1066 mhz dual kit ram support sorunu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan YmN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YmN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam, önümüzdeki hafta yeni bir pc toplamayı düşünüyorum,
işlemci olarak AMD Phenom II x4 940 am2+ modelini alıcam

anakart olarak; temin edebilirsem

DFI LanParty DK 790FXB-M2RSH

yada ikincil tercih olarak;

ASUSTEK M4A79 Deluxe 790FX 5200HT DDR2 1066MHz
ASUSTEK M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP AMD 790FX DDR2 16x

bunlardan birini seçicem,

4gb ddr2 1066 dual kit ram(2x2gb) ram almayı düşünüyorum, ancak asus anakartları incelerken ram support hakkında bir not dikkatimi çekti, aynen yazıyorum:
"Due to AMD CPU limitation, DDR2 1066 is supported by AM2+ / AM3 CPU for one DIMM per channel only."
türkçesi: "amd işlemci limitleri dolayısı ile, ddr2 1066 am2+/am3 işlemci tarafından yalnızca kanal başına 1 DIMM olarak desteklenir"

buna göre 1066mhz dual kit ram çalışmazmı? channel diye bahsettiği nedir tam olarak anlamadım, dual kit ramler anakart üzerinde aynı renk ram slotlarına takılarak kullanılıyor, bu renkler "channel" denilen kavramı temsil ediyorsa aynı kanala 2 tane 1066 mhz takmış olurum bunuda işlemci desteklemez, peki ayrı ayrı 2 tane(dual kit olmayan) 1066mhz ram alıp farklı renk slotlara taksam?

kısacası;
1-) bu anakartta 1066mhz dual kit ram çalışırmı?
2-) 1066mhz 2 adet ayrı ram çalışırmı?
3-) notta problemin"amd işlemci limitleri yüzünden" olduğu yazılı, öyleyse am2+ soketli bütün anakartlarda aynı durum olurmu?(mesela DFI da)

YmN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladığım kadarıyla bu anakart ve işlemciyle birlikte sadece dual kit olursa 2x 1066mhz ram çalıştırabiliyoruz, dual kit olmazsa ramler tek kanal çalışıyor, tek kanal çalışınca da kanal başına 1 1066mhz desteği olduğundan, anakart desteklemiyor... doğru anlamışmıyım?

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sanırım bellek kontrolcüsü ddr2 1066 desteklemeyen işlemciler için söylemiş.Phenom ve üzeri destekliyor.Bence asus a mail at oraya sor en doğru cevabı onlar verecektir.

tello

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende Gigabyte ın x48t-dq6 şuextreme anakartı var ve üzerinde 4 adet 1gb lık ddr3 1333 ram vardı geçenlerde biri bozuldu ancak anakart elimdeki 3 ram i takınca açılmıyor yada ayrı renklerde iki ram ı kullanıncada hatalı açılıyor velhasıl şunu fark ettim aynı renklerde çift ram kullanınca ya da her slotu teker teker tek ram ile açtığımda makina sorunsuz çalışıyor bu tecrube de bana şunu gösterdi. Öncelikle dual kanallı anakartlar için dual ram kullanmak gerekiyor 3 lediniz vakit açılmıyor. 2cisi ise aynı model aynı özellik ramleri alsanız dahi fsb uyumlarında problem çıkabiliyor onun içinse mutlaka kit olaraka alınmalı ramler. Bu nu tabi şu 1 hafta içinde edindiğim tecrube ile söyluyorum.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Senin Bu şekilde kullanman için anankartının soketi AM3 olmalı haliyle işlemcinde,sadece bu şekilde kullanabilirsin.