Yardım %100 ile yatıp %37 ile kalkmak

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta da belirttiğim gibi gece 01.00 de yattım, şarjım %100'dü. 05.20'de kalkığım da sarjımın %37 olduğunu görünce kısmen şok geçirdim.
Pil sağlığım şu anda %97. Apple'dan orjinal pil taktıralı 2 ay falan oldu. Telefon 64gb'lık model, 53.5'luk kısmı dolu.
Sizce bu durumun kaynağı nedir ?
Cidden artık şu batarya durumundan dolayı 6 senelik telefonu duvara vurup kırasım geliyor bazen.
Bu arada telefon 6S...

salih47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Telefonun işlemcisi artık düzgün çalışmıyor ve pili sömürüyor olabilir. Kendine gelmesi için sıfırlamayı deneyebilirsin ve pilin gece bitmemesi için hücresel veri, wifi, ve konumu kapatmanı önerebilirim.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta da belirttiğim gibi gece 01.00 de yattım, şarjım %100'dü. 05.20'de kalkığım da sarjımın %37 olduğunu görünce kısmen şok geçirdim.
Pil sağlığım şu anda %97. Apple'dan orjinal pil taktıralı 2 ay falan oldu. Telefon 64gb'lık model, 53.5'luk kısmı dolu.
Sizce bu durumun kaynağı nedir ?
Cidden artık şu batarya durumundan dolayı 6 senelik telefonu duvara vurup kırasım geliyor bazen.
Bu arada telefon 6S...
Yedek alıp İtunesdan Dfu mod ile sıfırla derim.Senin yerinde olsam orjinal batarya yerine Deji batarya alırdım.6s zaten batarya konusunda sıkıntılı bir cihaz.Deji batarya ile 5-5,5 saat kullanım alma şansın olurdu.

salihaktan_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
543
Telefonun işlemcisi artık düzgün çalışmıyor ve pili sömürüyor olabilir. Kendine gelmesi için sıfırlamayı deneyebilirsin ve pilin gece bitmemesi için hücresel veri, wifi, ve konumu kapatmanı önerebilirim.

WarpedSplash

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
bende se 2016 var bataryayı değiştireli bir sene oldu şuan pil sağlığı %92 fena gitmiyor gece wifiyi kapatıyorum %3 düşüş oluyor maksimum

Hasan_Yilmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İlk önce wifi / arka pialan uygulamaları /gereksiz dosyalar vb. silmenizi kapatmanızı öneririm.
Eğer gene aynı ise telefonunuzu sıfırlayın.
En son çare batarya değiştirin. Genel de batarya kaynaklı olmaktadır.Bataryayı düzensiz şarj etme , jarjdayken telefonla oynamak bataryanın ömrünü düşürmektedir.

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
İlk önce wifi / arka pialan uygulamaları /gereksiz dosyalar vb. silmenizi kapatmanızı öneririm.
Eğer gene aynı ise telefonunuzu sıfırlayın.
En son çare batarya değiştirin. Genel de batarya kaynaklı olmaktadır.Bataryayı düzensiz şarj etme , jarjdayken telefonla oynamak bataryanın ömrünü düşürmektedir.

Bataryanın ömrünü onların düşürdüğünü bende biliyorum fakat Daha yeni değiştirdim bataryayı ve şu anda tekrardan baktığımda %94 gösteriyor.
Wifi hiç açık değil, evde de kullanmıyorum,
Arka planda hiç açık uygulama bırakmam,
Gereksiz dosya dediğin 30-40 tane uygulama var zaten.

WarpedSplash

Öğrenci
Reaksiyon puanı
43
Bataryanın ömrünü onların düşürdüğünü bende biliyorum fakat Daha yeni değiştirdim bataryayı ve şu anda tekrardan baktığımda %94 gösteriyor.
Wifi hiç açık değil, evde de kullanmıyorum,
Arka planda hiç açık uygulama bırakmam,
Gereksiz dosya dediğin 30-40 tane uygulama var zaten.
Yazılım güncelse bi yedeğinizi alıp sıfırlayın hocam