1 Haftada PHP öğren

mTanriverdi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bu konuda kendi çapımda basit ve yeni başlayan kullanıcılara hitap eden PHP kitabından bahsedeceğim. Kitap olarak forumda yaptığım paylaşımların linkleri yer alacaktır. Konu anlatımlarını mümkün olduğunca sadece ve kendi dilimle anlatmaya çalıştım.
Konuyu incelemek isterseniz sizi buraya alalım Php Kitabı
Php öğrenmek için
Php öğrenerek işe yarar projelere başlamanız için aşağıdaki 2 kategori size uygundur.
Genel Php Fonksiyonları
Php MySQL Fonksiyonları
Php öğrendikden sonra
Yukarıdaki kategorileri okuyup, uyguladıkdan sonra aşağıdaki kategoriler ile kendinizi geliştirin.
Php Tarih/Zaman Fonksiyonları
Php Matematiksel İşlemler
Php örnekler ve uygulamalar
Php öğrendiniz ve kafanıza takılan klasik işlevler ile ilgili uygulamalar.
Php MySQL örnekleri

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Teşekkürler, benim işime çok yarayacak :)

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Öğrenmek sadece okuyup uygulamakla olamıyor malesef. :) Her şeyin temelinde pratik var.PHP'ye Mayıs 2010'da başladım ve gün geçtikçe yeni bir şeyler hala öğreniyorum.Sözüm direkt olarak sana değil, yanlış anlaşılmasın, ama şu "1 haftada İngilizce öğren!", "10 günde ASP" falan gibi şeyler yanlış geliyor bana.

Biri bildiklerini belki 10 günlük sürece içerisinde anlatabilir ama kişinin konuya hakim olması tamamen kendine özeldir.Hele ki programlama da bu daha önde giden bir şey, her dilin kendi algoritması var. :)

mTanriverdi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Yazar Notu : Bu Konudaki Amaç Php'ye Başlangıç Yapmaktır. Buraki konulara hakim olursanız diğer php fonksiyonları ve işlevlerini öğrenmez hem çok kolay olacak hemde projeler yapmaya başlayabileceksiniz. Bu konuda fazla derinlere girmedim. Sadece öğrenme amaçlı ve basit.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
1 haftada sadece komutları öğrenirsiniz, merhaba dünya yazar, 1 den 10 a kadar sayıları sıralar hadi en fazla üye kaydı yaparsınız :) Bunlarıda hatalı, güvenlik açığı olan ve performanssız şekilde yaparsınız. Sıfırdan başlıyorsanız programlama işine 1-2 yıl gerekli en azından.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
1 haftada sadece komutları öğrenirsiniz, merhaba dünya yazar, 1 den 10 a kadar sayıları sıralar hadi en fazla üye kaydı yaparsınız :) Bunlarıda hatalı, güvenlik açığı olan ve performanssız şekilde yaparsınız. Sıfırdan başlıyorsanız programlama işine 1-2 yıl gerekli en azından.

Çok haklı olabilirsin ancak başlayanlar için kötü bir izlenim olacaktır bu yazı. Bırakın güvensiz ve performanssız olsun ama kendisi yaratsın :)

mTanriverdi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Konuyu bu kadar dağıtmaya gerek yok. Sonuçta ortada paylaşım için bi emek var. Her PHp öğrenecek kişinin ilk başlarda öğrenmesi gereken konular. Zaten yukarıdaki bilgileri öğrenip kimse google yapamaz. Sadece başlangıç için. Hiç yoktan php başlangıç yapıp 1'den 10 kadar sayıları yazdırabilir ve ayrıca gerekli olan bir çok işlev konularda anlatılmış. Geri kalan string vb. fonksiyonlarda zaman için google aranılarak öğrenilebilir.

Kolay gelsin...

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Konuyu bu kadar dağıtmaya gerek yok. Sonuçta ortada paylaşım için bi emek var. Her PHp öğrenecek kişinin ilk başlarda öğrenmesi gereken konular. Zaten yukarıdaki bilgileri öğrenip kimse google yapamaz. Sadece başlangıç için. Hiç yoktan php başlangıç yapıp 1'den 10 kadar sayıları yazdırabilir ve ayrıca gerekli olan bir çok işlev konularda anlatılmış. Geri kalan string vb. fonksiyonlarda zaman için google aranılarak öğrenilebilir.

Kolay gelsin...

Tekrar teşekkürler :)

oduncu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sonuçta bi yerden başlamak lazım, hatalar yapılmadan doğrular ortaya çıkmaz...

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Artık hazır kodlar almış başını gidiyor. Bir kişinin tek başına o hazır kodlarla yarışmasının imkanı yok.
Bütün kod çalışmaları "Merhaba Dünya" ile başlıyor zaten :)
En azından kodlama dilinin mantığını kavraya biliyor kişi hızlı derslerle.
______________________________________________________________________________________
NOT: Tabi bir ekip kurarak çok güzel şeyler başarılabilir.

mTanriverdi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Hazır kodlardan ziyada artık herkes joomla, wordpress'e yönelmiş durumdalar. Aslında Php öğrenip onları istedikleri gibi düzenleyebilirler. Bir çok kişi işin mantığını kapmış joomla ve wordpress ile ama Php'ye yönelmiyorlar.

zeyno_p

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya php nasıl açılır nereden girilir neler yapılır yardımcı olursanız sevinirim programlama görmediğim için bilmiyorum lütfen yardımcı olur musunuz

exop

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Paylaşım için çok teşekkürler. Umarım yeni başlayanlar için çok yararlı olacaktır.

ya php nasıl açılır nereden girilir neler yapılır yardımcı olursanız sevinirim programlama görmediğim için bilmiyorum lütfen yardımcı olur musunuz

Php bir kodlama dilidir. Website kodlamada sık kullanılan bir dildir.Php için bir bilgisayar ve php sunucu senin için yeterli olacaktır.

PHP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 Haftada :) ilginç :) Sanirim Bi IQ Testi Yaptırmam Gerekli :)