100GB Kota 15 Günde nasıl BİTER!

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhaba! GEçen telefonuma kotanızın %80'i bitmiştir diye msaj geldi. (2gün önce) Şimdi ise %100 bitti diyor. Arkadaşlar ama böyle bir şey olması imkansız kota 100GB.YAni youtube'dan falan video izliyorum ama o kadar sık değil. Film izlemedim. Şarkı 5 tane 3mb'lık uyduruk şey indirdim. Ha War Thunder ve World of Tanks indirdim ama nasıl 80GB'a ulaşır ki? PS3'ten azcık GTA4 online oynuyorum ve evde 4 5 tane telefon tablet bağlı. Hepsini geçtim 2 günde nasıl kota 20GB doldu? Arkadaşlar lütfen yardımcı olun. Bu süperonline'dan kaynaklı bir problem olabilir mi? Kafayı yemek üzereyim!!!!
Dipnot: PC'ye virüs gibi bir şey girdi bir de hep sitelerin kenarlarında falan absürt reklamlar çıkıyor. Bundan da kaynaklanabilir mi?
*Kaçak kullanan biri yok net'i. :( :( :( Lütfen yardımcı olun!

sercancayir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşletim sisteminin güncellemesi varsa bunları indiriyorda olabilir.

''ctrl + alt + del'' yapıp ''görev yöneticisi''ni açın. ''Performans'' sekmesinin altından wifi-eternet kullanımına bakın.

Daha fazla detay için ''kaynak izleyicisini aç'' a tıklayıp, hangi uygulama interneti ne kadar kullanıyor diye bi göz atın.

Tabi bir de virüs taraması yapın..

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Normal, 4-5 telefon tablet bağlı diyorsun bunların video izlediğini düşünürsek ve PS4'de online takılıyorsan gayet normal. 100GB fazla abartılacak bir kota değil.

Falkir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O kota senin dediklerin ile dolmaz birsi veya birileri senin internetini kullanarak download yapıyor olma ihtimali yüksek yoksa virüs işi flan değil ps3 ps4 olsun sen oyunların zaten kurulumunu indirip onun üzerinden oynuyorsun sadece ufak tefek veri alımı olur online oyunlarda taş çatlasa 1 ayda 10 gb yaparsın acnak bu arada 100 gb 80 ile 100 film arasında değişirki bu kadar filmi 1 ayda zaman bulup izlemek biraz zor sen en iyisi ağ şifresini tekrar gözden geçir

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Şifreni değitir biri çaktırmadan fişliyo olabilir :)
100Gb çokta abartılacak bi kota değil ama senin yaptıklarına dolmaz gibime geliyo şifreni değiştir sonra kullanıma bak yine aynı oranda kullanım oluyorsa farklı bir problem var demekki

TheOne12

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şifreni değiştir birisi senden kullanıyor olabilir.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
100 Gb kotayı 1 günde dolduruyorum ben. Bir kaçtane tablet bağlı ve online oyun oynuyorsun. Tabletten film izlenmişse birde dolması normaldir. 100 Gb öyle abartılacak bir miktar değil.

İOS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
upload kotasına dikkat superonline uploadlarıda sayıyor

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bende de aynı sorun olmuştu, bi de baktım upload kotam bitmiş. Bilgisayarında virüs var %100. Format atınca bilgisayarıma düzelmişti.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Deepfreze kullanan bilgisayarda güncellemeler açık ise veya torrent tarzı indirme programları o zaman her kapatıp açılışta aynı şeyi tekrar tekrar boş yere indirme durumu oluyor bunada dikkat etmekde fayda var

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ya arkadaşlar virüs işi değil diyorsunuz da pc durduğu yerde google chromedan faln 3 sekme açıyor reklamlar çıkıyor. Torrent indirmiştim bir kez ondan bulaştı herhalde. Sekmeleri kapatıyorum 2mdakika slnra tine 3 sekme açılıyor. Yani durdukvyerde internet açılıyor. Bununla alakalı olamaz mı? Ve donanımhaberde falan birisicde benle aynı problemi yaşıyordu.vona da % 80 bitti denilip ertesi gün tamamen bitti denilmiş. Firmanın falan oyunu olabilir mi?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bende de aynı sorun olmuştu, bi de baktım upload kotam bitmiş. Bilgisayarında virüs var %100. Format atınca bilgisayarıma düzelmişti.
Format mı atayım yani? Çözülür mü?

