1 adet kivi 1 kilogram portakala denk

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Dr. Turan Karadeniz, vitamin ve mineraller yönünden çok zengin olan kivinin günlük olarak tüketilmesini önerdi.

Karadeniz, günlük en az bir adet kivi tüketilmesini tavsiye ederek, "1 adet kivi 1 kilogram portakala denk. Dolayısıyla tüketilecek bir adet kivi günlük C vitaminimizi rahatlıkla karşılamaktadır. 7'den 70'e her yaş grubunun günde bir tane de olsa kivi tüketmesinde fayda var. Özellikle çocuklara kivinin faydaları aşılanmalıdır" diye konuştu.

Dengeli beslenmek adına kivi tüketilmesini önemsediklerini vurgulayan Karadeniz, şunları kaydetti:

kkd.jpg

"Bu meyvenin lif oranı da oldukça yüksek. Kivi ayrıca bağırsakların çalışmasına katkı sağlıyor. Kabızlığı önlüyor. Özellikle bağırsak tembelliği yaşayan vatandaşlarımızın kivi tüketmesinde fayda olacağını düşünüyoruz. Genellikle bağırsak sorunu yaşayan yaşlıların düzenli şekilde kivi tüketmelerini öneriyoruz. Kivinin ayrıca tansiyon ve kolesterol düşürücü etkileri olduğu da bilinmektedir."

AA-trthaber

MertK4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok seviyorum kiviyi fakat yiyemiyorum yerken beynim yerinden oynuyor nedense

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
acayip severim ya kiviyi bundan sonra sürekli tüketeceğim artık :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
1 Kilo Portakal'ı tercih ederim. Hiç değilse karnım doyar. :P

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sadece suyunu sıkıp içe biliyorum yiyemem nedense

uzaklardangelen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla başlığı okurken direkt oha dedim. doğruysa harikaymış.. daha bilmediğimiz neler var acaba şu evrende..