13 Soru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Türkiye’de futbolun adil oynandığı ,tarafsız yönetildiği ve manipüle edilmediğini sanan,varsayan ve 3-5-2, çift forvet gibi konulara gömülüp kalanlara bazı sorular soralım ,cevaplarını bekleyelim…

1) 1993-2007 arasında Galatasaray’ın ve Fenerbahçe’nin kazandığı penaltı sayıları kaçtır ? Cevabını www.turkfutbolu.net Galatasaray 116 Fenerbahçe 91 diye yazıvermiş.Aradı 25 farkı düşünelim…Olur ya,Fenerbahçe 50 Penaltı daha kazanmış olsa ve fark Fenerbahçe lehine +25 olsaydı neler olurdu ?

2) Hazır konu penaltıdan açılmışken Sayın Haluk Ulusoy görevden ayrılana kadar Fenerbahçe’nin hiç penaltı kazanmamasını nasıl yorumlamak gerekir ? Tesadüf mü ?

3) Son 5 yılda Fenerbahçe 380 Puan toplamış,Galatasaray 348…Pres yapan çok koşan,nokta transferler yapan,Avrupalı kimliğinden ödün vermeyen Galatasaray nasıl geride kalmış olabilir ?

4) Bu yılın en iyi futbol oynayan takımı kim ? Sivasspor mu Galatasaray mı ? Galatasaray 14 maçını tek farkla kazanmış.Sivasspor’un tek farklı galibiyetlerini değil çift farklı galibiyetlerini saymak daha kolay…İyi oynama kriteri nedir ?

5) Yarım ekmek içine zeytin ve yumurta koyarak öğle yemeklerini yediğini düşündüğümüz,bakkala manava görünmeden eve giden zavallı Galatasaraylı futbolculardan Florya’ya akbil ile gelen var mı ? Yerli araba kullanan var mı ? Tamam abartmayalım,peki Fenerbahçeli Beşiktaşlı futbolculardan çok daha az kazananı var mı ?

6) Türkiye’nin en pahallı futbolcusu kim ? Lincoln mü ? E peki nasıl oluyor ? Sahi Lincoln’un bonservisi kimin elinde ? Bir medya kuruluşu futbolcu transferinin içinde olursa “tarafsız” olabilir mi ?

7) Galatasaray’ın “Yönetim-Taraftar-Futbolcu kenetlendi” diye taraftarına pay çıkarması doğal.Peki o kenetleyici,bütünleyici,ateşleyici taraf yüzünden bu yıl kaç maçı seyircisiz oynadılar ? 6 mı ? Bir yanlışlık olmasın ? Yönetime de bir sorumuz olsun.Barusso,Buzid ,Carusca,Inomoto gibi arkadaşlar uefa tarafından dünya futbolunun kardeşliği için düzenlenen “futbolcu değişim” programı çerçevesinde mi geldiler ? Hiç oynamamaları ama paralarını da almaları nasıl değerlendirilmeli ?

8) Kovulan “hasta” Kalli Fenerbahçe maçını seyretmesi için davet alınca “iyileşip” niye geldi ? Maçtan sonra niye o kadar sevindi ? Kovulması bir senaryo muydu ? Şampiyon olunursa prim alacak mıydı ? Davet edilenler konusu açılmışken Mustafa Denizli’yi orada gören Fenerbahçe taraftarı neler düşünmüştür,neler hissetmiştir ?

9) Bu yıl liglerimizin en centilmeni yani en az sarı ve kırmızı kart gören takımı hangisi ? Tahmin etmeniz zor ben söyleyeyim :Galatasaray.Peki nasıl olur ? Hızlı futbolcuları sayesinde elbette. Hakem daha kart göstermeden etrafı kuşatılıyor hareket alanı kısıtlanıyor. Sabri,Barış,Servet,Song,Okan,Emre ,Ümit Karan,Arda gibi oyunculardan oluşan bir takımın en centilmen takım olması ne kadar manidar değil mi ?

