1 günde 44 kişi ölmesi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan roawen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reaksiyon puanı
385
Uzmanlara göre ülkemizdeki günlük vaka verilerinin 20 katı kadarı vaka varmış.Yani bizi kandırıyorlar.

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Keşke ölmeseler. Elimden bir şey gelse hayata geri getirirdim. Ama verende allah alanda allah. İnsan olarak gücümüz yetmez bazı şeylere. Üzgünüm

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Uzmanlara göre ülkemizdeki günlük vaka verilerinin 20 katı kadarı vaka varmış.Yani bizi kandırıyorlar.
Bence daha fazla vaka var ancak belli ölçüde gizleniyor derseniz buna katılırım ancak bahsettiğiniz kandırma bu değil. Uzmanların bahsettiği bu konu günde 1000 kişi bulunuyorsa olaya onların temaslılarınıda koronavirüs olarak değerlendirmemiz olayı. Zaten ertesi günlerde tespit edilenlerde önceki taşıyıcıların temaslıları oluyor biliyorsunuz. Durum bu.

Ben ne yazık ki güvenimi kaybettim ve daha fazla vaka sayısına sahip olduğumuzu ve daha fazla insanımızın öldüğünü düşünüyorum. Vaka sayısı 5000 seviyelerinde açıklanırken bile bu kadar karmaşa yoktu ülkede. Hayat eve sığar uygulamasında hangi şehre baksam hemen hemen her noktası kırmızı gösteriyor, önceden böyle değildi. Demek ki bir tutarsızlık var.

Ayrıca Mansur Yavaş'ın bu hafta yaptığı açıklamalardan sonra ölüm sayılarının açıklanmasında bir artışa gidilmesi bence manidar.

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553
Koronavirüs ecelimiz oldu.Aga be görmediğimiz şey bizi gebertiyor.CS GO da hileylr savaşıyor gibi hissediyorum.Bence bu da öyle olacak.Yeni mikroorganizmaların yayılmasına neden olacak bu lanet virüs.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok ilginç değil mi ? Çin yaşlı nüfusundan kurtulmak istiyordu ve bu virüs 65 yaş izerini çok etkiliyor.Amerika zencilerden ebsizlerden kurtulmak istiyordu ve Amerika'da ölenlerin çoğu zenci.Batı ülkeleride yaşlıları dan kurtuldu.Türkiyede de büyük Prof. ların ölmesi biraz tuhaf.Resöen yaratılmış gibi.Bizdw önemli doktorlar öldü.Onlarda yaşlılar ve zenciler.Bunu ilginç bulan tek ben miyim ?

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Koronavirüs ecelimiz oldu.Aga be görmediğimiz şey bizi gebertiyor.CS GO da hileylr savaşıyor gibi hissediyorum.Bence bu da öyle olacak.Yeni mikroorganizmaların yayılmasına neden olacak bu lanet virüs.

Çok ilginç değil mi ? Çin yaşlı nüfusundan kurtulmak istiyordu ve bu virüs 65 yaş izerini çok etkiliyor.Amerika zencilerden ebsizlerden kurtulmak istiyordu ve Amerika'da ölenlerin çoğu zenci.Batı ülkeleride yaşlıları dan kurtuldu.Türkiyede de büyük Prof. ların ölmesi biraz tuhaf.Resöen yaratılmış gibi.Bizdw önemli doktorlar öldü.Onlarda yaşlılar ve zenciler.Bunu ilginç bulan tek ben miyim ?
Olur öyle şeyler. Fazla sorgulamamak lazım

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ölenlere Allah Rahmet eylesin kalan sağlar bizimdir diyorum üzülerek :(
Ama dahada artacağı kanısındayım. Bİze bu hafta 3 tane davetiye geldi Cuma- Cumartes- Pazar 3 farklı düğün. Bu düğün sevdasıymış insanlarda geçen haftada 2 davetiye vardı.

Haftaya bakıyorum KPSS sınavı var. 3-5 milyon insan sınava girecek bir hareketlilik. Ondan sonraki hafta öğretmenler girecek sınava flan. Dün bakıyorum 30 Ağustos kutlamaları. Tatil mekanlarına kafelere restoranlara bakıyorum tıklım tıklım. AVM'de kuyruk. Millet acı kendisine gelmeden veya hasta olmadan anlayacak bazı şeyleri gibi.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Ölenlere Allah Rahmet eylesin kalan sağlar bizimdir diyorum üzülerek :(
Ama dahada artacağı kanısındayım. Bİze bu hafta 3 tane davetiye geldi Cuma- Cumartes- Pazar 3 farklı düğün. Bu düğün sevdasıymış insanlarda geçen haftada 2 davetiye vardı.

