128 GB SSD mi 240 GB SSD mi YARDIM

fixedzero0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni Toplama Pc için ssd alcam. Windows'u ve Büyük oyunları ssd'nin içine kurmayı düşünüyorum. 128 GB yeterli olurmu yoksa 240 Gb mı almalıyım?

SSD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
240GB ile başlamak daha isabetli olur. 120GB maalesef hiç yetmiyor gibi.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
windows kurulumu yaklaşık 20 gb alan kaplıyor. Yani sana 100 gb alan kalacak. yükleyeceğin oyunların boyutlarını hesaplayıp seçimini yapabilirsin. Maddi sıkıntın olmayacaksa elbette 240 gb almanı tavsiye ederim

fixedzero0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir kez alcam zaten ozaman almışken 240 alayım

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Oyunları SSD ye yüklemenin anlamı yok ki. FPS faark etmiyor. Sadece loadingler daha hızlı doluyor. O loadinglerin hızlı dolması seni rahatsız ediyorsa paranda varsa 240 gb al. Yoksa 120 yeter kanaatindeyim.

derindeniz907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
120 de alsan 240 da alsan Laptoplarda kullandığın harddiski cd-DVD rider kısmına güzelce monte ediyorlar onuda kullanıyorsun. depolama da sınıtı çekmezsin. ama bende ileride alacağım düşündüklerim direk 240 ve üstü pc herşeyim :)

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Yeni Toplama Pc için ssd alcam. Windows'u ve Büyük oyunları ssd'nin içine kurmayı düşünüyorum. 128 GB yeterli olurmu yoksa 240 Gb mı almalıyım?

oyunlarda işin içine girince 240gb ssd daha iyi olacaktır bence birkaç tanesini kur :D
diğerleri HDDye

:O konu hortlamiş ama yinede cevap vermek istedim bu konuyu gören olursa bilsinki sonda cevabı verilmiş :D

oguzhan ozen

Asistan
Reaksiyon puanı
33

240gb tabiki de daha iyi olur ama maddi açıdan da düşünecek olursan ve bilgisayarı depolama anlamında da çok kullanıyorsan işletim sistemi ve oyunlar yazılımlar için 128gb ssd depolama içinde 1tb normal takman en mantıklısı olacaktır. :)

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
240gb tabiki de daha iyi olur ama maddi açıdan da düşünecek olursan ve bilgisayarı depolama anlamında da çok kullanıyorsan işletim sistemi ve oyunlar yazılımlar için 128gb ssd depolama içinde 1tb normal takman en mantıklısı olacaktır. :)

Günümüz oyunları oldukça yer kaplıyor GTA5 bile 62GBBoyutunda windowsda programlardır v.s desek iyice şişecek

oguzhan ozen

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Günümüz oyunları oldukça yer kaplıyor GTA5 bile 62GBBoyutunda windowsda programlardır v.s desek iyice şişecek

Ben arkadaşa ihtiyaç boyutunda gerekli bilgiyi verdiğime inanıyorum depolama için harici 1tb disk kullanırsa sadece yazılım ve işletim sistemi için ssd kullacaktır. Hem depolamaya daha çok yer kalır hemde ssd kullanıcın ihtiyacına göre alınması gereken bir şey arkadaş kendisine gerektiği kadar büyük bir depolama alanı alacaktır.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Ben arkadaşa ihtiyaç boyutunda gerekli bilgiyi verdiğime inanıyorum depolama için harici 1tb disk kullanırsa sadece yazılım ve işletim sistemi için ssd kullacaktır. Hem depolamaya daha çok yer kalır hemde ssd kullanıcın ihtiyacına göre alınması gereken bir şey arkadaş kendisine gerektiği kadar büyük bir depolama alanı alacaktır.

Adam belliki oyun manyagı ve birçok oyun oynuyor 128 gb ssd den 110 gb si kullanıma açık ve gta mutlaka yüklemiştir birçok oyunda ssd tıkanacaktır ki ben de 240 gb önermekteyim. Konu baya eski . Büyük ihtimalle seçimini yapmıştır buradaki amacı oyunun hızlı açılıp loading ekranını geçmesidir

benim görüşüme göre 128 gb oldukça yanlış bir seçim. İleriye dönük hareket etmek gereklidir.

128 ile 240 araısnda pek fiyat farkı yok.

oguzhan ozen

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Adam belliki oyun manyagı ve birçok oyun oynuyor 128 gb ssd den 110 gb si kullanıma açık ve gta mutlaka yüklemiştir birçok oyunda ssd tıkanacaktır ki ben de 240 gb önermekteyim. Konu baya eski . Büyük ihtimalle seçimini yapmıştır buradaki amacı oyunun hızlı açılıp loading ekranını geçmesidir

benim görüşüme göre 128 gb oldukça yanlış bir seçim. İleriye dönük hareket etmek gereklidir.

128 ile 240 araısnda pek fiyat farkı yok.

Bize göre pek fiyat farkı olmayabilir ama arkadaşın elindeki bütçeyi bilmiyoruz ben kendi fikrimi makul şekilde sundum.