11 Kızın 11'i de Hamile!

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Şanlıurfa'da, yaşları 14 ile 17 arasında değişen 11 kızdan birisi doğum yaparken, 10'unun da hamile olduğu ortaya çıktı. Doktorların şikayeti üzerine güvenlik güçlerince yapılan incelemede, kızların çocuk yaşta nikahsız olarak evlendirildikleri ortaya çıktı.
Tedavilerine başlanan kızların nikahsız olarak birlikte yaşadıkları saptanan ve gözaltına alınan kocaları ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Pazar günü, doğum sancıları tutan 17 yaşındaki P.Ç., yakınları tarafından otomobille Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğun Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste görevli doktorlar tarafından doğumhaneye alınan P.Ç., bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ancak doktorlar hastane kaydında 17 yaşında olduğunu anladıkları genç kızın durumunu güvenlik güçlerine bildirdi.
Bunun üzerine inceleme başlatan polis, ifadesine başvurduğu P.Ç.'nin bir yıl önce, akrabası olan 20 yaşındaki Uğur Ç. ile imam nikahı kıydıklarını ve birlikte yaşadığını saptadı. Genç kızın ifadesinin alınmasının ardından Yusufpaşa Mahallesi'ne giden polis, Uğur Ç'yi gözaltına alındı.
'KENDİ RIZAMIZ VE AİLELERİMİZİN ONAYIYLA'
Pazar ve pazartesi günü peş peşe hastaneye başvuran ve yaşları 14 ile 17 arasında değişen, B.M., H.Ç., S.M., Ş.Ç., T.B., Ş.Ç., Z.Ç., K.M., S.Ç. ve S.A'nın da hamile olduğu belirlendi. Muayenelerinin ardından doktorlar, yaşı küçük olan kızların durumuyla ilgili olarak polisi bilgilendirdi. Şikayet üzerine hastaneye gelen polislerin ifadesine başvurduğu 18 yaşından küçük kızlar, kendi rızaları ve ailelerinin onayıyla imam nikahlı olarak birliktelik yaşadıklarını söyledi.
Bunun üzerine harekete geçen polis, kentin değişik semtlerinde oturan ve çoğunluğu genç kızların akrabası olan Mahmut M. (24), Halil Ç. (29), Yılmaz M. (30), Yasin Ç. (26), Mahmut B. (24), Şiyar S. (25), İdris Ç. (18), Abdulvahap A. (25), Cumali M. (26) ve Cuma A.'yı (27) gözaltına aldı.
Poliste sorgulanan 11 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'reşit olmayanlarla cinsel ilişki kurmak' suçundan adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

http://www.haber3.com/11-kucuk-kizin-aci-kaderi-976621h.htm

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yuh diyorum başka bişey denmez! Bu nasıl birşey daha yaşlara bak..
Ne serbest bırakıyorsunuz kardeşim en büyük cezayı verin.

elmalisoda

Profesör
Reaksiyon puanı
23
14 yaşında hamile olmak.. vay be! ul*n 30 yaşına geldik daha evlenmeye korkuyoruz yazık bu çocuklara..

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Söyleyeceklerim mevcut ancak orucuz işte...

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şimdi gelde ülke adaletine güven. Adamları serbest bırakmışlar. Sadece YUH demek istiyorum!

Reaksiyon puanı
4
egitim vermemişiz.cahil bırakmışız o insanları.11 yasında kızlar hamilede kalır.evlendirilirde.insanlara egıtım verılmesse.bayanları bu devırde bıle yatmak için kullanılan mal gıbı gorürler.suç bizde adamlar ne yapsın.

medya faresi

Doçent
Reaksiyon puanı
0
para için kızlarını resmen satan baba sıfatlı yaratıklar, o küçük kızlarla olan pedofili yaratıklar... yazık ya cehalet işte ... sorsan müslüman bunlar ...

