'12 Dev Adam' da Hido yok!

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Hidayet Türkoğlu, 2012 yılındaki Avrupa Basketbol Şampiyonası için eleme grubunda yer alacak A Milli Takımı kadrosunda olmayacak. Ay-yıldızlılarda daha önce Kerem Tunçeri ve Ömer Onan da milli takımdan aflarını istemişti.

hido33_NHZ1S.jpg

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda yaprak dökümü sürüyor.

Kaptan Hidayet Türkoğlu, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde milli takımda yer almayacak. Milli takım menajeri Harun Erdenay, daha önce Kerem Tunçeri ve Ömer Onan'ın takımdan aflarını istediklerini belirtmişti.

Türkiye Basketbol Federasyonu, başantrenör Orhun Ene'nin yerine Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçlarında Bogdan Tanjevic'in görev almasına karar vermişti.

Bu arada A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası eleme grubu maçlarını Ağustos ve Eylül aylarında oynayacak. Elemelerde F grubu'nda yer alan milliler, bu grupta İtalya, Çek Cumhuriyeti, Belarus ve Portekiz ile mücadele edecek. İlk maçını 18 Ağustos'ta Belarus ile yapacak a milli takım, grup maçlarını 11 eylül'de Çek Cumhuriyeti ile yapacağı karşılaşmayla tamamlayacak.

Kaynak

Reaksiyon puanı
10,315
kerem tunçeri, ömer onan ve şimdi de hidayet türkoğlu,
anlamadım şimdi, neler oluyor?
bu adamların dertleri ne?

milli takımda oynamayı ilk reddeden mehmet okur olmuştu.
ve o günden bu yana gerek medya gerek halk nezdinde görünmeyen bir ambargo var bu oyuncu için.
artık bu ülkenin sporcusu değilmiş gibi bir muameleye maruz kaldı, iyi de oldu ama!

şimdi de bu üç oyuncu aynı yolu seçtiler.
para mı bu adamları milli duygularından yoksun bıraktı, yoksa başka bişey mi var acaba, bilemiyorum.
ama yaptıklarının çok ayıp olduğunu, eski sempati ve popülaritelerini aynı oranda devam ettiremeyeceklerini düşünüyorum.
bu halk bunu duyduğunda öyle kolay affedebileceğini pek zannetmem.

onların yerini birileri illa ki doldurur, dolduracaktır. ama bu millet de onların yaptığı bu vefasızlığı öyle kolay unutmayacak ve affetmeyecektir.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
hido ömer onan kerem tunçeri hepsi 30 yaş üstü oyuncular ve çok tempolu bi sezon geçirdiler. zaten milli takımda yeterince verimli olamazlardı. artık biraz gençleşmenin vakti bence de :)

Reaksiyon puanı
10,315
hido ömer onan kerem tunçeri hepsi 30 yaş üstü oyuncular ve çok tempolu bi sezon geçirdiler. zaten milli takımda yeterince verimli olamazlardı. artık biraz gençleşmenin vakti bence de

ya sakın yanlış anlaşılmasın ama, bişeyi merak ettim; bu hidayet ile mehmet okur'un boşnak kökenli olduklarını çok iyi biliyorum da, bu kerem ile ömer'i bilmiyorum. yo hayır, öyle ırkçılık falan yaptığımı zannetmeyin ama, gerçek bir türk çocuğu milli takımı artık yokum diyerek öyle kolay reddetmeye cesaret edemez. tamam yorgun olabilir, sakat olabilir ama, bu geçici haller bitince tekrar dönersin. hem öyle tavır koyar gibi milli takımı reddetmeği şahsen ben hazmedemedim. yaşlıysan ve faydalı olamayacaksan bunu antrenör değerlendirir, seni ya çağırmaz, yahut kenarda oturtur, bu ayrı konu, ama sen yokum dedin mi işler değişiyor işte.

bu avrupada normal olabilir, amerikada normal karşılanabilir; ama bizde...
koyar adama be!
bu bizim batılı milletlerle namus anlayışımızdaki farklılık gibi bişeydir.

bir batılının çocuğu savaşta öldü mü, kıyamet koparıyor adamlar, hükümetten hesap sorabiliyor.
bizdeyse tam tersine, oğlum şehit oldu diye gurur duyuyor, hatta ağlamayı bile bu sebeple ar eden insanımız vardır.

yahu bak konu nerden nerelere geldi, sahi ben niye bu kadar uzattım ki bu işi anlamıyorum! :)
galiba 30-40 yıl öncesinin türkiyesinde yaşamış olmak bu günleri anlayabilmemi zorlaştırıyor!
eh, yazdıklarımı da boşverin gitsin o zaman, bir hezeyan deyin, olsun bitsin.
yalnız bana modernlik, çağdaşlık dersleri vermeyin,
çünkü böyle kavramları anlayamayacak kadar köhne kafalı biri olduğumu zaten itiraf ediyorum! :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
[MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] düşüncelerini anlıyorum.Türkler olarak milli olaylarda çok duygusal bi milletiz bu özelliğimizi de çok seviyorum:) ama gençlere de yol açmayı bilmek gerek bence. hazır olmadıklarını hissediyorlarsa saygı duymak zorundayız fikirlerine. çünkü bugüne kadar hepsi ayyıldızlı formayı layıkıyla taşıdı:) artık yeni hidolar ömerler gelmeli :)