10) Fenerbahçe’nin bu yıl oynadığı maçlarda rakipleri kaç dakika 10 kişi oynadı ? Yani rakipleri kaç kere kırmızı kart gördü ? Bunun cevabını ben vermeyeyim inanmazsınız…Kendiniz araştırıp görün lütfen.

11) Harmandalı,Kasap havası,Misket oynayarak rakiplerine gönderme yapan 11 aslan Türk gencinden oluşan Galatasaray milli takıma kaç futbolcu verdi ? 6 değil mi? Helal olsun be adamlara…Yabancı futbolcu cenneti Fenerbahçe ? Marco ve Kazım sayılmaz diyorsunuz ama uefa sayıyor işte…UEFA demişken “avrupa’da bir markayız” sloganını bugün bile ağzından düşürmeyen Galatasaray’ın son yıllardaki Avrupa başarılarını (!) nasıl açıklarız ? IFFHS’da Galatasaray yine Fenerbahçe’yi geçmiş midir ?

12) İki sezon önce 12 saat içinde eşi benzeri görülmemiş bir dayanışma içine girip “el değmemiş bir lig istiyoruz” diye tek tip pankart yaptıran 3 takımdan ikisinin yine bu sezon bir gece içinde internet sitelerine “beyaz bir sayfa” diye aynı metni koymaları sizinde gözlerinizi yaşarttı mı ? Bu dayanışmaya kim karşı koyabilir ?

13) Gelelim en kritik soruya .Türkiye’nin en zengin kulübü hangisi ? Fenerbahçe mi ? Bütçesi en büyük olan değil en zenginini sordum ? Yani mal varlığı olarak.Peki,Galatasaray ‘ın bu mal varlığının kaç para ödeyerek edindiği gibi bir bilgiyi hiç gördünüz mü ? Hayır bu sene için değil, hiç gördünüz mü ? Mesela Riva arazisi ,Florya, Küçükçekmece ,Kuruçeşme ne zaman kaç lira ödenerek alınmış ? Görmediniz.Peki ben bir soru sorayım, bu da son soru,hepinizin aynı cevabı vereceğine de eminim : Şükrü Saraçoğlu Stadını Fenerbahçe ne kadar ödeyip aldı. Bravo,herkesten ortaklaşa 1 TL cevabı geldi…Tabii o cevapta da yanlış !

Sorular bitti.Şimdi bir daha soralım,son 5 sezonda Fenerbahçe rakibine 2 şampiyonluk mu verdi “sistemin” elinden 3 şampiyonluk mu kaptı ?

alıntı : Bozkurt K.Yılmaz

kaynak link : http://www.antu.com/AntuHaberOku.aspx?ID=9811

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
antu ağlayıp durmasın artık. Eze eze şampiyonuz işte!

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
frei dedi ki:
antu ağlayıp durmasın artık. Eze eze şampiyonuz işte!

eze eze demek : 9-10 penaltı demek , 14 tane maçı 1-0 kazanmak demek , avrupada adı sanı duyulmamış balıkçı takımIna elenmek , Leverkusen'de 5 tane gol yemek gibi kriterler gerektiriyor galiba sana kalsın öyle eze eze şampiyonluk Frei ;) al senin olsun tr şampiyonluğu ama bak bakalım şampiyonlar ligindeki seribaşı takımlara kimi göreceksin ? Lİg şampiyonu 6S 2. ön eleme , lig 2. Fenerbahçe 3. ön elemeden başlayacak anlatabildim mi ? :)

ereneren55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SDN formu aylardan beri takip ediyorum burdan çok faydalı şeyler öğrendim nedense bugüne kadar üye olmamıştım ama sırf sana cevap yazmak için üye oldum maxxdump :)ilk mesajımda da burda emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Sana benden bi madensuyu hazmını kolaylaştırır :)

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
ereneren55 dedi ki:
SDN formu aylardan beri takip ediyorum burdan çok faydalı şeyler öğrendim nedense bugüne kadar üye olmamıştım ama sırf sana cevap yazmak için üye oldum maxxdump :)ilk mesajımda da burda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

zahmet etmişsin ... foruma bir üye daha katıldı güzel bişey ;) okudukça öğrenirsin öğrendikçe açılırsın merak etme.. ;)

