Doğukanxrt
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 4
Şimdiden tşk
Ben de başka ürüne bakmayın derim ; Tulpar T7 V19.7 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster NotebookŞimdiden tşk
SSD ya da HDD eklerseniz 13K oluyor.Ben de başka ürüne bakmayın derim ; Tulpar T7 V19.7 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
Neden HP Omen değil de bu?
Omen'in i7'li versiyonu çok pahalı şu an. Omen yazılım tarafından biraz daha iyi olsa da Lenovo'da kasa, panel ve soğutma yapısı ile Omen'e oldukça yakın. Ayrıca 4800H oyun haricinde genel olarak bir tık daha güçlü bir işlemci.Neden HP Omen değil de bu?
Peki Monsterin 2070 modelinde durumlar ne olur peki? Yani kalite farkı tartışılır ama 2070 çok daha güçlüdür yani.Omen'in i7'li versiyonu çok pahalı şu an. Omen yazılım tarafından biraz daha iyi olsa da Lenovo'da kasa, panel ve soğutma yapısı ile Omen'e oldukça yakın. Ayrıca 4800H oyun haricinde genel olarak bir tık daha güçlü bir işlemci.
Çok uzun zamandır laptop kullanan birisi olarak şunu diyebilirim, bir noktada kasa kalitesi ve yazılım desteği donanımların önüne geçiyor. Ben Monster'ın kasalarını çok kaba buluyorum. Sistemde throttle olmasa da ısınıyor. Kasa kalitesi pek hoşuma gitmiyor. 17.3" ürünü 2.5 kg, 15.6" ürünü 2kg yapıyor tamam taşınabilir ama bunlar oyuncu bilgisayarı. Ana odak taşınmadan ziyade sağlamlık olmalı. Benim elimdeki Omen 15" olmasına rağmen 2.4 kg ağırlığında. Kasaya dokunduğu an o kaliteyi direkt anlıyorsun. Kullanılan materyal farkını buradan anlayabilirsin. Zaten bir yerlerden tasarruf etmek zorundalar illaki. Bu da genelde panel, klavye ve kasa kalitesinden oluyor. Servisi iyi ona bir şey diyemem. 12.5K param olsun yine gidip attığın Monster'ı dediğim sebeplerden dolayı almam. Yazılım desen çok detaylı değil. Ben Omen Command Center ile işlemciye undervolt bile yapabiliyorum.Peki Monsterin 2070 modelinde durumlar ne olur peki? Yani kalite farkı tartışılır ama 2070 çok daha güçlüdür yani.
Yani daha önce 1 aylık kullandım. Yani kalite hissi biraz da kişisel bir mesele. Benim oldukça hoşuma gidiyor. Yani kullananlardan da pek kötü yorum yok.Çok uzun zamandır laptop kullanan birisi olarak şunu diyebilirim, bir noktada kasa kalitesi ve yazılım desteği donanımların önüne geçiyor. Ben Monster'ın kasalarını çok kaba buluyorum. Sistemde throttle olmasa da ısınıyor. Kasa kalitesi pek hoşuma gitmiyor. 17.3" ürünü 2.5 kg, 15.6" ürünü 2kg yapıyor tamam taşınabilir ama bunlar oyuncu bilgisayarı. Ana odak taşınmadan ziyade sağlamlık olmalı. Benim elimdeki Omen 15" olmasına rağmen 2.4 kg ağırlığında. Kasaya dokunduğu an o kaliteyi direkt anlıyorsun. Kullanılan materyal farkını buradan anlayabilirsin. Zaten bir yerlerden tasarruf etmek zorundalar illaki. Bu da genelde panel, klavye ve kasa kalitesinden oluyor. Servisi iyi ona bir şey diyemem. 12.5K param olsun yine gidip attığın Monster'ı dediğim sebeplerden dolayı almam. Yazılım desen çok detaylı değil. Ben Omen Command Center ile işlemciye undervolt bile yapabiliyorum.
