13K Sistem Toplama REHBERİ

alpereno7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
1- Anakart ASUS PRIME X570-PRO AMD X570 AM4 Ryzen DDR4 4400MHz (O.C.) M.2

2- İşlemci AMD Ryzen™ 7 3700X

3- Ram G. Skill TridentZ RGB DDR4-4400 C18 DC - 16GB

4-Ekran Kartı Asus GeForce ROG Strix RTX 2080 süper OC ekran kartı 8G

5- XIGMATEK OVARTAKE 6x120mm FAN + RAINBOW LED BAR USB3.0 GAMING KASA

6- Corsair 480GB Force Serisi MP500 NVMe M.2 SSD (3000MB Okuma/2400MB Yazma)

7-Corsair HX Series, HX1000,1000 Watt, 80+ Platinum Certified, Fully Modular Power Supply

8-Custom sıvı Sogutma Sistemi ile Cift tank Cift radyotör olarak sogutucam.

9- Cooler Master MasterFan Pro Air Pressure 120 RGB asus sync auro destekli

10- kasanın fanları,ram,ve anakart ledleri asus sync auro ile tüm ledleri kontrol edilebilcek.

11- Kasada 12 Adet Fan olacak Sıstem Cok stabil olarak sogutulcak.Hava Sürkülasyonu Cok yuksek Derecede Olacak.

Şimdi arkadaslar toplicağım bu gamming bilgisayar hakkında ne diceksiniz sizce hepsi uyumlu mu ? Sectiğim bileşenler hakkında ne diceksiniz yorumlarınızı alalım ? ben boyle bir bilgisayar toplamayı dusunuyorum yanlıslarım hatalarım olduysa yorum yapmanızı rica ederim .

alpereno7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
PSU çok abartılı olmuş gibi. Oradan biraz kısıp SSD Corsair, Adata veya Gigabyte PICIex 4.0 alınabilir. Yine işlemci 3800X olarak değiştirilebilir.

cok guzel soyledin abi ben ssd yi yazdim oyle ama sonradan x570 anakartlar PIXlex 4.0 desteklediğini hatta ssd olarak hız 6 gb okuma yazma hızına kadar ulasabiliyormus daha ekran kartları desteklemiyor gerçi ama ssd m2 4.0 a uyumlu olarak almayi dusunuyorum psu kısmında 1000 wat cok evet ama gelecege yatırım yapayım dedim :D ıslemci olarak test sonuclarına baktıgımda aralarında 3 5 bıseyler oynuyor i9 9900k ıle denk denilebilir . bence 3700x pıyasdaki en guclu ıslemci :D

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
cok guzel soyledin abi ben ssd yi yazdim oyle ama sonradan x570 anakartlar PIXlex 4.0 desteklediğini hatta ssd olarak hız 6 gb okuma yazma hızına kadar ulasabiliyormus daha ekran kartları desteklemiyor gerçi ama ssd m2 4.0 a uyumlu olarak almayi dusunuyorum psu kısmında 1000 wat cok evet ama gelecege yatırım yapayım dedim :D ıslemci olarak test sonuclarına baktıgımda aralarında 3 5 bıseyler oynuyor i9 9900k ıle denk denilebilir . bence 3700x pıyasdaki en guclu ıslemci :D
3700X iyi hoş. Dersen ben buna bir de OC yaparım, anakartı bir çıta yükseltip kendini geliştirebilirsin bu konuda. Şimdiden ben heyecanlandım!

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Geleceğe yatırım olmuyor pek o yüzden dedim. Şuan 850W Gold sertifikalı iyi bir PSU SLI RTX bile destekler o yüzden gerek yok. Tek ekran kartı ve işlemci ile önümüzdeki yıllarda da 850W Gold sertifikalı PSU'yu tüketecek donanım çıkmaz merak etme.

alpereno7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
3700X iyi hoş. Dersen ben buna bir de OC yaparım, anakartı bir çıta yükseltip kendini geliştirebilirsin bu konuda. Şimdiden ben heyecanlandım!

