1 milyon dolar bulamazsa ölecek

Reaksiyon puanı
10,327
1 milyon dolar bulamazsa ölecek

31414_13012013124641_1.gif

Tekirdağlı 23 yaşındaki Refiye Yılmaz, milyonda bir görülen Gardner Sendromu hastalığının pençesinde, yaşam savaşı veriyor.

Tedavi olmazsa 6 aylık ömür kalan Refiye'nin yaşaması için Amerika'da ameliyat olması gerekiyor. Tedavi için 1 milyon dolar paraya ihtiyaç duyulan Refiye için başlatılan yardım kampanyasında sadece 300 TL toplanabildi.

Tekirdağ'da yaşayan Refiye Yılmaz, 7 yıl önce yakalandığı Gardner Sendromu hastalığına karşı yaşam mücadelesi veriyor. Babasının genlerinde pasif (taşıyıcı) olan hastalığın kendisinde aktif hale gelmesiyle 16 yaşında kalın bağırsağı alınan genç kızın yaşabilmesi için şimdi de ince bağırsak nakli olması gerekiyor. Refiye'nin Amerika Miami Hastanesi'nde yapılacak nakille sağlığına tamamen kavuşabilmesi için 1 Milyon Dolar gerekiyor.

Yaşadıklarını ilk kez Refiye Yılmaz ise Sağlık Bakanlığı'na sesini duyurmak istiyor. Tüm ümidiyle sağlığına kavuşacağı günü bekleyen Yılmaz, tek isteğinin bir gün normal insanlar gibi her istediğini yiyebilmek olduğunu söylüyor. Bir yıldan bu yana sadece özel mamayla beslenen Refiye, ekmek başta olmak üzere normal bir insanın tüketebildiği hiç bir gıdayı tüketemiyor.

6 AYLIK ÖMRÜ KALDI
Tedavi olmazsa 6 aylık ömrünün kaldığını gözyaşları içinde ifade eden Yılmaz, “Hastalımı öğrendikten çok kısa süre sonra geçirdiğim ameliyatla kalın bağırsağım tamamen alındı. Şuanda 22 santimlik bir metal pipetle yaşıyorum. Acilen ince bağırsak nakli olmam gerekiyor. Bu gerçekleşirse sağlığıma kavuşacağım.” dedi.

1 KUTU İLACI 3 BİN TL
Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki kontrollerinin devam ettiğini bildiren Yılmaz, 1 ay süreyle kullandığı 1 kutu ilacın fiyatının ise 3 bin TL olduğunu söyledi. İlacın, Türkiye'de literatürde yer almadığını bu yüzden de Türkiye'de bulunmadığını anlatan Yılmaz, kendisi için hayati önem taşıyan bu ilacın İstanbul'da bir milletvekili aracılığıyla getirtilebildiğini söyledi.

AİLESİ ZOR DURUMDA
Babasının emekli olduğunu ancak tedavi masraflarını karşılabilmek için annesinin ve babasının çalıştığını ifade eden Yılmaz, “Ailemin benim tedavim için çektikleri banka kredisinin taksitlerini ödemelerine yardım etmek için ben de bir markette çalışıyorum. Zaten benim hastalığım da burada arkadaşlarım tarafından öğrenilince kamuoyuna duyuruldu. Sürekli üşüdüğümü ve halsiz olduğumu gören arkadaşlarım bunun sebebini sorunca hastalığımı onlara anlattım. Benim için sosyal medyada destek sayfası oluşturdular. Bu sayede kamuoyunun belli bir kitlesine ulaştık. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor sağolsun" şeklinde konuştu.

HUKUK FAKÜLTESİNİ KAZANDI GİDEMEDİ
Hastalıkla mücadele eden Refiye Yılmaz, öte yandan 7 yıl önce girdiği üniversite sınavlarında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandığını, ancak maddi imkansızlıklar ve hastalığı nedeniyle okula gidemediğini açıkladı.

'SAYIN BAŞBAKANIM SESİMİ DUYUN'
Ölmek üzere olduğunu söyleyen Yılmaz, “Ameliyat olmazsam yaşamıma devam edemeyeceğim. Sayın başbakanıma ve eşine sesleniyorum. Sizde bir baba ve annesiniz. Evladınızın bir tırnağına bir şey geldiğinde canınız nasıl acıyorsa beni de öyle düşünün. Benim annemin canı o kadar çok yanıyor ki buradan bana yardım etmenizi istiyorum.” dedi.

