roawen
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 14
Arkadaşlar sizce 1 günde 44 kişi ölmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bence daha fazla vaka var ancak belli ölçüde gizleniyor derseniz buna katılırım ancak bahsettiğiniz kandırma bu değil. Uzmanların bahsettiği bu konu günde 1000 kişi bulunuyorsa olaya onların temaslılarınıda koronavirüs olarak değerlendirmemiz olayı. Zaten ertesi günlerde tespit edilenlerde önceki taşıyıcıların temaslıları oluyor biliyorsunuz. Durum bu.Uzmanlara göre ülkemizdeki günlük vaka verilerinin 20 katı kadarı vaka varmış.Yani bizi kandırıyorlar.
Olur öyle şeyler. Fazla sorgulamamak lazımKoronavirüs ecelimiz oldu.Aga be görmediğimiz şey bizi gebertiyor.CS GO da hileylr savaşıyor gibi hissediyorum.Bence bu da öyle olacak.Yeni mikroorganizmaların yayılmasına neden olacak bu lanet virüs.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çok ilginç değil mi ? Çin yaşlı nüfusundan kurtulmak istiyordu ve bu virüs 65 yaş izerini çok etkiliyor.Amerika zencilerden ebsizlerden kurtulmak istiyordu ve Amerika'da ölenlerin çoğu zenci.Batı ülkeleride yaşlıları dan kurtuldu.Türkiyede de büyük Prof. ların ölmesi biraz tuhaf.Resöen yaratılmış gibi.Bizdw önemli doktorlar öldü.Onlarda yaşlılar ve zenciler.Bunu ilginç bulan tek ben miyim ?
Ama gerçekten bunların hepsi bir tesadüfen ibaret olamaz bence.Olur öyle şeyler. Fazla sorgulamamak lazım
Öyle görünüyor, bir de okulların açılma muhabbeti dönüyor hala. Bazı üniversiteler hibrit eğitim kararı alıyor. Açamayacaklarını onlarda biliyor bence, bu neyin inadı anlayabilmiş değilim. Öyle ya da böyle bu senede maalesef online eğitim şeklinde geçecek, geçmeli.Ölenlere Allah Rahmet eylesin kalan sağlar bizimdir diyorum üzülerek
Ama dahada artacağı kanısındayım. Bİze bu hafta 3 tane davetiye geldi Cuma- Cumartes- Pazar 3 farklı düğün. Bu düğün sevdasıymış insanlarda geçen haftada 2 davetiye vardı.
Haftaya bakıyorum KPSS sınavı var mış. 3-5 milyon insan sınava girecek bir hareketlilik. Ondan sonraki hafta öğretmenler girecek sınava flan. Dün bakıyorum 30 Ağustos kutlamaları. Tatil mekanlarına kafelere restoranlara bakıyorum tıklım tıklım. AVM'de kuyruk. Millet acı kendisine gelmeden veya hasta olmadan anlayacak bazı şeyleri gibi.
Açılsa bile ben gitmem Mart ayından beri evdeyim şimdi neden karantinaya bozayım.Markete bile zor gitmiştim.Okulkarın açılacağını hiç sanmıyorum.Daha ilk vaka haberi yapıldığında okulları kapatmışlardı bu kadar vaka varken açacaklarını hiç düşünmüyorum.Öyle görünüyor, bir de okulların açılma muhabbeti dönüyor hala. Bazı üniversiteler hibrit eğitim kararı alıyor. Açamayacaklarını onlarda biliyor bence, bu neyin inadı anlayabilmiş değilim. Öyle ya da böyle bu senede maalesef online eğitim şeklinde geçecek, geçmeli.
Öyle görünüyor, bir de okulların açılma muhabbeti dönüyor hala. Bazı üniversiteler hibrit eğitim kararı alıyor. Açamayacaklarını onlarda biliyor bence, bu neyin inadı anlayabilmiş değilim. Öyle ya da böyle bu senede maalesef online eğitim şeklinde geçecek, geçmeli.
Aynen öyle hocam, çok doğru fikir bence.Bana şöyle geliyor bu eğitimi muhabbeti. Sırf Dershaneler Özel okullar Kurslar etüt merkezleri batmasın veya servisçiler bu eğitim sektöründen para yiyen kıyafet satan kitap defter satan batmasın diye bir kumar oynuyor devlet.
Son ana kadar herşey normal panik yok siz kayıt olun okulları açacaz kursa kayıt olun sınav olacak herşeyiniz hazır edin yemek servis gibi şeyleri ayarlayın bak açılacak okul diye gazlıyor. Sonra diyecek ki. Tamam okulları açmıyoruz pandemi var online eitime döndük. ( Ama veli özel okul ile sözleşmeyi imzaladı ise parayı ödeyecek eğitimini online alacak veya diğer kurumlara şirketlere şahıslara dükkanlara parayı verdimi geri dönüşün yok. ) Sırf çark dönsün diye gibi geliyor.
Yoksa deseler okulları açmıyoruz 1 yıl kapalı kalacak. Bütün özel okullar kurslar dershaneler vb batar ve yüzbinlerce işsiz öğretmen servisçi temizlik işçisi hademe müdür vb olur. Şimdi Online eğitim olacak deseler sana oğlunu kızını 20-30 bin TL verip özel okula yazdırırmısn =? Veya servise kayıt olurmusun ona kitap defter çanta elbise vb alırmısn.
bende polis uyarmadıkça sokakta maske takmıyorum.bence mesafe yeterli.Tedbirsizlik yüzünden. Sokakta ne maske ne mesafe tek maskeli benim bende boşuna taktığımı düşünüyorum bu yüzden.