bana yetiyor hocam bu ozellikler 3 4 yıl sonra eger yetmesse :D oc dusunuyorum performans ıcın zaten custom sıvı sogutma kullanıcam sogutma konusundada sıkıntı olacagını sanmıyorum :D ama render ve oyuun agırlıklı olucagı ıcın suvan bu sıstem jılet gibi piyasdaki bir cok sistemden biraz daha zorlasam butceyi 2080ti alabilirdim ama neyse gelecek yıllarda ınsalalh :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geleceğe yatırım olmuyor pek o yüzden dedim. Şuan 850W Gold sertifikalı iyi bir PSU SLI RTX bile destekler o yüzden gerek yok. Tek ekran kartı ve işlemci ile önümüzdeki yıllarda da 850W Gold sertifikalı PSU'yu tüketecek donanım çıkmaz merak etme.

hocam ben psu yuzunden bir sistem kaybettim patladi ve kablolar yandi :D ondan dolayi psu birdaha platinum sertifakalı alıyorum :D o acıyı birdaha yasamak ıstemem :D

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
bana yetiyor hocam bu ozellikler 3 4 yıl sonra eger yetmesse :D oc dusunuyorum performans ıcın zaten custom sıvı sogutma kullanıcam sogutma konusundada sıkıntı olacagını sanmıyorum :D ama render ve oyuun agırlıklı olucagı ıcın suvan bu sıstem jılet gibi piyasdaki bir cok sistemden biraz daha zorlasam butceyi 2080ti alabilirdim ama neyse gelecek yıllarda ınsalalh :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ben psu yuzunden bir sistem kaybettim patladi ve kablolar yandi :D ondan dolayi psu birdaha platinum sertifakalı alıyorum :D o acıyı birdaha yasamak ıstemem :D
Platinum sertifika ile Gold arasında patlama konusunda bir fark olmaz. Şuan 80+ sertifikalı ortalama bir PSU bile patlama riski içermez diyebilirim. PSU'lar yanabilir evet ama bunlar kalitesizse veya üretim hatası varsa mümkün. 1500 TL'ye alacağınız ürünün de 3 yıl sonra arıza yapmayacağının garantisi yok yani.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Daha önce yazmama rağmen, anakarta fazladan para veriyorsunuz. Daha ucuza ,aynısı varken.Ramlerde de yanlış seçim. Bunu da belirtmiştim. Artık,siz bilirsiniz.

alpereno7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Daha önce yazmama rağmen, anakarta fazladan para veriyorsunuz. Daha ucuza ,aynısı varken.Ramlerde de yanlış seçim. Bunu da belirtmiştim. Artık,siz bilirsiniz.

onerin icin tesekkurler ben hatırlayamadim bu sistem icin hangi anakart ve ram onerirsiniz ?

alpereno7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

cok dogru pek dikkat etmemişim bu konu hakkında bu resimleri bu bilgileri hangi sayfada bulabilirim ? birde ram konusuna gelince 3777 mhz ram 4440 den daha performanslı gibi ms67 degerler daha önemli demi ?

birde bu tablo daki anakart tablosundaki istatistikleri anlayamadim ? anlatırmısın hocam musaitsen ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
O, istatistik tablo denilen grafikler, anakartların yükte ,sıcaklık dereceleri . Arka yüz ve mosfet denilen, anakartların en önEmli bileşenlerinden biri olan güç aktarım parçalarının, çalışırken,,sıcaklık değerleri.

Bu bilgiler tek bi yerde yok. Nette,tüm siteleri ,linkleri aramak ,araştırmak gerekiyor

AMD işlemcilerde bu raw memory latency değerleri ,çok önemli. ns olarak ölçülüyor. Ne kadar düşük olursa,makina o kadar,oyunda şahlanıyor.Bunu öneren de AMD nin kendisi zaten.

Son düzenleme:

alpereno7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
O, istatistik tablo denilen grafikler, anakartların yükte ,sıcaklık dereceleri . Arka yüz ve mosfet denilen, anakartların en önEmli bileşenlerinden biri olan güç aktarım parçalarının, çalışırken,,sıcaklık değerleri.

Bu bilgiler tek bi yerde yok. Nette,tüm siteleri ,linkleri aramak ,araştırmak gerekiyor

AMD işlemcilerde bu raw memory latency değerleri ,çok önemli. ns olarak ölçülüyor. Ne kadar düşük olursa,makina o kadar,oyunda şahlanıyor.Bunu öneren de AMD nin kendisi zaten.

anladim ben bu konuyu iyice bir araştirayim. tesekkur ederim