100-200 Metre uzaktaki wireless'i alabilmek için Wifi USB Adapter ? [ÇÖZÜLDÜ]

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Merhaba arkadaşlar..

150 yada ortalama 200m uzaklıktaki bir modeme wifi ile bağlanmam gerek(arada apartmanlar ..vs var). Bunun içinde iyi bir usb wifi adapter gerekiyor.

Önerebileceğiniz alabileceğim bir site yada marka varmıdır/nelerdir ?

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşım. Bizim Fabrikada Antenle Yaptılar O İşi. Arasındaki Mesafe Baya Uzun. Rahat 1 - 2 KM Vardır. Nasıl Yaptılar Hiç Bi Fikrim Yok :)

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Arkadaşım. Bizim Fabrikada Antenle Yaptılar O İşi. Arasındaki Mesafe Baya Uzun. Rahat 1 - 2 KM Vardır. Nasıl Yaptılar Hiç Bi Fikrim Yok :)

Nasıl bi anten kullandılar acaba . Çünkü bende duydum 1km alabilen usb wifi adapter ama nasıl temin edecem onlardan hiç bilmiyorum.

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Nasıl bi anten kullandılar acaba . Çünkü bende duydum 1km alabilen usb wifi adapter ama nasıl temin edecem onlardan hiç bilmiyorum.

Kardeşim. Ben Akşam Öğreneyim. Öğrendikten Sonra Sabah Sana Söylerim Olur Mu ?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Kardeşim. Ben Akşam Öğreneyim. Öğrendikten Sonra Sabah Sana Söylerim Olur Mu ?

Teşekkür ederim kardeşim . Maliyetini falanda öğrenebilirsen çok iyi olur..

Diğer paylaşan arkadaşların ürünlere baktımda aralarında kullandığınız falan varmı arkadaşlar ? Çünkü birine alıcam ben . Sonra çekmezsse mahçup düşmeyelim

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Kesin birşey diyemem. Ben tplink kullanıyorum masaüstü bilgisayarda. Güçlü bir antene ihtiyacım olsaydı Dark alırdım.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=74155]muratveb[/MENTION]:

yayınına erişmek istediğin verici 200m yayın yapabiliyor mu?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
peki tam olarak nasıl kullanılmakta evdeki ttnet modemime nasıl bağlarım ?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
@muratveb:

yayınına erişmek istediğin verici 200m yayın yapabiliyor mu?

Modem D-Link DSL-2600U . Destekliyormu bilmiyorum ama zaten bu yüzden böyle bir anten almak istiyorum . Yani 200 metre ötemdeki masaüstü bilgisayar benim modeme bağlanabilsin istiyorum.

Aslında @acer arkadaşın paylaştığı ikinci wifi alıcısı hem fiyat olarak uygun hemde 1km diyor. Gerçekten 1 km ötedeki yayını alabiliyor mu ? (1km geçtim 500m bile alsa cok cok iyi benim için)

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Karşı tarafa access point takın, biraz tuzlu olur ama en iyi yöntemdir. [MENTION=74155]muratveb[/MENTION]

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Tam yeni konu açıyordum bu konuyu gördüm:)
Arkadaşlar benimde benzer bir konuda fikrinize ihtiyacım var.
Bende tp-link in TL-WA5210G İSİMLİ cihazı var.

Ben 5 . katta oturuyorum.
Birinci katta oturan arkadaşım ile kablosuz bağlantı kurmak istiyorum(ağ paylaşımı ,internet vs vs...)
Aslında bağlantı kurdum hatta şu anda o bağlantıdan yazıyorum..
Ancak kablosuz olarak aldığım bağlantıyı evin içerisine kablosuz olarak dağıtamıyorum..
Cihazda Access Point - Client - Repeater - Universal Repeater - Bridge (Point to Point) - Bridge (Point to Multi-Point) bağlantı alternatifleri var.
''web'' şifreleme seçersem Bridge (Point to Point) ile kablosuz olarak aldığım bağlantıyı kablosuz olarak dağıtabiliyorum. Ancak güvenli olmadığı için wpa yada wpa2 kullanmak istiyorum.
Şu anda ''Client'' modunu kullanıyorum. kablosuz aldığım bağlantıyı cihazın eternet çıkışı ile bilgisayarımda kullanıyorum.
Bu cihazı yazın köye gittiğimde kullandım..Orda güvenlik sorunu olmadığı için wep şifreleme yöntemini kullandım sorun olmadı.
Gerçekten mükemmel bir cihaz yaklaşık 1 km açık alanda sorunsuz bağlantı kurdum..
Dağda, kırda ,bayırda, çayırda telefondan wifi ile internete girdim:) Tabi wep şifreleme kullandım.

Bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar?

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Net olarak ayrıntıları hatırlamıyorum. Bi' proje gelmişti. 2 Km kablosuz cihaz bağlantısıyla ilgili. Çok araştırdık. Aklımda kalan şu:

Evlerimizde kullandığımız Wi-Fi modemler (telsiz telefonlar v.s.) 2.4MHz. frekansıyla fakat zayıf anten gücüyle yayın yapıyor. En fazla 20m filan. Sonrasında performans düşüyor.

Bu yayının mesafesini arttırmak için 5MHz.'e çıkmak ve daha güçlü anten kullanmak gerekiyor. Bu frekansa çıkıldığı zaman, telsiz kullanımıyla ilgili izin almak gerekiyor. Bilgisayarcılarda bulunabileceğinden pek emin değilim.

O ürüne baktım. 2.4MHz. frekansıyla yayın yapıyor. İstediğin mesafeden bağlanabileceğini zannetmiyorum. 20m, belki 40m veya 50m oluyordur. Yazlıklarda filan kullanılabilir.

Bir yandan bakıyorum. Bulabilirsem paylaşırım...

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Modem arkadaşınızda mı? [MENTION=48898]beyazayeb[/MENTION]

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
[MENTION=74155]muratveb[/MENTION] 1km iddia eden cihaz en azından 500 metrelik alanda %40 sinyal ile bağlanır diye düşünüyorum, kendi fikrim. Ürünü kullanan biri varsa sana daha sağlıklı yardımcı olabilir.

kizanlik

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Uzak mesafeden bağlanmaktaki amacınız nedir?

İnternet bağlantısını paylaşmak mı?
Modem'e bağlanıp üzerindeki ayarlarla oynamak filan mı?

İkincisi ise, başka yollarla da çözülür.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Evet.
Cihazda benim evde olacak.

Sizin eve access point kurarsınız olur biter.Tabi bunun için modemden sizin eve kablo çekmeniz gerekir.Eğer kablo ile uğraşmak istemiyorum derseniz, modemin olduğu yere bir acess point bir de sizin eve kurarsınız.Hem kablosuz olur hemde tüm eve dağılmış olur.

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sizin eve access point kurarsınız olur biter.Tabi bunun için modemden sizin eve kablo çekmeniz gerekir.Eğer kablo ile uğraşmak istemiyorum derseniz, modemin olduğu yere bir acess point bir de sizin eve kurarsınız.Hem kablosuz olur hemde tüm eve dağılmış olur.

Kablo konusuna hiç girmeyelim.
İki tarafa neden acces point kuruyorum onu anlamadım.
Zaten elimde güzel bir cihaz var kablosuz olarak bağlantıyıda çekiyorum bu cihazla . '(26db sinyal)
Sorun çektiğim bağlantıyı kablosuz dağıtamamak.Hatta dağıyıyorum ama hem 1.kattaki modemde hemde cihazda wep şifreleme kullanmak zorundayım. O sorunu aşmam lazım.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Tamam işte hocam, 1. kata güzel bir access point kurarsın.Elindeki ile çekersin.Ben sende cihaz olduğunu gözden kaçırdım :) [MENTION=48898]beyazayeb[/MENTION]

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Tamam işte hocam, 1. kata güzel bir access point kurarsın.Elindeki ile çekersin.Ben sende cihaz olduğunu gözden kaçırdım :) @beyazayeb

Hocam neden birinci kata kuruyorum güzel bir access point i onu anlamadım:)
Bağlantıyı ha modemden çekmişim ha access point ten.
Bağlantıyı almada sorun yok dağıtmada sorun yaşıyorum.
access point i yada access point özelliği olan bir modemi bu cihaza bağlasam bağlantıyı dağıtabilirmiyim acaba?