SADECE 300 TL YARDIM TOPLANDI
Yılmaz, Tekirdağ Valiliği tarafından Halkbank Tekirdağ Şubesi nezdinde yardım kampanyası için hesap açıldığını belirtti. Hesapta ise bir hafta içinde 300 TL biriktirildiği öğrenildi.

Valiliğin, kampanya hesaplarını yönetmek ve düzenlemek üzere görevlendirdiği Selime Günder Yazıcı, Sevilay Bozdoğan ve Filiz Koyuncu isimlerine yapılacak bağışların tedavi giderlerinde kullanılmasının amaçlandığını anımsatan Yılmaz, büyük umutlarla hayırsever vatandaşlardan gelecek yardımları bekliyor.

kaynak

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Allah yardımcısı olsun..

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Yüksek makamlı kişiler ve zenginler görsün bunu.Birazda paranızı yardım işine harcayın.

srdrvrl

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[h=2]Tekirdağlı 23 yaşındaki genç kız, milyonda bir görülen hastalığın pençesinde yaşam savaşı veriyor.[/h]Tedavi olmazsa 6 aylık ömür kalan Refiye'nin yaşaması için Amerika'da ameliyat olması gerekiyor. Tedavi için 1 milyon dolar paraya ihtiyaç duyulan Refiye için başlatılan yardım kampanyasında sadece 300 TL toplanabildi.
Tekirdağ'da yaşayan Refiye Yılmaz, 7 yıl önce yakalandığı Gardner Sendromu hastalığına karşı yaşam mücadelesi veriyor. Babasının genlerinde pasif (taşıyıcı) olan hastalığın kendisinde aktif hale gelmesiyle 16 yaşında kalın bağırsağı alınan genç kızın yaşabilmesi için şimdi de ince bağırsak nakli olması gerekiyor. Refiye'nin Amerika Miami Hastanesi'nde yapılacak nakille sağlığına tamamen kavuşabilmesi için 1 Milyon Dolar gerekiyor.

6 AYLIK ÖMRÜ KALDI
Tedavi olmazsa 6 aylık ömrünün kaldığını gözyaşları içinde ifade eden Yılmaz, "Hastalımı öğrendikten çok kısa süre sonra geçirdiğim ameliyatla kalın bağırsağım tamamen alındı. Şuanda 22 santimlik bir metal pipetle yaşıyorum. Acilen ince bağırsak nakli olmam gerekiyor. Bu gerçekleşirse sağlığıma kavuşacağım." dedi.
1 KUTU İLACI 3 BİN TL
Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki kontrollerinin devam ettiğini bildiren Yılmaz, 1 ay süreyle kullandığı 1 kutu ilacın fiyatının ise 3 bin TL olduğunu söyledi. İlacın, Türkiye'de literatürde yer almadığını bu yüzden de Türkiye'de bulunmadığını anlatan Yılmaz, kendisi için hayati önem taşıyan bu ilacın İstanbul'da bir milletvekili aracılığıyla getirtilebildiğini söyledi.

Haberin Tamamı

Bağış Hesabı:
Halk Bankası Tekirdağ Şubesi:
Şube Kodu:304
Hesap Sahibi: Selime Günder Yazıcı
Hesap No:01036291
İBAN: TR54 - 0001 - 2009 - 3040 - 0001 - 0362 - 91

Halkbank Bankamatiklerindeen ücretsiz olarak nasıl yatırılacağını öğrenmek için buraya tıklayın.
Diğer bankalardan eft yolu ile bağış yapılabilir. Birçok banka Cepbankacılığı üzerinden ücretsiz eft yapıyor.
Hesabın valilik üzerinden açıldığını gösteren belge.
307671_446863678701511_443335995_n.jpg

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
devletimizin olmazsa hayırsever işadamlarımızın bu duruma el atması lazım. gerçekten çok üzücü bir durum Allah'tan acil şifalar diliyorum.

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Allah şifa versin, çok zor.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Allah şifa versin lakin o miktarda parayla yüzlerce hayat kurtarılabilir bence :) tabi ki her hayat kutsaldır ama hayatın acı gerçekleri de var malesef.

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kickstarter tarzı bir site olsa bu tür kötü durumda olan insanlar için bağış olarak para toplansa çok güzel olur. İnsan üzülüyor bu tür haberleri okuyunca :( Benim yaşıtım kendisi kendimi onun yerine koyamıyorum bile :(

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Allah acil şifa versin.Allah ailesine sabır versin, kolaylık versin, ihsan versin.

