1000 - 1500 TL arası laptop

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar

min. 1000 TL

max. 1500 TL

fiyat aralığında laptop almak istiyorum önerilerinizi bekliyorum.

Not : Oyun ağırlıklı ve 3D boyutlu çizimler için kullancam (SolidWorks , Autocad)

Not2: Suanki kullandığım laptop casper nirvana TW7 serisi laptop aslında güzel ama sorunlu bir seriymiş ve anakartı yandı her hafta 20 tl vererek yaptırıyorum ve sıkıcı duruma geldi :angry: Böyle teknik sorunları olmayan laptoplar önerirseniz minntar kalırım :mrgreen:

Not 3 : PC gerektiğinde 24 saat acık kalması gerekcek altına fan alıcam onun desteği ile bunuda göz önüne alalım arkadaşlar yanma falan olmasan pc de daha ilk aydan :turned:

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
78228661.png

packard bell 1,170 tl

http://www.bimeks.com.tr/urun/117675/packard-bell-tm81-sb-005tk-siyah-.aspx

dostum resimde gordugun gibi gerçek 4 çekirdek işlemci.i5 ler gibi 2 gerçek 2 sanal değil.ram performası winodowstan 7.2 alıyo gayet başarılı.ekran kartı ati 5650 alabileceğin laptop için en performasnlı erkan kartlarından biri açamadıgı oyun yok craysis 2 full ayar oynarsın.amd işlemci,ati ekran kartı ve ram kombinasyonu nescafe 3 u bi arada gibi :) ısınma açısından intele gore 3-4 derece fazla oda şu şekilde intelde ilk çekirdek 55 derece diyelim 2. çekirdek 43 derecede bunda ise tum çekirdekler 47 derecede bu olay işin teknik detayı ama sonuç olarak ne takılma nede donma sorunu yok sistem yuk altında saatlerce rahatça çalışıyo.fan sesi rahatsız edici değil bundan once hp g6 1020 et kullanıyodum bunun yanında ucak motoru gibiydi sesi ayrıca çok çabuk ısnıyodu:(packerd bell marka olarak ilk başta çok terettudlu yaklaştım aklımda tek marka sony vardı hem isim hem kalite olarak ama bu urunde beklentilerimin üzerinde oldu açıkçası.kasası sade guzel bence.fiyat performans olarak 10 numaro.1.500 butcen var madem bu laptopı alırsan bide ssd hardidisk taktır tam butcenı aşmamış olursun ayrıca uçuk bi makinan olur :) autocad vs bu tip uygulamlarda sorunsuz düzgün ve hızlı bi şekilde çalışacagına inanıyorum.

Castielo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler dostum ilgin için packard bell bende takip ediyorum aslında alma niyetimde var ama başımda abim var :) pc ye ayda 1 2 kez oturuyo ama bell tanımayan isim oldugu için istemiyor anlam veremedim teknocarsıda HP pavilion g6 serisini önerdiler 6 gb ram i5-480 işlemci 320 gb hdd 2 gb ATI hd6470 1300 tl dediler. özellikler hoşuma gitti ama aklıma takılan bir sorun var birincisii

- hp sorunlu bir marka diye okudum çoğu yerde.

- bu zamana kadar geforce den başka ekran kartı kullanmadım geçen gün bir pc ci laptopta ATI daha iyi dedi bu söyledigim ATI ekran kartımı daha iyi 2 gb olarak 1 gb ı ayrılmış bellek ayrıca. yoksa geforce 1 gb güzel bi ekran kartlı laptop mu bakayım ?

ayrıca laptopta cizim için num lk tuşları olması gerekiyor bu hp de yok sanırım :bored:

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
dostum packerd bell turkıyede bilindik bi marka değil doğru ama abd ve avrupa ulkelerinde baya tutulan bi markaymış bende bilmiyodum ama forumlardan araştırarark gordum.

ati 6470 ekran kartı içinse sunu soleyebilirim:
http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6470M.43075.0.html

64 bit veriyolu var
ati5650 nin ise 128 bit veriyolu var.

teste sokarsan iki kartıda biri doğan biri bmw m5 serisi gibi olacaktır buna emin ol :)

hp de teknik destek iyi fakat urunler fason kasa kalitesi kotu ısınma sorunu var genel olarak aşamadılar daha pişman olma sonra derim karar senin.

fiprovet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bence git asus al derim ben 9 ay önce asus k52j core i5 4 gb ram 4 çekirdek işlemci 1gb nvidia gforce 310m ekran kartı var ısınma sorununa hiç rastlamadım ayrıca çift fan var bendekinde ama ekran kartı kullanacağın şeyler için yeterli değil o yüzden sen ASUS N serilerini incele daha iyi onlar fiyatlarıda senin bütçene uyar büyük bir ihtimalle

---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:34 ----------

teşekkürler dostum ilgin için packard bell bende takip ediyorum aslında alma niyetimde var ama başımda abim var :) pc ye ayda 1 2 kez oturuyo ama bell tanımayan isim oldugu için istemiyor anlam veremedim teknocarsıda HP pavilion g6 serisini önerdiler 6 gb ram i5-480 işlemci 320 gb hdd 2 gb ATI hd6470 1300 tl dediler. özellikler hoşuma gitti ama aklıma takılan bir sorun var birincisii

- hp sorunlu bir marka diye okudum çoğu yerde.

- bu zamana kadar geforce den başka ekran kartı kullanmadım geçen gün bir pc ci laptopta ATI daha iyi dedi bu söyledigim ATI ekran kartımı daha iyi 2 gb olarak 1 gb ı ayrılmış bellek ayrıca. yoksa geforce 1 gb güzel bi ekran kartlı laptop mu bakayım ?

ayrıca laptopta cizim için num lk tuşları olması gerekiyor bu hp de yok sanırım :bored:
aynen hocam ya geçen arkadaş aldı hp pavilion serisinde 6 gb ram core i5 işlemcili ekran kartıda dıreck 11 destekli ama bi pes 2011 yükledik fan maşallah coştu :D

RqcTR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Casper Nirvana'yı önerebilirim.
Belirttiğiniz fiyat aralığında i3 işlemcili, başarılı modeller mevcut.