Haftaya bakıyorum KPSS sınavı var mış. 3-5 milyon insan sınava girecek bir hareketlilik. Ondan sonraki hafta öğretmenler girecek sınava flan. Dün bakıyorum 30 Ağustos kutlamaları. Tatil mekanlarına kafelere restoranlara bakıyorum tıklım tıklım. AVM'de kuyruk. Millet acı kendisine gelmeden veya hasta olmadan anlayacak bazı şeyleri gibi.
Öyle görünüyor, bir de okulların açılma muhabbeti dönüyor hala. Bazı üniversiteler hibrit eğitim kararı alıyor. Açamayacaklarını onlarda biliyor bence, bu neyin inadı anlayabilmiş değilim. Öyle ya da böyle bu senede maalesef online eğitim şeklinde geçecek, geçmeli.

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553
Öyle görünüyor, bir de okulların açılma muhabbeti dönüyor hala. Bazı üniversiteler hibrit eğitim kararı alıyor. Açamayacaklarını onlarda biliyor bence, bu neyin inadı anlayabilmiş değilim. Öyle ya da böyle bu senede maalesef online eğitim şeklinde geçecek, geçmeli.
Açılsa bile ben gitmem Mart ayından beri evdeyim şimdi neden karantinaya bozayım.Markete bile zor gitmiştim.Okulkarın açılacağını hiç sanmıyorum.Daha ilk vaka haberi yapıldığında okulları kapatmışlardı bu kadar vaka varken açacaklarını hiç düşünmüyorum.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064

Bana şöyle geliyor bu eğitimi muhabbeti. Sırf Dershaneler Özel okullar Kurslar etüt merkezleri batmasın veya servisçiler bu eğitim sektöründen para yiyen kıyafet satan kitap defter satan batmasın diye bir kumar oynuyor devlet.

Son ana kadar herşey normal panik yok siz kayıt olun okulları açacaz kursa kayıt olun sınav olacak herşeyiniz hazır edin yemek servis gibi şeyleri ayarlayın bak açılacak okul diye gazlıyor. Sonra diyecek ki. Tamam okulları açmıyoruz pandemi var online eitime döndük. ( Ama veli özel okul ile sözleşmeyi imzaladı ise parayı ödeyecek eğitimini online alacak veya diğer kurumlara şirketlere şahıslara dükkanlara parayı verdimi geri dönüşün yok. ) Sırf çark dönsün diye gibi geliyor.

Yoksa deseler okulları açmıyoruz 1 yıl kapalı kalacak. Bütün özel okullar kurslar dershaneler vb batar ve yüzbinlerce işsiz öğretmen servisçi temizlik işçisi hademe müdür vb olur. Şimdi Online eğitim olacak deseler sana oğlunu kızını 20-30 bin TL verip özel okula yazdırırmısn =? Veya servise kayıt olurmusun ona kitap defter çanta elbise vb alırmısn.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Eğitim uzaktan olacak gibi zaten. Büyük ihtimalle sadece birinci, sekizince ve on ikinci sınıflar okula gidecek. Bizim üniversite tamamen uzaktan eğitime döndü bu dönem. Çukurova Üniversitesinin ortalama 70K öğrencisi olduğunu var sayarsak çalışanlar ile birlikte epey yapıyor. Tamamen uzaktan eğitime dönen birkaç üniversite daha var ve hepsi döneceğe benziyor zaten. Yapacak bir şey yok. Tüm dünya aynı sınavı veriyor.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Bana şöyle geliyor bu eğitimi muhabbeti. Sırf Dershaneler Özel okullar Kurslar etüt merkezleri batmasın veya servisçiler bu eğitim sektöründen para yiyen kıyafet satan kitap defter satan batmasın diye bir kumar oynuyor devlet.

Son ana kadar herşey normal panik yok siz kayıt olun okulları açacaz kursa kayıt olun sınav olacak herşeyiniz hazır edin yemek servis gibi şeyleri ayarlayın bak açılacak okul diye gazlıyor. Sonra diyecek ki. Tamam okulları açmıyoruz pandemi var online eitime döndük. ( Ama veli özel okul ile sözleşmeyi imzaladı ise parayı ödeyecek eğitimini online alacak veya diğer kurumlara şirketlere şahıslara dükkanlara parayı verdimi geri dönüşün yok. ) Sırf çark dönsün diye gibi geliyor.