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar aşağıdaki google maps tan da bakabileceğiniz gibi arkadaşımın evinden nasıl bir anten kullanmalıyım. Uzaklık olarak bakabilirsiniz. Damdan dama gözüküyor evlerimiz.

http://g.co/maps/aya8e

Sanırım iki tarafa da koymalıyım o taraftan gönderilsin data buradanda alsın?

İkimizin ödediği fiyatla 2-3 ayda alacağımız anteni amorti ederiz gibi me geliyor? :)

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
@acer, tavsiye ettiğiniz cihaz @ReDo nun da dediği gibi garip. 100 - 120 mt uzaklıktaki açık alandaki bir bağlantıyı 5 diş ve Mükemmel olarak gösteriyor. Ama bağlantı hızı öyle değil maalesef. Çok büyük dalgalanmalar oluyor sinyal gücünde. Bazen 5 diş gördüğü modemi görmüyor bile.

Bu cihazlar açık alanda 1 km çekim gücü olarak lanse ediliyor. Tabii bağlanılacak modemin de güçlü bir şekilde sinyal basması gerekiyor.

Bu cihazlar içerisinde en iyisi, Alfa 1 watt (1000 miliwatt ) cihazlar bildiğim kadarıyla.

@muratveb bu tip cihazlar ile 150 -200 mt mesafeden ve arada binalar var iken verim alamazsınız. Hele ki sıradan bir modemden sinyal alacaksanız imkansız. Belki 5 dbi anteni yerine daha yüksek kazançlı 8 - 10 - 12 dbi antenle performans arttırılabilir. Ama yine de zor görünüyor.

Aslında burada önemli olan internet kaynağında kullanılan modemin çıkış gücü, güçlü sinyal basıyor olması. Bu nedenle arkadaşınıza mahçup olmayın bence.

Örneğin Beyazayeb'in bahsettiği cihaz gerçekten mükemmel. Bu cihaz ile interneti kablosuz dağıtırsanız, sıradan basit alıcılar bile işinizi rahatlıkla görecektir.

@beyazayeb elinizdeki cihaz çok iyi gerçekten. 2. AP ye gerek yok. Zaten sağlıklı bir şekilde bağlantıyı sağlamışsınız. Ama bağlantıyı Wep değilde WPA2 şifrelenmş olarak dağıtmak dersen, sadece bu cihaz ile mümkün değil bu iş. 5210G ile sadece AP ve Client modunda WPA2 gibi şifrelemeleri kullanabilirsiniz. Repeater modunda WPA2 şifreleme olmuyor.

Şu şekilde olabilir ama baştan söyleyeyim teferruatlı bir iş :)

Elinizde bir kablosuz modem var ise, 5210G ile Client modunda internete bağlanın. Kablosunu kablosuz modeme takın ve kablosuz modemde WPA2 şifrelemeyi kullanarak kablosuz olarak dağıtın. Burada teferruatlı olan iş İp adresi kanal çakışmaları vs.

Tekrarlama modu bağlantıda, sinyali alıp yeniden dağıtmaya çalıştığı için kayıplara yol açar. Hız düşer. Client modunda sadece sinyal alacağı ve kablo üzerinden modeme dağıtacağı için hız kaybı da yaşamamış olursunuz böylece.

Ayrıca cihazınızla testlerde, yönlü olarak, açık alanda 8 -10 km mesafeden sağlıklı bir şekilde bağlantı alanlar olmuş, ki cihaz açık alanda 15 km'ye kadar vaad ediyor.

