1 TB ve Üzeri Harici Sabit Diskler Mercek Altında

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Dosya boyutları artık çok büyüdü. 1 TB kapasite artık standart hale gelmeye başlıyor. Bizler de bu kapasitedeki harici sabit disklerin en iyisini sizler için belirledik.

Günümüzde teknolojinin geldiği noktaya bakacak olursak, artık görüntü kalitesi çok daha fazla filmler, hem grafik, hem de içerik açısından çok daha detaylı oyunlar görüyoruz. Sadece bunlar değil, işletim sistemlerinden, çizim programlarına, video editleme yazılımlarından, ses ve müzik dosyalarına kadar her şey geçtiğimiz birkaç yıla göre çok daha kaliteli.

Kısa olarak kabul edebileceğimiz bir süre içinde gelişen bu teknolojinin bazı dezavantajları da var elbette. Bunlardan biri de dosya boyutlarının artık çok büyük hale gelmesi. Bundan yaklaşık 10 sene öncesine kadar bilgisayarlar 1-2 GB'lık sabit disklere sahipken şimdilerde sadece bir adet Full HD film 7-8 GB boyutlarda geliyor.

promoon1247581232.jpg

Bu durum doğal olarak daha geniş depolama çözümlerine ihtiyaç duymamıza yol açıyor. Artık GB dönemini geride bıraktık. Yavaş yavaş herkes TB birimine aşina olmaya başladı. 1 TB'lık sabit diskler yaygınlaşmaya başlarken, verilerini istedikleri gibi taşımak isteyenler için de aynı boyutlarda harici sabit diskler piyasada artık kendine iyi bir yer edindi.

Test konumuz olan 1 TB ve üzeri 3,5 inçlik harici sabit disklerin gerçekten tam anlamıyla taşınabilir olduğu söylemek zor. Bunun sebebi ise hem boyutları, hem ağırlıkları, hem de çalışmak için bir adaptöre ihtiyaç duymaları. Yine de film, oyun ya da müzik arşivlerinizi bu ürünlerle isterseniz yanınızda götürebilmeniz mümkün. Buna olanak tanımak için bazı modellerde taşıma çantaları veriliyor.

3,5 inçlik harici sabit disklerin asıl kullanım alanının veri taşıma değil de arşivleme ve yedekleme olduğunu söylersek daha doğru olur. Sisteminizdeki önemli verileri yedekleyerek ve boşuna yer kaplamasını istemediğiniz film, müzik ve oyunlarınızı bu cihazlara depolayarak, sisteminizdeki sabit diskte hem daha fazla yere sahip olur, hem de oluşabilecek bir sorun karşısında yaptığınız yedekleme ile önemli verilerinizi korumuş olursunuz.

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Seagate 2.5'' disk kullanıyorum, çok memnunum. ( 320 GB)....

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
80 GB Seagate :D bnmkide :D hiç bi sorunum olmadı allaha şükür

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Ah ah 3 küsür gblik ilk samsung sabit diskim geldi aklıma :)
Şimdi dahilide haricide samsung kullanıyorum, memnunum :)
Yalnız bir tb ve üstü harici diskler çok büyük.Boyutları küçülene kadar tercih etmem sanırım.

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bigg mantıklı güzülüyor. XS yi merak ediyordum ama listede yokmuş.

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Seagate uygun zamanda alındığında akıllı bir seçim olur. 1 TB Seagate kullanıyorum. Gayet memnunum.
1,5-2 TB almak için erken.

aşkıtuğra

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Herkes Seagate diyor ama bende iki tane var ve ben hiç memnun değilim çok sesli ve yavaşlar birdahaki tercihim WD olacak.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
1 TB Seagate kullanıyorum memnunum ama garantiden yenisi geldi :) Bundan önceki yanmıştı seagate :(

Philips im var 400gb lık 1 yılı geçti zerre kadar sorun olmadı, hemde çok çok hızlı. Seste yapmıyor seagate kadar. Ucuz diye almıştım halbuki :)

john coffee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar,bir internet AVM sinden WD 1TB aldım.Bir miktar yüklemede yaptım fakat dosya dönüştürme gerekiyormuş sanırım(NFTS mi bilemiyorum tam) yüklediklerimi kaybetmeden ne yapmam gerekir bu durumda ?XP sistemli bir masaüstü ve VISTA sistemli ASUS notebook'la kullanmak istiyorum.Bir bilen kardeşim yardım ederse çok sevinirim.Cahilliğimi mazur görürsünüz umarım.Sevgiler...

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
1.5 TB Smartdisk markası ama içindeki HDD samsung 3.5" ben memnunum.