İşadamları dernekleri 1 milyon doları aralarında çok rahatlıkla toplayabilir.Ali Ağaoğlu Somali'ye 2,5 milyon TL, Van depreminde de Van'a 3 milyon TL civarı bi bağış yapmıştı.Ama o bağışlar binlerce insanın hayatına etki etti.Burda ise söz konusu bir insan, bir can.Herkesin kendi canı değerlidir.1 insanın ölümü dramatik, bin insanın ölümü istatistiktir.İnşallah gerekli miktarda para toplanır ve bu genç kız sağlığına sıhhatine bir an önce kavuşur.Allah herkesi hastalıktan, dertten korusun.Kimseye dermansız dert, şifasız hastalık vermesin.

Reaksiyon puanı
10,327
6 ay süre varmış...
devlet ya da millet, bu işi bu süre zarfında hallederler inşaallah.
mesela bir tv. kampanyası niye düzenlenmesin?
tv'de kampanya düzenlenince bizim lordlar öyle harekete geçer ancak.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[video=youtube;f_ykomFeBFk]http://www.youtube.com/watch?v=f_ykomFeBFk&feature=share[/video]

RY yazıp 2868'e göndererek 5 TL bağışlayabilirsiniz.

''
Şu an itibari ile 21.190 sms’e ulaşılmış, hedef 360.000 sms!''

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
"o parayla kaç hayat kurtarılır" mantığı bana yanlış geliyor
burada yapılan insan hayatına değer biçmek değildir bahsedilen para organ nakli için gereken miktar
hasta kızın 100bin liraya ihtiyacı olsaydı hayatı daha mı ucuz olacaktı
unutmayın bu herkesin başına gelebilir

o kadar parayla bir kişinin hayatı yerine daha çok hayat kurtarılır diyenler
buraya kendi hayatlarının değerini yazabilir mi? sanmıyorum.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Bir saat önce; 25 bin SMS'e ulaştık, hedef 360 bin!#RYyaz2868eYollaRefiyeHayatBulsunRefiye umutla dolsun!
Destek hızla artıyor. [MENTION=3953]turk[/MENTION]Kizilayi Teşekkürler Türkiye! Devletimizin ve ilgili tüm kurumların Refiye Yılmaz için gerekeni yapmaya devam edeceği açıklanmıştır.
[MENTION=3953]turk[/MENTION]Kizilayi Bakanlıkların ve SGK'nın yaptığı açıklamalar ile ihtiyacın tamamı karşılanacağı belirtildi toplanan tüm bağışlar tedavi için kullanılacaktır

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Allah şifa versin. ferrariye binerek saygı görmek yerine birileri bu konularda önde olsa da saygıyı o sebepten görse keşke. Ve zenginler, milyar dolarlık ihalelerde boy gösterenler. Bir de zekatlarını verseler bu konulara aktarsalar...

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Sağlık Bakanlığı gerekli olan her şeyin yapılacağını bildirmiş.Akşam Haberlerde izledim.
Şu an için İnce Bağırsak Nakline gerek yokmuş.
Gerekirse Yurtdışınada gönderilebilecekmiş.
RABBİM Şifalar Versin Kızımıza.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bir saat önce; 25 bin SMS'e ulaştık, hedef 360 bin!#RYyaz2868eYollaRefiyeHayatBulsunRefiye umutla dolsun!
Destek hızla artıyor. @turkKizilayi Teşekkürler Türkiye! Devletimizin ve ilgili tüm kurumların Refiye Yılmaz için gerekeni yapmaya devam edeceği açıklanmıştır.
@turkKizilayi Bakanlıkların ve SGK'nın yaptığı açıklamalar ile ihtiyacın tamamı karşılanacağı belirtildi toplanan tüm bağışlar tedavi için kullanılacaktır

Yolladım...

Reaksiyon puanı
10,327
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMASağlık Bakanlığı tarafından, medyada yer alan “Gardner Sendromu hastası Refiye Yılmaz'ın ince bağırsak nakli için yurt dışına gitmesi gerektiği, kullandığı ilacının Sağlık Bakanlığı tarafından 5 aydır gönderilmediği” şeklindeki habere ilişkin açıklama yapıldı.