@EnverYigit , mesafe haritada yürüyüş yolundan 550mt olarak gözüküyor. Kuş uçuşu ile damdan dama 400 mt desek, Beyazayeb'in cihazından 2 adet alırsanız işinizi görür. :)

Cihazın birisini, internet kaynağının olduğu damdan verici olarak, diğer damdan da alıcı olarak ve cihazlar birbirine bakacak şekilde yönlü olarak monte etmeniz gerek. Kablolu veya kablosuz da kullanabilirsiniz bu cihaz ile.

Belki bu cihazdan bir adet alıp, kaynaktan hedefe sinyal basarak, ( elinizde var ise ) kablosuz modem veya yukarıda bahsedilen cihazlar bile işinizi görebilir. Denemek gerek :)

Dediğiniz gibi bir kaç ayda amorti eder kendisini bu cihazlar.

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
@beyazayeb elinizdeki cihaz çok iyi gerçekten. 2. AP ye gerek yok. Zaten sağlıklı bir şekilde bağlantıyı sağlamışsınız. Ama bağlantıyı Wep değilde WPA2 şifrelenmş olarak dağıtmak dersen, sadece bu cihaz ile mümkün değil bu iş. 5210G ile sadece AP ve Client modunda WPA2 gibi şifrelemeleri kullanabilirsiniz. Repeater modunda WPA2 şifreleme olmuyor.

Şu şekilde olabilir ama baştan söyleyeyim teferruatlı bir iş :)

Elinizde bir kablosuz modem var ise, 5210G ile Client modunda internete bağlanın. Kablosunu kablosuz modeme takın ve kablosuz modemde WPA2 şifrelemeyi kullanarak kablosuz olarak dağıtın. Burada teferruatlı olan iş İp adresi kanal çakışmaları vs.

Tekrarlama modu bağlantıda, sinyali alıp yeniden dağıtmaya çalıştığı için kayıplara yol açar. Hız düşer. Client modunda sadece sinyal alacağı ve kablo üzerinden modeme dağıtacağı için hız kaybı da yaşamamış olursunuz böylece.

Ayrıca cihazınızla testlerde, yönlü olarak, açık alanda 8 -10 km mesafeden sağlıklı bir şekilde bağlantı alanlar olmuş, ki cihaz açık alanda 15 km'ye kadar vaad ediyor.

Çok teşekkür ederim.
Sağlam açıklama olmuş.
Söylediğiniz şekilde deneyeceğim.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
ben de oturma odasıyla çocuk odası arasındaki bağlantıyı arttırmak istiyorum ne yapsam acaba pratik çözümler istiyorum

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Teşekkürler arkadaşlar çok değerli bilgilerinizden ötürü. Tüm yorumları tek tek okudum bir şekilde bir yoluna bakıcam artık. Tekrardan teşekkür ederim tüm görüş belirten kardeşlerime.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ben de oturma odasıyla çocuk odası arasındaki bağlantıyı arttırmak istiyorum ne yapsam acaba pratik çözümler istiyorum

Sizin işiniz kolay :) Nasıl bir bağlantı sağlamak istiyorsunuz. Kablolu mu? Kablosuz mu? Masaüstü bilgisayar için mi? Laptop cep telefonu cihazlarla kullanmak için kablosuz mu? Bunları belirtmeniz yeterli.

Teşekkürler arkadaşlar çok değerli bilgilerinizden ötürü. Tüm yorumları tek tek okudum bir şekilde bir yoluna bakıcam artık. Tekrardan teşekkür ederim tüm görüş belirten kardeşlerime.

Kendi adıma rica ederim. Neler yapmayı planlıyorsunuz bu konuda?

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Sizin işiniz kolay :) Nasıl bir bağlantı sağlamak istiyorsunuz. Kablolu mu? Kablosuz mu? Masaüstü bilgisayar için mi? Laptop cep telefonu cihazlarla kullanmak için kablosuz mu? Bunları belirtmeniz yeterli.
kablosuz laptopla bağlantı kuruyorum sıkıntı yok ama beni deli ediyor saldım artık bir full çekiyor arada düşüyor bazen süründürüyor falan filan