Yoksa deseler okulları açmıyoruz 1 yıl kapalı kalacak. Bütün özel okullar kurslar dershaneler vb batar ve yüzbinlerce işsiz öğretmen servisçi temizlik işçisi hademe müdür vb olur. Şimdi Online eğitim olacak deseler sana oğlunu kızını 20-30 bin TL verip özel okula yazdırırmısn =? Veya servise kayıt olurmusun ona kitap defter çanta elbise vb alırmısn.
Aynen öyle hocam, çok doğru fikir bence.
Haberlerden hatırladığıma göre özel okullar online eğitime dönülmesi halinde yeme ve servis ücretini geri verecekmiş mesela, ancak ana ücrette bir ödeme söz konusu değil. Dediğiniz gibi açılıyor, açılacak sözleriyle bir nevi oyalanıyor halk ve mecburen bir takım şeylerin hazırlığını yapıyor. Ya açılırsa diyen özel okula yazdırıyor gücü varsa, hiç olmayan bile mutlaka bir kalem defter alıyor. Eğitim yönündeki maddi çarkta dönüyor. İlköğretim ve liseler için durum bu.

Üniversitelere gelirsek bunun çok daha ağır sonuçları olabileceği fikrindeyim. Milyonlarca öğrenci şehir değiştiriyor. Bazı üniversiteler şimdiden açılmayacağını ilan etti. Bazı üniversitelerde hibrit eğitim kumarı oynuyor. Açıyoruz, %60 yüz yüze, %40 online yapacağız diyor. Bunun ne mantığı var? Öğrenci zaten yüz yüze dersi için şehri değiştirmiş kalacağı yere yerleşmiş oluyor. Bir yurtta eğer şartları iyiyse en kötü 3-4 kişi, daha eski bir yurtsa bir odada 6-8 kişi kalıyor. Yine iyi bir yurtta en iyi ihtimalle banyo ile tuvaleti dairedeki 6 kişi ortak, kötü yurtta ise durum daha vahim şekilde kat banyosu ve tuvaleti şekline geliyor. (Devlet yurtları için geçerli.) Şimdi bu insanlar o yurtta, o şartlarda kaldıktan sonra %40'ı online versen ne olur vermesen ne olur? Öğrenciler okulların açılması için yoğun baskı yapıyor. Tüm yorumlar için haklılık payları yok demiyorum ancak bu yorumların çok büyük yüzdesini de samimiyetsiz buluyorum. Aile evinde sıkılan, ortamı özleyen kim varsa online eğitimden bir şey anlamıyoruz bahanesiyle okulların açılmasını talep ediyor. Bunu da havadan sallamıyorum, hem çevremden hem de tanıdığım bir kaç insandan gayet net biliyorum. Online eğitim bazı bölümler için uygun değil. Ancak olağanüstü bir durum var ve maalesef buna ayak uyduracağız. Üniversitelerde bu durum çok basit değil. Açıyoruz derseniz eğer, insanlar kalacak yer arayışına girer. Eve, yurda vs yerleşir. Bu yerler yıllık sözleşme imzalamadan kesinlikle kabul etmez. Tüm bunların ardından açamıyoruz demek ise ekstra bir kaos yaratır. O yüzden şansını zorlamadan en doğru kararı kimseyi mağdur etmeden en başından almalarını umuyorum. Bence bu konudada hata yapıldı. YÖK tek bir karar alıp herkesi buna uydurmalıydı. Bu şekilde çoğu rektör öğrencisiyle karşı karşıya geliyor bir nevi, hoş olmadı. Hepimiz hakkında hayırlısı olsun.

karuB_official

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Durum gittikçe kötüleşiyor. dünyada dahil. tabii ki gerçeği saklarlar. çünkü doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. hindistan da 70.000 den fazla vaka var bugün hatta giderek te artıyor. zaten hindistan ın sağlık sistemi çökmüş durumda. Allah yardımcıları olsun. Allah yardımcımız olsun.

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
Tedbirsizlik yüzünden. Sokakta ne maske ne mesafe tek maskeli benim bende boşuna taktığımı düşünüyorum bu yüzden.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
ALLAH bilirde benim tahminim değil bir günde saniyede yüzlerce kişi ölüyordur.

Tedbirsizlik yüzünden. Sokakta ne maske ne mesafe tek maskeli benim bende boşuna taktığımı düşünüyorum bu yüzden.
bende polis uyarmadıkça sokakta maske takmıyorum.bence mesafe yeterli.