0xc000000f windows 7 hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vurbat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vurbat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Lütfen yardım edin dün akşam yatarken bişi yoktu sabah oldu fiziksel bir zarar vermedim güvenli modda falanda açılmıyor lütfen yardım edin Hata: 0xc000000f Windows 7 marka HP
FB_IMG_1515481475229.jpg

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
BIOS ayarlarınızı varsayılana alın. Daha sonra boot sekmesindeki cihaz listesinin başına işletim sisteminin kurulu olduğu HDD yi getirin. Eğer yine aynı hatayı alırsanız güvenli moda geçiş yaptığınız listede CMD üzerinden başlatma seçeneği olmalı. CMD üzerinden başlatıp şu kodu yazınız.
chkdsk /f
Sonra yeniden başlatın

vurbat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
BIOS ayarlarınızı varsayılana alın. Daha sonra boot sekmesindeki cihaz listesinin başına işletim sisteminin kurulu olduğu HDD yi getirin. Eğer yine aynı hatayı alırsanız güvenli moda geçiş yaptığınız listede CMD üzerinden başlatma seçeneği olmalı. CMD üzerinden başlatıp şu kodu yazınız.
chkdsk /f
Sonra yeniden başlatın
Merhaba dediğiniz sıralama görseldeki gibiyse yine olmuyor komut istemi ile çalıştır dediğimde ise yine aynı hatayı alıyorum sıralama yanlış ise yardımcı olur musun lütfen?
1515526676966886570994.jpg

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Bu hatanın 4 nedeni var.
  1. Sistem çalışır haldeyken anlık güç kesintisi sebebiyle harddiskin kendisinde çıkan donanımsal arıza.
  2. Yine aynı sebepden oluşabilecek işletim sistemi başlatma dosyalarının bozulması.
  3. HDD kablosunun arızası.
  4. BOOT seçeneklerin yanlış yapılandırılması.

Şimdi 4.Seçenek sizde tamam.
3.Seçeneğinden tamam olduğundan emin olduktan sonra geri kalan hataların çözümü için size bir windows 7 yükleme cd/dvd si yada usb içerisine yazılmış bir windows 7 yükleme imajı lazım.

Böyle bir imkanınız var ise format ekranından windows kurtarma ekranına geçip sistemi onarabilirsiniz.

Ancak anlık güç kesintisi sebebiyle harddiskin kendisinde problem çıktıysa o zaman değiştirilmesi gerekir. Güç kesintisi sadece sizin fişi çekmenizle değil kablodan, anakarttan, güç kaynağından, adaptorunuzden kaynaklanabilir. Yani ben fişi çekerek kapatmadım diye düşünmeyin bu ihtimallerde var işin içinde.

vurbat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu hatanın 4 nedeni var.
  1. Sistem çalışır haldeyken anlık güç kesintisi sebebiyle harddiskin kendisinde çıkan donanımsal arıza.
  2. Yine aynı sebepden oluşabilecek işletim sistemi başlatma dosyalarının bozulması.

3.Seçeneğinden tamam olduğundan emin olduktan sonra geri kalan hataların çözümü için size bir windows 7 yükleme cd/dvd si yada usb içerisine yazılmış bir windows 7 yükleme imajı lazım.

Böyle bir imkanınız var ise format ekranından windows kurtarma ekranına geçip sistemi onarabilirsiniz.

Ancak anlık güç kesintisi sebebiyle harddiskin kendisinde problem çıktıysa o zaman değiştirilmesi gerekir. Güç kesintisi sadece sizin fişi çekmenizle değil kablodan, anakarttan, güç kaynağından, adaptorunuzden kaynaklanabilir. Yani ben fişi çekerek kapatmadım diye düşünmeyin bu ihtimallerde var işin içinde.
evet fişi cekmistim daha kapatmadan bu cd nerelerde satılıyor acaba

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
evet fişi cekmistim daha kapatmadan bu cd nerelerde satılıyor acaba
Bilgisayarcılara git onlar yardımcı olur
Eğer başka bilgisayarın varsa oradanda halledebilirsin ancak bir kaç dosya indirmen gerekecek yoksa dediğim gibi bilgisayarcılara git onlar yol gösterir sana.

Son düzenleme:

ardapc00s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu hatanın 4 nedeni var.

Bende 1 oldu kardeş ne yapmalıyım