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Allah bilir okul yüzü görmemişlerdir...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
egitim vermemişiz.cahil bırakmışız o insanları.11 yasında kızlar hamilede kalır.evlendirilirde.insanlara egıtım verılmesse.bayanları bu devırde bıle yatmak için kullanılan mal gıbı gorürler.suç bizde adamlar ne yapsın.

Ne eğitimi Allah aşkına!!!

Bazı şeyler insanın içinde olur... Eğitimle falan alakası yoktur...

Bazı dağlı toplumlar vardır... Şehirlerden uzak, imkanlardan uzak, bilinen eğitimlerden uzak yaşarlar...

Ancak öyle bir kültürel birikime sahiptirler ki bilgili bir çok kişiyi şaşırtırlar... İnsan düşünmeden edemez dağ başında bu adamlar okumamış yazamamış bu kültüre bu bilince nasıl ulaşmış diye...

Yeminle diyorum ki bu adamları okutsan prof yapsan yine değişmezler... Genetik kodları hatalı bunların...

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
ben 24'ümdeyim daha ancak aklım kesiyoda evlenirim diyebiliyorum . Yazık çocuklara konuşma hakkı vermiyorlar ne acı aşk ne desen ne cevap verirler acaba :(

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yazık. vallahi çok yazık. serbest bırakılmaları ayrı bir yazık o kızlara ayrı bir yazık. asıl ceza bu kızların babaları kimse o ş...fsizlere kesilmeli. satılık eşya olarak görürmü bi insan evladını. çoğu da akraba evliliği. yazıklar olsun. allah belanızı versin...

Wolfintheparty

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Bazı dağlı toplumlar vardır... Şehirlerden uzak, imkanlardan uzak, bilinen eğitimlerden uzak yaşarlar...

Ancak öyle bir kültürel birikime sahiptirler ki bilgili bir çok kişiyi şaşırtırlar... İnsan düşünmeden edemez dağ başında bu adamlar okumamış yazamamış bu kültüre bu bilince nasıl ulaşmış diye...

Yeminle diyorum ki bu adamları okutsan prof yapsan yine değişmezler... Genetik kodları hatalı bunların...

bence çok önyargılı davranmışsın . o adamlar okuyup iş sahibi olsalardı para için çocuklarını satmazlardı belki de.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
bence çok önyargılı davranmışsın . o adamlar okuyup iş sahibi olsalardı para için çocuklarını satmazlardı belki de.

Para hikaye kardeşim...

Adamların zihniyeti hastalıklı...

kızı sandalyeye oturturlar ayağı yere değiyorsa evlendirirler...

Çünkü evlenmezse onlar için sürekli potansiyel namus tehlikesidir!!!

Bir an önce biriyle baş göz etsinler ki namusları tehlikeye girmesin!!!

Reaksiyon puanı
4

zaten sorun orada kurturel bırıkımle bırsey degısmez toplumlarda.11 yasında evlenen 27 yasındakı adamın kültürel birikimi.babasının da zamanında 15 yasında vlenmesınden oteye geçmez. yanı toplum egıtımsız .çevresınde gordugunu yapar.bu kişilerde egıtımsız çevresınden ,babasından gordugunu yapıyor.bu nu sadece egıtım degıstırır.11 yasında evlenen bır babanın çocugu egıtım almazssa oda aynısını yapar.kurturel bırıkım dıye bısey yoktur.ınsan oglunun çevresınden gorduklerını ornek olarak alması ve yapması vardır.ınsanı bu tur pis işlerden uzaklastıran egıtım,ve şehirlesmedir.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Okullarda Eğitim ve Öğretimden bahsedilir ancak verilen sadece öğretimdir...

Eğitim ailede ve toplumda gerçekleşir... Sen bir kişiye bir şeyler öğretebilirsin ama onu eğitmen için çocukluktan onu farklı bir toplum içine sokman gerekir...

Toplumu eğitmek ise atomu parçalamaktan daha zordur...

Bunun yanı sıra kendi düşüncemdir katılırsınız katılmazsınız...

