Soru 11400F RTX 3060 alınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan R3b0R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

R3b0R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selam, yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Bütçem 15.000 ₺ civarında. Ve şu bilgisayarı beğendim: Phantom 5T-11 - Game Garaj
Seçeneklerim arasında R5 5500 B550 RTX 3050 olan bir bilgisayar da var. Ancak ben bir bilene sormadan iş yapmak istemedim. Sizlere soruyorum: Bu sistemlerden birini ya da bütçeme uygun bir bilgisayar önerebilir misiniz?

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Biostar anakartları hiç sevmiyorum çok ısınıyor, site de değiştirmek için makul bir seçenek te sunmuyor. Resmen anakartı satmak için oluşturulmuş sistem gibi.
Alacaksan;
Ramleri Gskill RipjawsV yaparsan Perf. Düşmeden 146 tl fiyat düşer, bu farkla o psu yu değiştirebilirsin. Sistemdeki PSU yu çok önermem. Ramden ettiğin kar ile Thermaltake TR2 S 650W 80+ psu ya geçebilirsin.

R3b0R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Biostar anakartları hiç sevmiyorum çok ısınıyor, site de değiştirmek için makul bir seçenek te sunmuyor. Resmen anakartı satmak için oluşturulmuş sistem gibi.
Alacaksan;
Ramleri Gskill RipjawsV yaparsan Perf. Düşmeden 146 tl fiyat düşer, bu farkla o psu yu değiştirebilirsin. Sistemdeki PSU yu çok önermem. Ramden ettiğin kar ile Thermaltake TR2 S 650W 80+ psu ya geçebilirsin.
Peki bu sistemin dışında bana önerebileceğiniz bir sistem var mıdır?
İşlemcide sadece AMD veya İNTEL olacak diye bir düşüncem yok. Ancak ekran kartı RTX olursa sevinirim. Ve şu bilgisayarı da inceler misiniz? NVIDIA STUDIO-2/AMD Ryzen 5 5500/MSI GeForce RTX 3050 VENTUS 2X OC 8GB/16GB DDR4/500GB M.2 NVMe SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM

mychar276

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,221
Peki bu sistemin dışında bana önerebileceğiniz bir sistem var mıdır?
Şu an ekran kartlarını satmakta zorluk çekiyor şirketler. . Youtuberları takip et derim. Yakında bol bol stok eritme videoları göreceğimizi düşünüyorum. Parayı hazır tutup bu hazır sistemlerden alınabilir diye düşünüyorum. Bunun yanında yeni bir konu açıp, "bütçem bu kadar, pc almak istiyorum" dersen sana birçok öneri yapacaklardır.

R3b0R

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şu an ekran kartlarını satmakta zorluk çekiyor şirketler. . Youtuberları takip et derim. Yakında bol bol stok eritme videoları göreceğimizi düşünüyorum. Parayı hazır tutup bu hazır sistemlerden alınabilir diye düşünüyorum. Bunun yanında yeni bir konu açıp, "bütçem bu kadar, pc almak istiyorum" dersen sana birçok öneri yapacaklardır.
Teşekkür ederim.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,683
Yeni sistem önermeyeceğim ancak attığın sistem hakkında bir iki şey söyleyeyim. Anakart iyi değil. Değiştirmek istediğin zaman da en az 3k koyman gerek farklı seçenek bırakmamışlar. Ve ekran kartını 240TL farkla Palit yapmalısın tasarım ve airflow olarak daha iyi, ama performans konusunda fark var mı bilmiyorum.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Selam, yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Bütçem 15.000 ₺ civarında. Ve şu bilgisayarı beğendim: Phantom 5T-11 - Game Garaj
Seçeneklerim arasında R5 5500 B550 RTX 3050 olan bir bilgisayar da var. Ancak ben bir bilene sormadan iş yapmak istemedim. Sizlere soruyorum: Bu sistemlerden birini ya da bütçeme uygun bir bilgisayar önerebilir misiniz?

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Hayir. Fiyatini gram hak etmiyor.

Render alirim ve yayin acarim dersen:

Render almam yayinda acmayi dusunmuyorum dersen bu cok daha mantikli olur:

Bütçe arttırabilirseniz GPU'yu bununla değiştirmeniz çok daha iyi olacaktır:

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Hayir. Fiyatini gram hak etmiyor.

Render alirim ve yayin acarim dersen:

Render almam yayinda acmayi dusunmuyorum dersen bu cok daha mantikli olur:

Bütçe arttırabilirseniz GPU'yu bununla değiştirmeniz çok daha iyi olacaktır:
Benim attıklarım daha iyi. Tek tek almak yerine 200-300 TL bütçeyi arttırıp kurulmuş olarak alması daha iyi. Ve o Sinerji alınmaz.