Hasta Refiye Yılmaz'ın tedavi süreçlerinin Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından takip edildiği belirtilerek,“Hastamız Refiye Yılmaz'ın hastalık süreci ile ilgili yaptığımız ön incelemede, İl Sağlık Müdürlüğümüzce hastamız, ince bağırsak nakli konusunda dünyanın sayılı kurumları arasında olan Bakanlığımıza bağlı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Burada yapılan tetkikler neticesinde Refiye Yılmaz için acil ince bağırsak nakli ihtiyacı öngörülmediği anlaşılmıştır.

Hastamız bu kurumda ileriye dönük nakil gerekliliği yönünden takip edilmektedir
” denildi.

Çapa Tıp Fakültesi'nde hasta Yılmaz'ı takip eden doktor tarafından bu hastalık için rutin kullanılmayan 'imatinib' isimli ilacın denenmesi yönündeki tavsiyenin, Bilimsel Onkoloji Danışma Komisyonu tarafından uygun bulunmadığı vurgulanarak şu ifadeler yer verildi:

“İlacın Türkiye'de temini konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur. Bahsedilen ilaca bilimsel olarak uygun bulunduğu takdirde ücretsiz şekilde ulaşılabilir. Hastamıza uygulanması gerektiği ileri sürülen ilaç ve nakil konusunda ülkemizde yeterli imkanlar mevcut olup herhangi bir ücret sorunu yoktur. Hastamızın yurt dışında tedavisi zorunlu olması durumunda, bu da ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Ancak bilimsel olarak uygunluğu konusu, bilim adamlarının kararına bağlıdır. Ayrıca hastamızın talebi üzerine bu konuda dünyanın başka ülkelerindeki merkezlerden hastanın durumu hakkında konsültasyon talep edilecektir. Bu merkezlerden farklı bir görüş gelirse bunun gereği de yapılacaktır”.

kaynak

Uğurcan7

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gemicikleri alanlar,ormanları satanlar,havasını atanlar,dünya malı dünyada kalır,al hadi yardım et bakalım.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
sadece Allah şifasını versin demekle olmuyor.bir paket sigara içmeyin parasını, bu kardeşimize gönderelim hayatı kurtulsun

Reaksiyon puanı
10,327
Türk Kızılayının, Gardner sendromu nedeniyle zor günler yaşayan Refiye Yılmaz için başlattığı kampanyayı sonlandırılmasına rağmen vatandaşların kampanyaya destek vermeye devam ettiği, Yılmaz için bugün itibariyle toplam 726 bin 272 lira toplandığı açıklandı. Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Refiye Yılmaz için valilik tarafından başlatılan kampanyaya, sosyal medya aracılığıyla gelen yoğun talep sonrasında, bağış kanallarını tahsis ederek destek olan Türk Kızılayının hesaplarında 726 bin 272 lira biriktiği bildirildi.

Bağışların tamamının Refiye Yılmaz'ın tedavi sürecindeki sosyal ihtiyaçları ve diğer giderleri için kullanılacağı belirtildi. Türk Kızılayının 2 bin 868 SMS bağış hattını ve banka hesap numaralarını Refiye Yılmaz'ın tedavisi için başlatılan kampanyaya tahsis ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Türk Kızılayı, Gardner sendromu nedeniyle zor günler yaşayan Refiye Yılmaz için başlattığı kampanyayı sonlandırılmasına rağmen vatandaşlar kampanyaya destek vermeye devam etti. Refiye Yılmaz için bugün itibariyle Türk Kızılayı SMS bağış hattında 139 bin 547 SMS karşılığı 697 bin 735 lira, banka hesaplarında ise 28 bin 537 lira olmak üzere toplam 726 bin 272 lira toplandı. Başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan bağışlar da ilan edilen şarta uygun olarak Refiye Yılmaz'ın tedavi sürecinde doğacak, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Sistemi dışında kalan sosyal ihtiyaçlar ve diğer giderleri karşılamak için kullanılacaktır.''

kaynak

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
Bugün de sevgilinize mesaj atmayın,
Ry yazın 2868 atın.

emre.gokmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende az önce sms yolladım duyarsız kalmayalım lütfen.. Ry yazın 2868 atın.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Allah yardımcısı olsun.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
[h=1]Refiye Yılmaz'dan iyi haber[/h]
esh7951_17.jpg

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, "Gardner Sendromu" hastasıRefiye Yılmaz'ın (23) yurt dışı tedavi sürecinin başladığını söyledi. Şen, yaptığı açıklamada, Refiye Yılmaz'ın tedavi süreci ile ilgili gelişmeleri Sağlık Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda takip ettiklerini kaydetti.

