ferbde de vardi dev bi makine tanimadigin insanlar geliyodu. Ayni yastayiz. Insallah yapabilirsin.
Ben hala platform oyun yapmaya calisiyorum
Açıkcası 6 ay önce aynı durumdaydım.unity 3D tarzı programlarla oyun yapmaya çalışıyordum.Malesef oyun sektöründe gerçek ekibin ve ekibinde her alanda profesyoneller olmalı.Teşekkür ederim yorumun için.
hot or not diye bi site var, fikir çok benzer geldi bir bak istersen
Şuan az bir baktım sanırım facebook uygulaması kendisi.Eğer çok benzer bir sisteme sahip ise değişiklikler dile getiricem.Sonuçda aynı şeyi yaparak ilgi çekmek olmaz.
İnsanlari cirkin ve guzel diye ayrim yapmak kotu olmaz mi?Hatta cirkin demek bile yanliş olur.
Ben ayrıca ayrım yapmıyorum bunu yapıp yapmıycak insanlar malesef insanlar.Ben sadece insanların yarışabileceği profil oluşturup iletişim kurabilceği yeni arkadaşlar edinebileceği aktivitelerini paylaşabilceği bir sistem yapmak istiyorum.

Ayrıca mesajlara geç verdim kusura bakmayın sitede bir kaç sorunu pürüzleyip mesajlaşma sistemini yapdım.Gerçekden baş ağrıtıcı bir iş !