Tabi siz daha uzun süre kullandınız. Sizin deneyimleriniz daha verimli olur. Ama yani benim hoşuma gidiyor.Çok uzun zamandır laptop kullanan birisi olarak şunu diyebilirim, bir noktada kasa kalitesi ve yazılım desteği donanımların önüne geçiyor. Ben Monster'ın kasalarını çok kaba buluyorum. Sistemde throttle olmasa da ısınıyor. Kasa kalitesi pek hoşuma gitmiyor. 17.3" ürünü 2.5 kg, 15.6" ürünü 2kg yapıyor tamam taşınabilir ama bunlar oyuncu bilgisayarı. Ana odak taşınmadan ziyade sağlamlık olmalı. Benim elimdeki Omen 15" olmasına rağmen 2.4 kg ağırlığında. Kasaya dokunduğu an o kaliteyi direkt anlıyorsun. Kullanılan materyal farkını buradan anlayabilirsin. Zaten bir yerlerden tasarruf etmek zorundalar illaki. Bu da genelde panel, klavye ve kasa kalitesinden oluyor. Servisi iyi ona bir şey diyemem. 12.5K param olsun yine gidip attığın Monster'ı dediğim sebeplerden dolayı almam. Yazılım desen çok detaylı değil. Ben Omen Command Center ile işlemciye undervolt bile yapabiliyorum.
Kişisel bir meseleden ziyade Monster'da fazla sorun olmasının ana sebebi kasa. Menteşe sıkıntısı vs. çok oluyor. Tabi ki Tulpar kasalarını Abra kasaları ile kıyaslamak yanlış ama vaktin olursa git MediaMarkt'a, attığım Lenovo Legion'un kasasına bir dokun o zaman farkı anlarsın. Ek olarak, mekanik klavye ve laptop ikilisi hiç olmayacak bir ikili. Sırf RTX 2070 için Monster almam yani. 4800H ile 10870H performans olarak aynı kalibre işlemciler zaten. 4800H daha az ısınıyor ama.Yani daha önce 1 aylık kullandım. Yani kalite hissi biraz da kişisel bir mesele. Benim oldukça hoşuma gidiyor. Yani kullananlardan da pek kötü yorum yok.
Yani birşey diyemem. Uzun süreliğine güncel bir laptop kullanmak nasip olmadı bana. Ama yine de uygun bir model çıkmaz ise ben Monster alırdım sanırım. Ama yine de sizin yorumlarınız da değerli.Kişisel bir meseleden ziyade Monster'da fazla sorun olmasının ana sebebi kasa. Menteşe sıkıntısı vs. çok oluyor. Tabi ki Tulpar kasalarını Abra kasaları ile kıyaslamak yanlış ama vaktin olursa git MediaMarkt'a, attığım Lenovo Legion'un kasasına bir dokun o zaman farkı anlarsın. Ek olarak, mekanik klavye ve laptop ikilisi hiç olmayacak bir ikili. Sırf RTX 2070 için Monster almam yani. 4800H ile 10870H performans olarak aynı kalibre işlemciler zaten. 4800H daha az ısınıyor ama.
Evet zaman zaman piyasa tıkanıyor. Uygun model olmazsa alınabilir Monster. Mesela yukarıdaki Dell G5'i alana kadar Monster alırım. Çünkü kasası Omen veya Legion kadar iyi değil. Soğutma da öyle. Omen ve Legion rakibi G7 modeli zaten ancak o da bizim ülkeye gelmiyor. O yüzden gidip Monster alabilirsin onun yerine. O performans farkına, o zaman değer işte. Ancak Legion bu fiyatlardayken Monster bence alınmaz.Yani birşey diyemem. Uzun süreliğine güncel bir laptop kullanmak nasip olmadı bana. Ama yine de uygun bir model çıkmaz ise ben Monster alırdım sanırım. Ama yine de sizin yorumlarınız da değerli.