1.3 yılda ilk 10 bine girmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Süavi.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Süavi.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
12.sınıf TM deyim.Özel bir sebepten dolayı bu yıl boyunca çalışamadım.İyi bir lisede okuduğum için biraz Türkçe’den Ve Tarihten temelim var ama Matematik ve Coğrafyam temelim 0 denebilir.Sıfırdan çalışmaya başlayacağım.Mezuna da kalacağım.Kararlayım ve çalışacağım.Sizce 1 yıl 3 ay içinde ilk 10 bine girecek seviyeye getirebilir miyim kendimi ?
Obp:72

Bir rutin oluşturdum kendime.5.30 gibi kalkıyorum.Saat 17.30 a kadar küçük aralarla çalışıyorum.9-10 saatlik bir çalışmam oluyor ve şimdilik verimli gidiyor.Ondan sonra spora gidiyorum.Spordan sonra da İngilizce mi geliştiriyorum.Böyle rutin bir çalışmam var

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,304
Eğer bu rutini bozmayacaksan olur diye düşünüyorum. Ama bu şekilde çalışmak sağlam irade ister.

Ben şu an doktorum; ama şu an bulunduğum noktaya lise 1'den itibaren bulduğum her boşlukta ders çalışarak geldim.

İstersen sen de yaparsın.

Başarılar dilerim. ?

Süavi.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Aslında lise boyunca az ve verimli çalışan bir öğrenci çok kolay derece yapabilir ama böyle öğrenci binde bir çıkıyor.Ben lise hayatımda çalışmayı hep erteledim ve sınav zamanı bile kitap açmadım ve lise puanım 72 oldu.Beni geriye atacak.Aynı şekilde bu yıl da bazı özel sebeplerden dolayı çalışamadım.Bakalım İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Aslında lise boyunca az ve verimli çalışan bir öğrenci çok kolay derece yapabilir ama böyle öğrenci binde bir çıkıyor.Ben lise hayatımda çalışmayı hep erteledim ve sınav zamanı bile kitap açmadım ve lise puanım 72 oldu.Beni geriye atacak.Aynı şekilde bu yıl da bazı özel sebeplerden dolayı çalışamadım.Bakalım İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız.
Yapabilirsin her zaman, sadece hırslı, ve kendini aşmayacak düzeyde özgüven ve azim lazım. Kalanı boş işler...

Merak ettim hangi lisede okuyorsun?

Süavi.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Yapabilirsin her zaman, sadece hırslı, ve kendini aşmayacak düzeyde özgüven ve azim lazım. Kalanı boş işler...

Elazığ'da okuyorum.Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi diye bir lisede okuyorum.Fen lisesine gitmedim çünkü sadece sayısal sınıflar vardı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

lise ne kadar iyi olursa olsun iş öğrencide bitiyor.İyi bir lisede okumama rağmen lise hayatım boyunca çalışmadım ve şimdi toparlamaya çalışıyorum

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Elazığ'da okuyorum.Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi diye bir lisede okuyorum.Fen lisesine gitmedim çünkü sadece sayısal sınıflar vardı.

lise ne kadar iyi olursa olsun iş öğrencide bitiyor.İyi bir lisede okumama rağmen lise hayatım boyunca çalışmadım ve şimdi toparlamaya çalışıyorum
Ben YKS tarzı dertlerim olmasa bile okulun üniversitesine geçmek için C1 Fransızca lazım. YKS'den daha beter, bir yandan da daha iyi bir durum.

İyi şanslar diyeyim.

Süavi.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ben YKS tarzı dertlerim olmasa bile okulun üniversitesine geçmek için C1 Fransızca lazım. YKS'den daha beter, bir yandan da daha iyi bir durum.

İyi şanslar diyeyim.
Sana da iyi şanslar.İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız.Hangi okul bu arada ?

yentibaba

Asistan
Reaksiyon puanı
122
İradesi kuvvetli olan insanın planına ulaşması kaçınılmaz birşeydir. çok uç planlar olmadığı sürece tabi. zor olan kısım zevklerden eğlenceli işlerden vazgeçebilip sıkıcı program altına girip düzenli ders çalışabilmek. Bu adımı yapabilmiş olanlar yolun yarısını geçmiş sayılır hiç abartısız..

