100hz karmaşası

balaban6162

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeni bir tv almaya karar verdim, daha doğusu bir yakınıma alıyoruz. Bende samsung var, telefondan monütörüme kadar hep samsung ve memnunum yine samsung olacak gibi ama samsunglar şuan biraz pahalı.

Gelelim asıl konumuza , 100hz karmaşası, 1 yıl öncesine kadar tvlerde 400hz 600hz 800hz rakamlarını duyoyorduk, bu rakamlar gerçek değildi tabi yazılımla ulaşılan rakamlardı, mesela 100hz olan hızı yazılımla 400 600 hz hızlarına çıkartıyorlardı bizim dilimizle knuşursak OC yapıyorlardı :) . tabi bunun faydası elbette oluyordu fakat gerçek bir 800hz değildi tv ler.

Şimdiki araştırmalara baktığımda tvlerin tamamına yakını 100hz olarak satılmakta, tabi hız artırmayı LG halen kullanmakta veya dieğr markadalar. Fakat Samsung şuanki modellerinde bunu pek kullanmamakta. Genelde 100hz olarak satmakta tv leri.

Yeni model tvlerde 32" 40" 42" boyutlarında 100hz tv alıp 3D de sıkıntı yaşayan var mı? Çünkü 3D için önerilen hz hızı, en az 200hz.

Birde neden artık 100hz olarak satılmakta neden yazılımla hız aşırtması yapılmamakta, gerekmi olmyor, yoksa yeni tv lerde 100hz artık yeterli mi?

Biraz tartışalım bu konuyu :)

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ben bu konuyu çok araştırdım. 100hz ile 700 hz arasında gözle görülür bir fark yok (karasal yayında)
fakat 100 hz lerde haraketli ve aksiyon sahnesi bol olan bir filmde görüntünün arkadan gelebileceğine dair yorumlar var fakat dediğim gibi dikkatle bakılmasa fark edilmez.
PS4 ve PS3 oyunlarında sorun çıkarıyormuş 100 hz

sonuç olarak ben LG aldım LGB670 modelini 700hz memnunum