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
maxxdump dedi ki:
ereneren55 dedi ki:

zahmet etmişsin ... foruma bir üye daha katıldı güzel bişey ;) okudukça öğrenirsin öğrendikçe açılırsın merak etme.. ;)

o zaman eski üyelerden birinden soda gönderelim sana
(mdkbet, Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2006 ) olur mu? :)

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Fenerbahçe’nin bu yıl oynadığı maçlarda rakipleri kaç dakika 10 kişi oynadı ? Yani rakipleri kaç kere kırmızı kart gördü ? Bunun cevabını ben vermeyeyim inanmazsınız…Kendiniz araştırıp görün lütfen.

bukadar saçma bir soru yok yaa :D :D rakip takım eksik oynamak zorundaymış gibi :D :D çok komik gerçekten :)

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
dead_ghost dedi ki:
Fenerbahçe’nin bu yıl oynadığı maçlarda rakipleri kaç dakika 10 kişi oynadı ? Yani rakipleri kaç kere kırmızı kart gördü ? Bunun cevabını ben vermeyeyim inanmazsınız…Kendiniz araştırıp görün lütfen.

bukadar saçma bir soru yok yaa :D :D rakip takım eksik oynamak zorundaymış gibi :D :D çok komik gerçekten :)

sana göre saçma olabilir , biraz saygı göstermeyi dene insanların görüşlerine yazdıklarına ;) gül gül açılırsın....

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
maxxdump dedi ki:
dead_ghost dedi ki:

sana göre saçma olabilir , biraz saygı göstermeyi dene insanların görüşlerine yazdıklarına ;) gül gül açılırsın....

Fenerliler komik olduğu sürece biz GALATASARAYLILAR güleceğiz ;) :D

Takım ismi düzeltildi.

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
dead_ghost dedi ki:
maxxdump dedi ki:
dead_ghost dedi ki:

Fnerliler komik olduğu sürece biz GALATASARAYLILAR güleceğiz ;) :D

cevap yazacan diye çabuk çabuk yanlış yazıyorsun :) heyecanlanma ya Fenerbahçe'nin adının geçtiği yerde anlıyorum elinin ayağının titremesini lool :))

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
dead_ghost dedi ki:
maxxdump dedi ki:
dead_ghost dedi ki:

Sözlerine dikkat et !

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
erol_1982 dedi ki:
dead_ghost dedi ki:
maxxdump dedi ki:
dead_ghost dedi ki:

Sözlerine dikkat et şaklabanlığa gerek yok!

Sen nedemişsin ***** seviyeli yaz ! **********

Düzenleme nedeni : Üslup sorunu.

FoSCo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgili maxxdump

Benim anlamadığım bir kısım var. Bu yazdıklarının ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilmiyorum ama asıl önemli olan neden şimdi Ligin bitmesinden Galatasarayın şampiyonluğunun ardından yazıyorsun. Bunlar daha önce yazılamazmıydı ?

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
FoSCo dedi ki:
Sevgili maxxdump

Benim anlamadığım bir kısım var. Bu yazdıklarının ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilmiyorum ama asıl önemli olan neden şimdi Ligin bitmesinden Galatasarayın şampiyonluğunun ardından yazıyorsun. Bunlar daha önce yazılamazmıydı ?

ben sadece alıntı yapıyorum dikkat ettiysen , zaten yazı 3-4 günlük falan kaynak linkide yazıyor. Sezon içinde de böyle alıntılar yaptım ama amacım polemik yaratmak değil sadece paylaşım. Tabi ki katılanlar olur katılmayanlar olur bu çok normal ;)

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
maxxdump dedi ki:
frei dedi ki:
maxxdump dedi ki:
sen geçmişte yaşamaya mahkumsun ;)

Siz de mahkum olun o zaman hadi? Ne oldu, olmadı mı :D :D :D

Ya Frei sen nerelerdeydin bütün sezondur ? böyle şampiyon olunca atıp tutarsın , iyi gün taraftarı profiline tam uyuyorsun ;)
Aslanım(!), Ben her maça yazdım yorumumu asıl sen nerdesin? Ayrıca her alıntında yazılan şeye cevap vermek yerine saçma sapan başka bişey söylüyorsun. Ama metin ol, ben seni anlıyorum ;)