Süavi.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Önemli olan taşrayken Burjuva'ya yükselmeye çalışmayı temsil etmek değil, taşradan Burjuva'yı çıkanı temsil etmek :)
Lisendeki öğrencilerin durumları nasıl ? Geneli iyi ailelerde yetişmiş entelektüel birikim kazanmış çocuklar mı yoksa bildiğin Anadolu'daki lise öğrencilerinden farkları yok mu ?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Lisendeki öğrencilerin durumları nasıl ? Geneli iyi ailelerde yetişmiş entelektüel birikim kazanmış çocuklar mı yoksa bildiğin Anadolu'daki lise öğrencilerinden farkları yok mu ?
Okula zaten yılda 150 kişi giriyor, 50'si okulun özel ortaokulundan (LGS'siz :/), 100'ü LGS ve Teog ile girenlerden. O 50 kişiyi tahmin edebiliyorsun zaten, çoğu şımartılmış zengin tipler (son 2-3 sene, bizim devrede çok yok öyle), LGS ve Teog ile girenler ortalama üstü, memur aileli, durumlu insanlar, ve düzgünler. Kafa basıyor yani aynı ilgi alanına sahip biri bulmak ta kolay oluyor.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Eğer bu rutini bozmayacaksan olur diye düşünüyorum. Ama bu şekilde çalışmak sağlam irade ister.

Ben şu an doktorum; ama şu an bulunduğum noktaya lise 1'den itibaren bulduğum her boşlukta ders çalışarak geldim.

İstersen sen de yaparsın.

Başarılar dilerim. ?
bir şey soracağım.Sizin obp'niz kaçtı ve okulunuzda obp sıralamasında kaçıncı idiniz?
(Merakımı mazur görün)

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,304
Güzel gibi görünüyor; ama kazın ayağı öyle değil maalesef. Abartısız söylüyorum, psikolojimi ciddi anlamda bozacak derece ders çalışıyordum. Kaç defa psikoloğa, psikiyatrsite gittiğimi bilemezsin. En son gittiğim psikolog bana "En iyi ihtimal 9 ay terapi alman lazım, yoksa mümkün değil düzelmezsin." demişti.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Güzel gibi görünüyor; ama kazın ayağı öyle değil maalesef. Abartısız söylüyorum, psikolojimi ciddi anlamda bozacak derece ders çalışıyordum. Kaç defa psikoloğa, psikiyatrsite gittiğimi bilemezsin. En son gittiğim psikolog bana "En iyi ihtimal 9 ay terapi alman lazım, yoksa mümkün değil düzelmezsin." demişti.
aldın mı peki?

YKS'ye girmeyeceğim.
O dertten kurtuldun demek.

madSlowly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,759
12.sınıf TM deyim.Özel bir sebepten dolayı bu yıl boyunca çalışamadım.İyi bir lisede okuduğum için biraz Türkçe’den Ve Tarihten temelim var ama Matematik ve Coğrafyam temelim 0 denebilir.Sıfırdan çalışmaya başlayacağım.Mezuna da kalacağım.Kararlayım ve çalışacağım.Sizce 1 yıl 3 ay içinde ilk 10 bine girecek seviyeye getirebilir miyim kendimi ?
Obp:72

Bir rutin oluşturdum kendime.5.30 gibi kalkıyorum.Saat 17.30 a kadar küçük aralarla çalışıyorum.9-10 saatlik bir çalışmam oluyor ve şimdilik verimli gidiyor.Ondan sonra spora gidiyorum.Spordan sonra da İngilizce mi geliştiriyorum.Böyle rutin bir çalışmam var
Hangi Lise ?

OBP'mi hatırlamıyorum; ancak fen lisesini 95 ortalamayla 3. olarak bitirdim.?
Ben Atatürk Fen'e girsem halay çekerim. :D

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,304
liseye girdim gireli bende diğer öğrencilere oranla daha çok önemsiyorum.Lakin cidden bu pandemi de hiç düzen kalmadı.obp mi 96,25 olarak yapmayı planlıyordum.Hedefim epey zorlaştı.
Pandemi bir tek seni etkilemedi, herkesin hayatını tepetaklak etti. Yapcak bir şey yok maalesef. Pandemi oluverdi işte.