Bu arada superonline'da şifre nasıl değiştirilir? Araştırdım ama bulamadım. :(

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Ya arkadaşlar virüs işi değil diyorsunuz da pc durduğu yerde google chromedan faln 3 sekme açıyor reklamlar çıkıyor. Torrent indirmiştim bir kez ondan bulaştı herhalde. Sekmeleri kapatıyorum 2mdakika slnra tine 3 sekme açılıyor. Yani durdukvyerde internet açılıyor. Bununla alakalı olamaz mı? Ve donanımhaberde falan birisicde benle aynı problemi yaşıyordu.vona da % 80 bitti denilip ertesi gün tamamen bitti denilmiş. Firmanın falan oyunu olabilir mi?

modemin wifi şifresini değiştir pcyi anti-virüsle tarat olmadı bas formatı.

sithicus

Asistan
Reaksiyon puanı
1

modem wireless(kablosuz) şifreni değiştir demek istemişler

sercancayir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok yani kardeş şifreni değiştir ile demek istedikleri senin internet sağlayıcın superonline ile alakalı değil.

Modeminle alakalı senin kendi donanımınla.

En basiti modemin kutusunda cd, kitapçık vb. falan varsa ordan ayarlarını değiştir.

Olmadı;

Ağ ve paylaşım merkezine gir. İnternetin üzerine tıkla. (wifi yada eternet ne kullanıyorsan)

Tıklayınca açılan sekmeden Ayrıntılar de.

IPv4 Varsayılan Ağ Geçidi: 192.168.0.1
IPv4 DHCP Sunucusu: 192.168.0.1

bu satırlar karşısında yazan numarandan oluşan adresi, internet tarayıcında adres çubuğuna yapıştır ve modemin arayüzüne gir.

Arayüz şifresini değiştirmediysen modemin marka ve modeline göre değişiklik gösterir. Genelde ya şifre olmaz hiç ya da password olur.

Kitapçıktan ve modemin intenet sitesinden öğrenebilirsin. Eğer bilgiler ışığında giriş yapamazssan birisi bunu farkedip modem arayüz şifreni değiştirmiş olabilir. (şifreyi almış olması lazım daha öncesinde)

Modemi restle ve tekrar kurulum yap.

Modemin marka ve modelini google'dan arayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsin.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278

Şifre değiştirmeyi bilmiyorsan Süperonlineyi ara modemimdeki wifi şifresini değiştirmek istiyoruım ama nasıl yapacağım biliyorum dersen, istediğin şifreyi onlara söyle onlar 1 dk sürmeden kendileri değiştirebiliyor,

prodirect

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"evde 4 5 tane telefon tablet bağlı" 15 günde 100 gb bitmesi normal bence. bende pc + telefon var 50 gb 9 günde bitti ama hergün birşeyler muhakkak iniyor ya da film dzi izleniyor.

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Üç seçenek var.
1.Ağ şifresini birisi kullanıyor
2.Upload'ta kotayı dolduruyor bazen
3.Arka planda torrent benzeri uygulamalar

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Modemin klavuzunu bul orda modemin arayüzüne ulaşmak için gerekli bilgiler var. Şifreni değişirsin. Sonra da bi format çektin mi bilgisayarına mis gibi olur.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
"evde 4 5 tane telefon tablet bağlı" 15 günde 100 gb bitmesi normal bence. bende pc + telefon var 50 gb 9 günde bitti ama hergün birşeyler muhakkak iniyor ya da film dzi izleniyor.
film dizinin adı bile geçmiyor bizde. :/

Atakan GM 16GB

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Turkcellin çakallığı o bendede kota bol derken biraz gezeyim diyom internette ne video izliyom ne oyun indiriyom nede başka birşey sadece araştırma yapmakla kotan bitti diyor Vınn yani wi-fi sı vs yok bi ben kullanıyom Turkcell çok kazıkcı