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
frei dedi ki:
maxxdump dedi ki:
frei dedi ki:
maxxdump dedi ki:
sen geçmişte yaşamaya mahkumsun ;)

Siz de mahkum olun o zaman hadi? Ne oldu, olmadı mı :D :D :D

Ya Frei sen nerelerdeydin bütün sezondur ? böyle şampiyon olunca atıp tutarsın , iyi gün taraftarı profiline tam uyuyorsun ;)
Aslanım(!), Ben her maça yazdım yorumumu asıl sen nerdesin? Ayrıca her alıntında yazılan şeye cevap vermek yerine saçma sapan başka bişey söylüyorsun. Ama metin ol, ben seni anlıyorum ;)

o hitap şekline dikkat et **********

Düzenleme nedeni : Üslup sorunu.

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet antu adı altında toplanan bazı futbol bilmez kişilerin oluşturduğu bu grubu ciddiye almayın lütfen(dikkat hepsi demiyorum bazı diyorum!)

Cevaplarına gelince;

1)Penaltı sayısı ne zaman şikenin ve başarının ölçüsü oldu? Oldu olacak futbolcunun ağzını burnunu kırsınlar ama sırf sayıları eşit tutmak için penaltı verilmesin. Saçmalık.

2)Madem öyle Haluk Ulusoy ayrıldıktan sonra yapılan yani yeni federayonun olduğu sürede fenerin haksız lehine verilen hakem kararları nasıl yorumlanacak? O zaman şimdi de Hasan Doğan'ın üzerine yüklenelim. Haluk Ulusoy gitti ne oldu? Galatasaray son 6 maçını da kazandı ve 6 puan fark ile şampiyon oldu. Hani Haluk Ulusoy'un katkısı nerede?

3)Tekniğe hiç ihtiyaç olmadan sadece pres yapmak maçı kazanmaya yetseydi o zaman tüm takımlar atletizm şampiyonlarını toplarlardı sırf koşsunlar diye. Saçmalık.

4)İyi oynamak maçın garantisi değildir. 90 dkka tek kale oynarsın, gelir dk 90da top birine çarpara kaleciyi yanıltır gol olur. Bunun örneğini yüzlerce kez gördük. Ayrıca Sivasspor'un basın tarafından ne kadar şişirildiğini görmemek mümkün değil. Tüm Anadolu kulüplerinin Sivas'a karşı resmen "yattı"ğını hepimiz biliyoruz. Sivas'ın son Denizli maçını izlemeyenler lütfen izlesinler, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

5)Öyle olduğunu düşünen yok ki Fenerliler dışında. Nerde görülmüş profesyonel bir futbolcunun karın tokluğuna çalıştığı! Evet Galatasaray'da maddi kriz vardı, hala da var. Ama bu durum Fenerli basın tarafından sırf Galatasaralı futbolcuların huzurunu kaçırmak için abartılmış bir durumdur. Bence bu maddeyi yazan arkadaş Galatasaray'ı sövmek isterken övmüştür. :)

6)Size soruyorum. Acaba kaçınız Lincoln'ün alınacağını haftalar öncesinden biliyordu? Daha Lincoln gelecek diye gazetelerde haber çıkmadan Galatasaray Tv ile öğrendik Lincoln'ün geldiğini. Hangi basın? Baştan aşağı Fenerli olan ismini reklam olmasın diye vermek istemediğim birkaç gazete mi? Alex'in de Fenere nasıl geldiğini hepimiz biliyoruz.

7)Evet 6 maç seyircisiz oynandı. Bu durumun Galatasaray'ın şampiyonluğu ile ilgisi nedir? tam terisen katkısından çok zararı vardır. Bu maddede de Yazıyı yazan arkadaşımız istemeden Galatasaray'ı övmüştür. :)

8)Herhalde adam ölene kadar hasta kalacak hali yok. Takımdan ayrıldığı zaman da hasta değildi ki. Çok komik ya bu madde. :) Sanki adam temellerini kendi attığı takımı maç kazanınca üzülecekti. :) Mustafa Denizli oraya eski bir Galatasaray teknik direktörü olduğu için gelmiştir. Şimdiki modern Türk futbolunun temellerini atan Derwall'ın partneri olduğu için gelmiştir.