Reaksiyon puanı
10,315
@|SeYYaH| düşüncelerini anlıyorum.Türkler olarak milli olaylarda çok duygusal bi milletiz bu özelliğimizi de çok seviyorum:) ama gençlere de yol açmayı bilmek gerek bence. hazır olmadıklarını hissediyorlarsa saygı duymak zorundayız fikirlerine. çünkü bugüne kadar hepsi ayyıldızlı formayı layıkıyla taşıdı:) artık yeni hidolar ömerler gelmeli :)

haklısın abim, dedim ya, siz gençler bunu anlamakta zorlanmıyorsunuz bizim eski kafalılar gibi! :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
haklısın abim, dedim ya, siz gençler bunu anlamakta zorlanmıyorsunuz bizim eski kafalılar gibi! :)

eski kafalılık demeyelim. uzun zamandır yaşanmışlıklar, tecrübeler belli bi bakış açısı oluşturuyor insanda:) bu açı da kolay kolay değişmiyo. ilerde belki biz de neler neler düşünücez:)

komoon

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Nerede bırakması gerektiğini bilen gerçek yıldızlar farklı oluyor...
Artık gençlerin zamanı...
nere kökenli olduğunun bir önemi yok , bizim için Türk çocuğusun.. en az bizim kadar...
Bugüne kadar olan hizmetlerinden dolayı ve çekilmeyi bildiğin için teşekkürler...

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
adamlar milli takımı temelli bırakmamışlar. sadece bu turnuva için aflarını istemişler. manıklı sebepleri mutlaka vardır.

ömer onan zaten geçen sezon çok ağır bir sakatlık geçirdi. tam hazır değil. hidayet ve keremin de geçerli sebepleri vardır.

bence bu tavrı gösteren oyunculara kızmak, eleştirmek yerine destek olmalıyız.

kendilerini hazır hissetmiyorlar ise gelmesinler. sırf "milli takım davetine hayır dememek için" geleceklerse faydadan öte zarar verirler.

umarım bir gün futbolda da oyuncular, teknik heyet, medya ve -en önemlisi- halkımız bu anlayış seviyesine erişebilir.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
[MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] abi etnik kökenlerine inecek olursak iş içinden çıkılamayacak derecede karışır. 1071'de anadoluya girenlerin torunları ne kadar Türkiye sevdalısıysa iddia ediyorum ki anadoluya 1864te sürgünle gelen Çerkesler de, yaşadıkları zorluklar yüzünden balkanlardan anadoluya göçenler de, yüzyıllardır bu topraklarda benliklerini kaybetmeden yaşayan Kürtler de en az o kadar bu topraklara, bu millete sevdalıdır.

Mehmet Okur ve Hidayet için boşnak demissiniz. Hidayeti bilmiyorum ama Mehmet Çerkesdir. Milli takımdan ayrılmasında teknik ekiple tartışmaları etkili olmuştu. Bu olaydan sonra yıllardır milli takıma çağrılmadı.
Hidayet yoğun bi sezon geçirdi, Ömer sakatlıklardan dolayı bu sene pek forma şansı bulamadı. Bu haldeki oyuncular eğer takımda faydalı olabileceklerine inansalar direk olarak kampın yolunu tutarlar. sakatlıklarından dolayı dinlemek istemelerini milli mesele haline nasıl getirdiniz anlamadım ama sporun içinde bu meselelere girerken çok daha dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum.

Saygılar..

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
tamamen mantıklı karar verdıler bence yasları 30 u gectı genclere yer vermek ıcın yaptılar bunu dogru olanda bu meerak etmyin hidonunda yerını dolduracak adam var keremınde ömerınde yerı dolar altan ıyı oyuncular gelıyor furkan aldemır dogus balbay enes kanter izzet turk yılmaz gıbı bırcok oyuncu var

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
adamlar gelmek zorundami ya devletin bi vatandasi diye kole degiller ya isine gelmiyosa katilmaz. devletin vatanin kiralik bi daire olarak goruldugu bir donemde benim isime gelmiyosa ben olsam ben de katilmazdim :P
sonucta onlar da insan amele degiller. :D kendi tercihleri.

Reaksiyon puanı
10,315
sporun içinde bu meselelere girerken çok daha dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum.

arkadaşlar, ırkçılık benim kitabımda yazmaz. hayatta en büyük haksızlık olarak görürüm ırkçılığı. ne ki, haberi okuyunca o anlık içimde oluşan aksülamel bizi belli ki tepkilerinize yol açacak yorum yapma durumunda bıraktı. bunları yazdıktan sonra haklı olduğumu da asla savunmadım. duygusallıkla yazdığımı, eski kafalı olduğumu falan tedai ettiren samimi itirafta bulundum. insan her zaman akıl ve mantığıyla yazamıyor. ve bu biz insanlara has bir özelliktir, önemli olan burada hatalaysanız bunu farkedebilmenizdir. ki, bunu daha en başından itiraf etmiştim.