İnsanoğlu biyolojik bir hayvandır ve hayvanlara baktığımız zaman aynı türün farklı özelliklere sahip cinsleri vardır... Bu yüzden bazı hayvan türlerinin bazı cinsleri değerlidir özeldir... bu özellikler onun genlerinden gelir...

bir narkotik köpeğini eğitirsen çok iyi bir narkotik köpeği olur...
bir sokak köpeğini eğitmeye çalışsan da sonuç fiyaskodur...

Ben insanlar arasında insan haklarına ulaşmada hiç bir ayrım yapmamakla beraber bazı halkların genetik olarak diğerlerinden kaliteli olduğuna inanlardanım...
Kaliteli olması eşit olmalarının önünde bir engel değildir. Her hak karşısında tüm insanlar eşit olmalıdır.

Ama dediğim gibi her erdemli davranışı her insandan beklemek onu eğitirsek düzelir diye düşünmek iyi niyetlilikten öteye gidemez...

bir insan bir hatayı hata olduğunu bildiği için yapmaz
bir insan da bulunduğu çevrenin baskısı yüzünden yapmaz ama içinde o hataya eğilim vardır

Senin eğitirsek şehirleştirirsek yaklaşımın ikinci kategoriye giriyor...
O adam şehirleşirse o hatayı çevre baskısından dolayı yapmaz!!!
Ancak fırsat olsa yapmaya meyillidir.

bazı insanların ise o hareketin hata olduğunu idrak etmesi için eğitilmeye ya da bir çevre baskısına ihtiyacı yoktur...

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
İnsanlık dışı... Bide ortada nikah diye bişey yok...

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
arkadaşlar bir toplumu töhmet altına soktuğunuzun farkındamısınız. lütfen eleştirilerinizde dikkatli olun. bu meselenin özü cehalettir. başka birşey değil. yıllarca süregelen bir anlayışın örnekleri bunlar.
siz haberin kahramanlarının yaşadığı yerden hareketle bir toplumu aşağılıyorsunuz. bence asıl vahim olan bu yaştaki kızcağızlarla evlenenlerin yaşlarına bakın, en az 10 yaş fark var. bu çocuklarla evlenen bu odunlar nasıl aynı evi paylaşabiliyorlar. ortak noktaları ne olabilir. daha hayatın ne olduğunu yeni öğrenmeye başlamış biri bu adama evlilik adına ne verebilir. evlilik sadece cinsellik midir. bunların birbirleriyle paylaşabilecekleri ne olabilir.
anlayış değişmeli, değiştirilmeli.
şunuda bilmenizi isterimki o coğrafyada yaşayan herkes aynı olacak diye bir kural yok....

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
cehaletten cok denetim ve cezanin olmamasi. yeri geldimi herkes musluman ama isine gelmedimi kimse allahi takmiyo :D sorun inanc yetersizligi hem allaha hem de insanliga . adalet sistemi zaten duzgun calismiyo niye ben uyucam digerleri elini kolunu sallaya sallaya gezicek diye de takmiyolar bence. sonra bazi dinci oldugunu iddia edenler tutturmuslar 9 yasinca ergen oluyomus cocuklar. belki oyledir de ayni kisiler islerine gelmedimi bu dediklerini yanlis da kabul edebiliyo. bence hepsini alip hapse atsinlar aileler dahil bu cocuklara cinsel istismar resmen. illa baskasinin cocugu mu olmasi gerekiyo bunun sapiklik ve suc sayilmasi icin. bu cocuklar zaten buyuyunce cou yoldan cikar bitane daha alir veya eskisini birakir kendibasina. bisuru cocuk yaparlar sonra aman bakamiyoz olaylari cikicak .

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
hala cahillik diz boyu inek parasına kızlarını başkalarına veriyor öküzler

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Yuh gerizekalı ... Geri beyinliler. Daha sayacak çok şey varda neyse.. Ayrıca bunun parayla pulla işle ügçle ilgisi yok. Zengini olanda aynı b*k u yapıyor töre adı altında beşik kertmesi adı altında fakir olanıda. Bu başla başına süre gelen bir cahillik.