9)Manidar olarak sayılan futbolculara yapılan bu hakareti hiç yakıştıramadım. Ne demek yani bu şerefsiz mi demek isteniyor o futbolculara? Bu düpedüz bir hakarettir! Peki her maç hakemlere itiraz etmeden yapamayan, hakeme kaş göz hareketi yapan, seyircilere el kol hareketi yapan Lugano'ya ne demeli?

10)Komik bir madde daha. Ligde bir takım kırmızı kart gördüğü zaman o hafta ligdeki bütün takımlar 10 kişi oynamak zorundalar sanki. :) :)

11)Kazım ve Marco için hele de Marco için kimseninin itirazı yok ki. Bazı kişiler uygun olmadığını söyledi. Bunu bazı fenerli taraftarlar da söyledi. Bunun için kimse fener veya başka kulüp ayrımı yapmadı. İstisnalar hariç! Ayrıca o şu anki durumunu beğenmediğin Galatasaray senin bu sene hala yapamadığını 8 sene önce yaptı. Ve hala da Avrupa en çok sevilen tek Türk takımı Galatasaray! İşte böyle bir Avrupalı Galatasaray!

12)Bu dayanışmaya kimse karşı koyamaz! Sanki oratada yasa dışı birşey var! Hayret birşey ya! Yani kıskanma anca böyle olur. Onu düşüneceğinize acaba neden Fenerbahçe bu dayanışmanın içinde değil diye bir düşünün. Tüm anadolu kulüpleri sevmiyor Feneri. Hepsi suçlu fener haklı değil mi?

13)Türkiye'nin en zengin kulübü Galatasaray'dır. Bunun sebebi de çoğunlu PROFESÖR olan akıllı Galatasaray başkanlarının zamanında kulübe mal varlığı kazandırmış olmalarıdır. Zamanında Riva'nın bu kadar pahalı mı olduğunu zannediyorsun. Ama sağ olsunlar akıllı başkanlarımız fener gibi parayı çar çur edeceğine yatırım yapmışlardır. Bugün Galatasaray mal varlıklarından sadece birini satsa borçlarını kapatır ve zengin bir kulüp olur. Amaç bu değerli varlıkları elden çıkarmadan borçların üstesinden gelmek. Bazı kulüplerin başkanları gibi silah ticareti yaparak, bazı kulüplerin başkan yardımcıları gibi vergi kaçırarak değil! Hepsinin tapusu bizde. Ama Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun yoldan çaldığı arsa gibi değil!

Buradan kıskançlık yapan fenerli arkadaşlara sesleniyorum. Bu bir yarış. kaybetmek de var kazanmak da. Haftanın 7 günü 24 saati kamp yapan Galatasaray futbolcuları bu başarıyı fazlasıyla hak etmiştir. Herşey parayla olmaz. herşey para ile olsaydı Real Madrid her sene şampiyonlar Ligi şampiyonu olurdu. Herşey parayla olsaydı Fener burada Chelsea'yi yenemezdi. Aynen Galatasaray Uefa şampiyonu olamazdı... Eğer şikeden bahsedilecekse incelenmesi gereken ilk kulüp Fenerbahçe ve Sivasspor'dur. Acaba Aziz Yıldırım'ın Sivas'ın Galatasaray maçı öncesi Sivasspor'lu yöneticilerle görüşmesinin sebebi neydi? Eğer Galatasaray "bileğinin hakkıyla" o maçı kazanamasaydı bunun hsesabını kim verecekti?

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Takımlarının bayraklarını ters açan taraftar grubunun kurmuş olduğu site neyi doğru yapabilir?

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Konu tartışma boyutuna girmiştir.. Burası tartışma ortamı değildir. Herhangi bir sorununuz ya da şikayetiniz varsa durumu yöneticilere bildiriniz...

KİLİT!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...