Soru 120 hz ekranı olan tablet neden oyunlarda 120 fps açmıyor?

taylanyeager

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunu düzletmek için root atmak veya kodları düzenlemek dışında bir uygulama falan var mı? FPS ve Hz aynı şey değil biliyorum ancak donanımsal olarak destekliyor cihazlar. (Matepad 11.5 ve Matepad Air) Air modelinde zaten 144 var 90 bile açmıyor PUBG veya benzeri oyunlarda. İki cihazda üst seviye işemciye sahip.

umut345261

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bunu düzletmek için root atmak veya kodları düzenlemek dışında bir uygulama falan var mı? FPS ve Hz aynı şey değil biliyorum ancak donanımsal olarak destekliyor cihazlar. (Matepad 11.5 ve Matepad Air) Air modelinde zaten 144 var 90 bile açmıyor PUBG veya benzeri oyunlarda. İki cihazda üst seviye işemciye sahip.
Merhaba 120hz ekranı olsa bile işlemci ve ram bakımından mümkün olmayabilir root ile belki olabilir her ne kadarda donanım olarak mümkün olsada gerek internet hızı gerek cihaz daki yüklerden dolayı 90 veya 144 fps alamaz uzun sözün kısası eğer sorun pubg için geçerli ise optimazyon sorunu var

Son düzenleme:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Fps - Saniye başına düşen kare. Bir saniye içerisinde ne kadar kare gösterileceğini işaretler. Filmlerde genelde 24 fps kullanılır, insan gözü bu kadarını görür diye.
Hz- Ekranın tazelenme hızı. Ekranda gösterilen öğenin ne derece hızlı değişeceğini gösterir. Tepkisellikle alakalı.

Alakasız kavramlar. Yüksek fps üretmek işlemcinin görevi, saniye başına ne kadar görüntü hesaplayabiliyorsa o kadar fps üretir. Araya bir işletim sistemi prosesi girse bile etkilenebilir. Ekran tazeleme hızı sabittir.

Ekranı 60 Hz olan bir makine 120 fps alabilir. Görüntünün değişiminde ufak tefek geciklemeler göze çarpsa da yine aynı akıcılık var olur.