[h=4]TEDAVİ SÜRECİ BAŞLADI[/h]Yılmaz'ın doktorlarıyla koordinasyon halinde olduklarını belirten Şen, "Refiye Yılmaz'ın yurt dışı tedavi süreci başladı. Doktorlarından gelecek raporlar doğrultusunda hareket edeceğiz" diye konuştu.
[h=3]1 MİLYON LİRADAN FAZLA YARDIM TOPLANDI[/h]Genç kızın tedavisi için kurulan yardım komisyonunun üyesi Sevilay Bozdoğan ise Yılmaz'ın evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, banka hesaplarında 324 bin 701 TL, Türk Kızılayı hesaplarında 726 bin 272 TL biriktiğini söyledi.

Bozdoğan, Yılmaz'ın sağlık durumunu ve rahatsızlığını 15 gün önce öğrendiklerini, yardımcı olabilmek için valiliğin izniyle 3 ayda 100 bin TL toplamak amacıyla banka hesabı açtıklarını anlattı.
Yardım kampanyasına büyük ilgi gösterildiğini, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki askeri birliklerin de sürece katkıda bulunduğunu ifade eden Bozdoğan, desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti.
[h=4]REFİYE YILMAZ'DAN TEŞEKKÜR[/h]Refiye Yılmaz da yardımlar için komisyon üyelerine ve Türk vatandaşlarına teşekkür etti.
Yılmaz, şöyle konuştu: "Sağlığıma kavuşma aşamasına geldiysem Türk halkı sayesinde geldim. Benden desteklerini hiçbir zaman eksik etmedikleri için Türk halkına teşekkür ediyorum. Sesimi duyuran herkese teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığı, 'Refiye ve ailesi isterse ABD'ye göndereceğiz' dedi. Sağlık İl Müdürlüğü'ne bu konuda dilekçemi yazdım. Toplanan paralar, sadece benim sağlığıma kavuşmamda kullanılacak."

http://www.ensonhaber.com/refiye-yilmazda-iyi-haber-2013-01-17.html

Reaksiyon puanı
10,327
[h=1]Refiye 4 organ nakli oldu[/h]
efiye_336864.jpg

Milyonda bir görülen Gardner sendromu hastalığı ile boğuşan, tedavi için ABD'ye gönderilen Refiye Yılmaz'a 4 organ nakli birden yapıldı.

Milyonda bir görülen Gardner sendromuna yakalanan ve sağlık bakanlığı tarafından tedavi için Amerika'daki Miami Jackson Memorial Hastanesi'ne gönderilen Tekirdağlı Refiye Yılmaz'ın tedavi süreci tüm hızıyla devam ediyor. ABD'deki tedavisi sırasında ince bağırsağın dışında 5 nakil daha olması gerektiği anlaşılan Refiye için beyin ölümü gerçekleşen Amerikalı bir hasta tarafından gerekli tüm organlar bulundu.

Önceki gece 01:25’te ameliyata alınan Refiye’ye bir buçuk gün süren ameliyatın sonunda aynı anda pankreas, karaciğer, böbrek ve ince bağırsak olmak 4 organ nakli yapıldı. Ameliyattan sonra bir süre uyutulan Refiye gözlerini açtık. İlk belirlemelere göre organların Refiye’nin vücuduna uyum sağladığının saptandığı kaydedildi. Refiye’ye önümüzdeki günlerde ise mide, kalın bağırsak nakli yapılacak. Takılan ince bağırsağı ise dışarı çıkarılarak bir yıl bu şekilde yaşayacak. Nakil sonrası enfeksiyon kapmaması için tedavisi devletin kiraladığı evde devam edecek.

Operasyondan 6 ay sonra Türkiye'ye gelecek olan genç kız, yaklaşık bir yıl sonra bu kez ince bağırsağının içeri alınması için yeniden Amerika’ya gidecek. Kızının tedavi olmak için 14 Nisan 2013 tarihinde Esma Yılmaz ile Amerika'ya gittiğini ifade eden Baba Mustafa Yılmaz, “Kızım başarılı bir ameliyat geçirdi. 4 organı değişti. Birkaç gün içinde ise 2 organı daha değişecek. Doktorlar organların vücuda uyum sağladığını ifade etti. Bir sıkıntının olmadığı belirtildi. Çok mutluyum” dedi.

KaynaK

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
RABBİM Şifalar Versin.
İyi Haberler duyduk çok Şükür,Refiye Kardeşimizden.:)